En Sıcak Konular

RUSYA BATI HATTINDAKİ DOĞAL GAZI KESTİ

6 Ocak 2009 12:53 tsi
RUSYA BATI HATTINDAKİ DOĞAL GAZI KESTİ Bulgaristan, Rusya'nın, Ukrayna üzerinden Bulgaristan, Türkiye, Yunanistan ve Makedonya'ya verdiği gazı kestiğini bildirdi.

SOFYA - Bulgaristan, Rusya'nın, Ukrayna üzerinden Bulgaristan, Türkiye, Yunanistan ve Makedonya'ya verdiği gazı kestiğini bildirdi.
     Reuters'ın haberine göre, Bulgaristan Ekonomi Bakanlığı, ''Saat 03.30 itibariyle arzın Bulgaristan'nın yanı sıra Türkiye, Yunanistan ve Makedonya'ya durdurulduğu''nu açıkladı.
     Açıklamada, ''Şu anda kriz durumundayız'' denildi.

GAZPROM GAZ MİKTARINI ARTIRDI

MOSKOVA - Rus Gazprom'un Belarus üzerinden Avrupa'ya gönderdiği gazın miktarını günlük 26 milyon metreküp artırdığı bildirildi.
     Belarum Gaz Ulaştırma Sistemi (Beltransgaz) Basın Merkezi tarafından yapılan açıklamada, Belarus'tan Polonya'ya doğru uzanan boru hattındaki günlük gaz miktarının 26 milyon metreküp artırıldığı kaydedildi.
     Açıklamada gaz miktarının artırılması talebinin, Ukrayna üzerinde giden gaz miktarında yaşanan düşüş yüzünden Gazprom tarafından yapıldığı belirtildi.
     Bu arada, İngilizce yayın yapan ''Russia Today'' televizyonu yayınladığı haberde, Gazprom'un Belarus üzerindeki gaz miktarını artırmayı ve batı Avrupa'daki gaz depolarını kullanarak mevcut krizi aşacağını belirterek, şirketin alacağı söz konusu önlemlerle Avrupalı tüketicilerin durumdan fazla etkilenmeyeceğini düşündüğünü duyurdu.

GÜLER: RUSYA'NIN BATI HATTINDAKİ GAZ TAMAMEN KESİLDİ

ANKARA - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Rusya'nın batı hattından alınan doğal gazın tamamen kesildiğini bildirdi. Güler, buna karşın mavi akım hattından alınan gaz miktarını günlük 40 milyon metreküpten 48 milyon metreküpe çıkardıklarını belirtti.
     Güler, bakanlığa gelişi sırasında gazetecilerin, Ukrayna üzerinden gelen Rus doğal gaz arzına ilişkin sorularını yanıtladı.
     Bakan Güler, Rusya'nın batı hattından gelen gazın önce 32 milyon metreküpe, ardından 17 milyon metreküpe düşürüldüğünü ifade ederek, Ukrayna üzerinden gelen söz konusu gaz akışının şu an itibariyle tamamen kesildiğini bildirdi.
     Konuya ilişkin gereken önlemleri aldıklarını kaydeden Güler, şöyle konuştu:
     ''Başka önlemler de var. Ukrayna Büyükelçisini çağırdım. Gazprom ile de görüşeceğim. Rusya'nın mavi akım hattından aldığımız gazı 40 milyon metreküpten 48 milyon metreküpe çıkardık. Doğal gazda yeraltı deposu ve LNG kaynaklarını kullanmaya başladık. Santrallerde ikinci yakıtlara geçtik.''
     Güler, başka bir soru üzerine de, İran'dan gelen doğal gazın günlük şu anda 15 milyon mektreküp düzeyinde olduğunu belirterek, ''Onda da bir sorun yok'' dedi.

ERDOĞAN: DOĞALGAZDA KESİNTİ NOKTASINDA SIKINTI VAR

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, şu anda, doğalgazda kesinti noktasında sıkıntı olduğunu belirterek, ''Ama ülkemizdeki doğalgaz kullanımıyla alakalı olarak herhangi bir sıkıntı yok'' dedi.
     Erdoğan, partisinin grup toplantısı için TBMM'ye gelişinde, gazetecilerin, ''Bulgaristan doğalgazının kesilmesi söz konusu. Doğalgazda son durum nedir?'' sorusuna, ''Şu anda kesinti noktasında maalesef sıkıntı var ama ülkemizdeki doğalgaz kullanımıyla alakalı olarak herhangi bir sıkıntı yok'' yanıtını verdi.
     Tedbirleri buna göre zaten aldıklarını ve bu tedbirler çerçevesi içerisinde de aynen doğalgaz vermeye devam edeceklerini kaydeden Erdoğan, ''Bu arada arkadaşlarımız, Rusya, Ukrayna ve Bulgaristan ile görüşmelerini devam ettiriyorlar. Sanıyorum, kısa sürede bunu çözeriz'' diye konuştu.
     Başbakan Erdoğan, bir gazetecinin, ''Doğalgazı özellikle İstanbul'daki sanayiciler kullanıyorlar. O anlamda küresel krizin ardından... ''şeklindeki sözleri üzerine, ''Hayır, hayır... Doğalgaz noktasında şu anda, kısa bir zaman içerisinde sıkıntımız söz konusu değil'' dedi.

 



Bu haber 412 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,467 µs