En Sıcak Konular

ASKİ:FATURALARI 45 GÜNLÜK DÜZENLEMEYE GAYRET GÖSTERİLİYOR

6 Ocak 2009 15:42 tsi
ASKİ:FATURALARI 45 GÜNLÜK DÜZENLEMEYE GAYRET GÖSTERİLİYOR Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (ASKİ), su faturalarının 45 günlük periyotlar halinde düzenlenmesine gayret gösterildiğini, bu süreyi aşan okumalarda ise kalan miktarın birinci kademe fiyatı üzerinden hesaplandığını bildirdi.

ANKARA - Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (ASKİ), su faturalarının 45 günlük periyotlar halinde düzenlenmesine gayret gösterildiğini, bu süreyi aşan okumalarda ise kalan miktarın birinci kademe fiyatı üzerinden hesaplandığını bildirdi.
     ASKİ Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bazı basın organlarında çıkan "56 günde bir kesilen su faturasında kazık iddiası" başlıklı haberin, gerçeği yansıtmadığı ifade edildi. Daha önce de değişik tarihlerde konuyla ilgili, abonelerin eksik veya yanlış bilgiye sahip olmalarından dolayı faturalandırma haberleri çıktığı hatırlatılan açıklamada, "Her defasında açıklayıcı bilgiler sunulmasına karşın, sürekli olarak bu konu çarpıtılmaktadır" denildi.
     Açıklamada, abonelerin tüketim miktarlarının hesaplanması ve faturalandırma işleminin ileri teknoloji ürünü el terminalleri ile yapıldığı kaydedilerek, toplam abone sayısının 1 milyon 650 bin, ilçelerin abone sayılarının da 300 bin civarında olmasından dolayı bazen 45 gün içinde tamamlanamadığı ifade edildi.
     ASKİ'nin kartlı su sayacı abonelerinden sökme takma parası dahil 670 TL aldığı yönündeki haberlerin de doğru olmadığı belirtilen açıklamada, "200 TL sayaç ve 100 TL montaj olmak üzere 300 TL alınmaktadır. Üstelik bu uygulama 2007 yılında değil, 2005 yılından bu yana ASKİ Yönetim Kurulu'nun kararı gereğince devam etmektedir" ifadesi kullanıldı.
     Ön ödemeli elektronik kartlı sayaçlarda, yüklenen kontörün bitmesi halinde, her kartta en az 3 gün tüketimi karşılayacak miktarda yedek kredi bulunduğu ifade edilen açıklamada, kredi bittiğinde susuz kalma gibi bir durumun ortaya çıkmadığı kaydedildi.

Bu haber 385 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,199 µs