En Sıcak Konular

ATALAY: OSMAN PAKSÜT'ÜN DİNLENMESİ VE İZLENMESİ KESİNLİKLE SÖZ KONUSU DEĞİL

6 Ocak 2009 17:51 tsi
ATALAY: OSMAN PAKSÜT'ÜN DİNLENMESİ VE İZLENMESİ KESİNLİKLE SÖZ KONUSU DEĞİL İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt'ün ''dinlenmesi ve izlenmesinin kesinlikle söz konusu olmadığını'' söyledi.

ANKARA - İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt'ün ''dinlenmesi ve izlenmesinin kesinlikle söz konusu olmadığını'' söyledi.
     Atalay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın bugünkü grup toplantısında, ''Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt'ün dinlenmediği yönündeki iddiaların olayı soruşturan cumhuriyet savcısı tarafından yalanlandığı'' şeklindeki sözlerinin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.
     Baykal'ın ''olayın ardından Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Emniyet Genel Müdürü, Ankara Emniyet Müdürü ve İçişleri Bakanı böyle bir şey olmadığını açıklıyor'' şeklindeki sözlerini de değerlendiren Atalay, şunları kaydetti:
     ''Bu olayın akabinde Sayın Paksüt'ün herhangi bir şekilde izlenmesi ya da dinlenmesinin söz konusu olmadığını açıkladım. Konuyla ilgili Başbakan Yardımcısı Sayın Cemil Çiçek, Emniyet Genel Müdürümüz ve Ankara Emniyet Müdürümüz de aynı paralelde açıklama yapmışlardı.
     Biz, sözlerimizin arkasındayız, tekrar ediyorum, Sayın Osman Paksüt'ün dinlenmesi ve izlenmesi kesinlikle söz konusu değildir. Konuyu Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı incelemiştir ve inceleme sonucunda 'Paksüt'ün dinlendiği veya izlendiğine dair herhangi bir delil bulunamamıştır' şeklinde karar vermiştir. Sayın Baykal, zannediyorum eksik ve yanlış bilgilendirilmiştir. Bu açıklamasının bundan kaynaklandığını düşünüyorum.''
     Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının 14 Kasım 2008 tarihli kararında şu ifadeler yer alıyor:
     ''Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığından alınan cevabi yazıya göre, tespit edilen araçtaki görevliler dinlenmiş, olay yerinde bulunan ve olayla ilgisi ve bilgisi olmayan Çankaya Emniyet Müdürlüğü Asayiş ekibine bağlı ekipteki görevli dinlenmiş, Osman Paksüt'ün tanık olarak bilgisine başvurulmuş, ifadeler arasındaki kimi çelişkiler dikkate alınarak, başsavcılığımıza yapılan bir ihbar değerlendirilip İstanbul'da yasa dışı bir dinleme olup olmadığı araştırılmış, tüm deliller toplandıktan sonra, toplanılan tüm bu deliller değerlendirilerek soruşturmamız tamamlanmıştır.
     Toplanan bu deliller değerlendirildiğinde Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Sayın Osman Paksüt'ün dinlendiğine veya izlendiğine dair herhangi bir delil bulunamamıştır. Bu nedenlerle basında yer alan Paksüt ve eşinin emniyet birimlerince izlendiği ve dinlendikleri haberlerinin resen suç ihbarı kabul edilmesi üzerine başlatılan soruşturma tamamlanmış, soruşturmaya konu olayda Sayın Paksüt'ün dinlendiğine ilişkin herhangi bir delile ulaşılamamıştır. Anlatıldığı gibi soruşturmaya konu olayda Sayın Paksüt'ün dinlendiğine dair basında yer alan soyut iddialar dışında herhangi bir delil bulunmadığından olay hakkında CMK 172. maddesi uyarınca kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi.''

Bu haber 389 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,135 µs