En Sıcak Konular

ZİGANA'DA ÇIĞ DÜŞTÜ: 10 ÖLÜ

25 Ocak 2009 19:15 tsi
ZİGANA'DA ÇIĞ DÜŞTÜ: 10 ÖLÜ Gümüşhane'nin Torul ilçesi Zigana Dağı bölgesinde yürüyüşe çıkan bir grup dağcının üzerine çığ düştü. Olayda 10 kişi öldü, 2'si yaralı 7 kişi kurtuldu.

TRABZON - Gümüşhane'nin Torul ilçesi Zigana Dağı bölgesinde yürüyüşe çıkan bir grup dağcının üzerine çığ düştü.  Olayda 10 kişi öldü, 2'si yaralı 7 kişi kurtuldu.
     Çığ altında kalan 17 dağcından 10'u olay yerinde, 1'i ise kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.  Kar altından yaralı olarak çıkartılarak Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'nde tedavi altına alınan Hüsniye Sarıbıyık, kurtarılamadı.
     Farabi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tevfik Özlü, Sarıbıyık'ın kalp ve solunumunun durmuş olarak hastaneye getirildiğini, yaklaşık 2 saat süren müdahaleye cevap vermediğini söyledi. 
     Trabzon Tenis Dağcılık İhtisas Kulübü üyelerinin de aralarında bulunduğu 17 kişinin üzerine, saat 11.00 sularında çığ düşmesinin ardından başlatılan arama kurtarma çalışmaları sone erdirildi.
     Jandarma ve sivil savunma ekiplerince, demir çubuklar ve küreklerle, çığın düşmesi sonucu karların biriktiği yaklaşık 100 metrekarelik bir alanda yürütülen çalışmalarda, başkaca herhangi bir bulguya ulaşılamadı.
     Bölgeye gelerek yetkililerden bilgi alan Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak ile Trabzon Valisi Nuri Okutan da çalışmaların tamamlanmasının ardından olay yerinden ayrıldı. 

BAŞSAVCISI BOZKAN: ''10 KİŞİ ÖLDÜ, 7 KİŞİ KURTARILDI''

     Gümüşhane Cumhuriyet Başsavcısı Abidin Bozkan, A.A muhabirine yaptığı açıklamada, Zigana'daki tesislere yakın bir bölgede yürüyüşe çıkan Trabzon Tenis Dağcılık İhtisas Kulübü Derneği üyelerinin de aralarında bulunduğu grubun üzerine, saat 11.00 sıralarında çığ düşmesinin ardından başlatılan arama kurtarma çalışmalarının 16.30 da sona erdirildiğini belirtti.
     Başsavcı Bozkan, çığ yüzünden ölen ve yaralananların, arama kurtarma çalışmalarının tamamlanmasının ardından kesinliğe kavuşturulabildiğini belirterek, bu saate kadar isimlerin karıştırılması sebebiyle yanlış bilgiler aktarılabildiğini kaydetti.
     Bozkan, son tespitleri göre olayda Burçak Sevim (25), Davut Akdeniz, Erhan Terzi (36), Özlem Timurcuoğlu (26), Hüseyin Karaosmanoğlu (69), Gülhanım Piyale (49), Yasemin Aktaş (35), Hasan Ali İsoğlu (55) Dursun İnan olay yerinde, Hüsniye Sarıbıyık'ın da tedavi gördüğü Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi'nde saat 16.20'de hayatını kaybettiğini belirtti.
     Çığ düşmesinde yaralanan Rahmi Keleş'in (61) Farabi Hastanesi'nde, Yonca Yılmaz'ın da Maçka Devlet Hastanesi'nde tedavisinin sürdüğünü belirten Bozkan, Elmas Aykaç, Ural Ayar, Hasan Anahar, Hasan Çiftçi ve Emel Şimşek'in ise çığdan fazla etkilenmediğini kaydetti.

CUMHURBAŞKANI GÜL, GÜMÜŞHANE VALİSİNDEN BİLGİ ALDI

     Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu'nu arayarak, Zigana'daki çığ düşmesine ilişkin bilgi aldığı bildirildi.
     Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Gül'ün, Gümüşhane'nin Torul ilçesindeki Zigana Dağı'nda çığ düşmesi sonucu 10 kişinin hayatını kaybetmesi sebebiyle Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu'nu arayarak bilgi aldığı belirtildi.
     Açıklamada, ''Sayın Cumhurbaşkanımız olaydan duyduğu derin üzüntüyü ifade ederek, hayatını kaybeden dağcılara Allah'tan rahmet dilemiş, ailelerine ve milletimize başsağlığı dileklerini iletmiştir'' denildi.

ERDOĞAN: BÜYÜK ÜZÜNTÜ DUYDUM

      Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gümüşhane'nin Torul İlçesi'ndeki Zigana Dağı'nda çığ düşmesi sonucu, dağcıların hayatını kaybetmesinden büyük üzüntü duyduğunu bildirdi.
     Başbakan Erdoğan, Güneysu'dan ayrılırken Zigana'da meydana gelen çığ ile ilgili gazetecilere açıklamalarda bulundu.
     Zigana'da meydana gelen bu olayın kendisini derinden yaraladığını ifade eden Başbakan Erdoğan, farklı yaş ve meslek gruplarından vatandaşların maalesef çığ altında kalarak hayatını kaybettiğini belirtti.
     Erdoğan, şöyle konuştu:
     ''İki tane yaralımız var, ölenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Bayındırlık Bakanımız Faruk Bey oradaydı. Bakanımız Murat Başesgioğlu da intikal etti ya da etmek üzere. Trabzon'da da biz arkadaşlarımızla değerlendirme yapacağız. Ona göre durumu bir tahlil edip ne yapılacağına dair kararımızı vereceğiz. Tabii ki dağcılık bir spor dalı olarak hobinin ötesinde bir adım. Zaman zaman maalesef arzu edilmeyen neticeleri de oluyor. Kendilerine Allah'tan rahmet diliyorum. Ailelerine sabırlar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. 10 dağcımızı bu şekilde kaybetmek gerçekten üzüntü verici.''

CHP'NİN ''DAYANIŞMA YEMEĞİ'' ERTELENDİ

     CHP İstanbul İl Başkanlığının bu akşam vereceği ''Dayanışma Yemeği'', Zigana'daki çığ faciası nedeniyle ertelendi.
     CHP İstanbul İl Başkanlığı Basın Danışmanı Veysi Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile partinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katılacağı yemeğin, Zigana'da çığ düşmesi sonucu dağcıların hayatlarını kaybetmeleri nedeniyle ertelendiğini bildirdi.

FENERBAHÇE KULÜBÜ'NDEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

     Fenerbahçe Kulübü, Zigana'da 10 kişinin hayatını kaybettiği çığ düşmesi olayıyla ilgili başsağlığı mesajı yayınladı.
     Kulübün resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, olayda Trabzon Tenis Dağcılık Kayak Kulübü üyesi dağcılardan 10'un hayatını kaybetmesinin sarı-lacivertli camiada da büyük üzüntüye neden olduğu belirtilerek, şöyle denildi:
     ''Gümüşhane ile Trabzon sınırındaki Zigana Geçidi'nde düzenlenen Kış Şenliği'ne katılan Trabzon Tenis Dağcılık Kayak Kulübü üyesi dağcılardan 10'unun çığ düşmesi sonucu hayatını kaybetmesi camiamızda da büyük üzüntüye neden olmuştur. Olayda hayatını kaybeden sporculara Tanrı'dan rahmet, kederli yakınlarına ve tüm ulusumuza da başsağlığı dileriz. Halen yaralı olarak hastanede tedavi görmekte olan dağcıların süratle sağlıklarına kavuşmalarını temenni ederiz.''

 

 



Bu haber 397 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,637 µs