En Sıcak Konular

''ERGENEKON'' DURUŞMASI 37. OTURUMU TAMAMLANDI

6 Ocak 2009 21:17 tsi
''ERGENEKON'' DURUŞMASI 37. OTURUMU TAMAMLANDI ''Ergenekon'' davasının görülmesine 8 Ocak Perşembe günü devam edilecek.

İSTANBUL -37. Oturumu gerçekleştirilen ''Ergenekon'' davasının görülmesine, 8 Ocak Perşembe günü devam edilecek.

GÜNEY'İN İFADESİNİN ALINABİLMESİ İÇİN ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

     İstanbul Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz tarafından ''Ergenekon'' davasına bakan mahkemeye gönderilen yazıda, devam eden soruşturmanın tahminen 200 klasör olduğu ve bunların arasında Tuncay Güney ile ilgili özel bir klasör bulunmadığı belirtildi.
     Güney'in gazeteci olarak çalıştığı dönemde bazı temaslarında ''İpek'' soyadını da kullandığı kaydedilen yazıda, Güney'in nüfusa Tuncay Güney adıyla kayıtlı olduğunun bilindiği ifade edildi.
     Yazıda, Tuncay Güney'in İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şubesince 2001'de ''change oto'' olayıyla ilgili gözaltına alındığı dönemde evinde ele geçirilen dokümanların ve el konulan delillerin 3 klasör halinde Ergenekon dava dosyasının eklerinde yer aldığı belirtildi.
     Güney'in mülakat görüntülerinin bulunduğu kasetlerin de DVD ortamına aktarılarak adli emanete alındığı belirtilen yazıda, 2 adet DVD ve çözüm tutanağının adli emanette olduğu kaydedildi.
     Yazıda, şüpheli Tuncay Güney ile alakalı olarak soruşturmanın halen sürdüğü ifade edilerek, devam eden Ergenekon soruşturmasında tahminen 200 klasör olduğu ve bunlar arasında Tuncay Güney'e ait özel bir klasör bulunmadığı vurgulandı.
     Güney'in istinabe yoluyla ifadesinin alınabilmesi için Kanada adli makamlarıyla çalışmaların devam ettiği belirtilen yazıda, ''Kanada ile uluslararası adli yardıma ilişkin herhangi bir anlaşma bulunmadığından, bu konuda ayrıca İnterpol vasıtasıyla yapılabilecek çalışmalar da araştırılmaktadır'' denildi.
     Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz tarafından Kanada yetkili adli makamına gönderilen yazıda da ''Tuncay Güney'in Ergenekon örgütü içerisinde bir dönem yer aldığı, halen yargılanmakta olan örgütün üst düzey yöneticileriyle yakın ilişki içerisinde olduğunun anlaşıldığı, Güney hakkında 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldığı'' belirtildi.
     Yazıda, soruşturmanın yasalara uygun olarak yürütülebilmesi, olayın aydınlatılabilmesi, Güney'in yargılanmakta olan diğer kişilerle bağlantılarının açığa çıkarılabilmesi için resmi bir yargı makamı önünde alınan savunmasına ihtiyaç duyulduğu ifade edilerek, Güney'in adli soruşturma makamları huzurunda tayin edilecek bir avukatla hazır edilip, belirtilen soruların sorulmasının ardından düzenlenecek tutanağın şüphelinin sunacağı belgeler eklendikten sonra gönderilmesi istendi.

MİT'TEN, 6 ADET CD'NİN ASILLARININ İSTENMESİ KARARLAŞTIRILDI

''Ergenekon'' davasının bugünkü duruşmasında Mahkeme Heyeti, MİT'ten, 3 Temmuz 2002'de kuruma intikal eden 6 adet CD'nin asıllarının istenmesine karar verdi.
     İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, verilen aranın ardından Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün, alınan kararları açıkladı.
     Mahkeme Heyeti, MİT Müsteşarlığına yazı yazılarak, 3 Temmuz 2002 tarihinde kuruma intikal eden, ancak kaynağının tespit edilemediği bildirilen 6 adet CD'nin kopyaları alındıktan sonra asıllarının incelenmek ve iade edilmek üzere istenmesine karar verdi.
     İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesinin 14 Eylül 2007 tarihli kararına istinaden tutuksuz sanık Ali Yiğit hakkında 4 haftalık izleme kararı alındığını belirten Mahkeme Heyeti, bu husus göz önünde bulundurularak İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne yazı yazılıp, Yiğit'le ilgili var ise tespit edilen tüm görüntü ve ses alma (ortam dinlemesi) işlemlerine ilişkin belgelerin tutanaklarıyla gönderilmesinin istenmesini karara bağladı.
     Mahkeme Heyeti, sanıklardan Aydın Yüksek'in talebi doğrultusunda, Tuncay Güney'in 2001'de İstanbul Havalimanı'ndan yurt dışına çıkış yaptığı tarihin ve eğer mevcutsa bu tarihteki kayıtlar dikkate alınarak Güney'in refakatindekilerin görüntülerinin gönderilmesinin istenmesine hükmetti.
     Güler Kömürcü Öztürk ile eşi Zekeriya Öztürk'ün, aralarındaki telefon görüşmelerinin dinlendiği tarihte nişanlı olduklarına dair herhangi bir belge sunulmadığını belirten Mahkeme Heyeti, Güler Kömürcü Öztürk'ün eşiyle görüşmelerine ilişkin telefon kayıtlarının imhasına ilişkin talebinin, kendisi ve eşinin dosyanın sanıkları olması da dikkate alınarak reddine karar verdi.
     Emniyet Genel Müdürlüğüne müzekkere yazılarak, 2 Mart 2001'de gözaltına alınan Tuncay Güney ve Ümit Oğuztan ile ilgili İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından intikal etmiş evrak, belge ve mülakat kasetleri var ise gönderilmesinin istenmesine karar veren Mahkeme Heyeti, Nusret Senem'in Cumhuriyet Savcısı hakkındaki sözlerine ilişkin, bu celsenin tutanakları da eklenip gereğinin takdiri ve ifası için Silivri Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmesini karara bağladı.
     Mahkeme Heyeti, Tuncay Güney ile ilgili kasetlerin izlenmesi yönündeki talebin, söz konusu kasetlerin mahkemece incelenmesinden sonra karara bağlanmasına hükmetti.
     Tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına karar veren Mahkeme Heyeti, duruşmayı 8 Ocak Perşembe günü saat 09.30'a bıraktı.



Bu haber 390 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    9,407 µs