En Sıcak Konular

06 OCAK 2009 TÜRKİYE GÜNDEMİ

6 Ocak 2009 10:06 tsi
06 OCAK 2009 TÜRKİYE GÜNDEMİ Bugün Türkiye'de rutin gündem şu şekilde oluşacak.

1- İsrail'in Gazze'deki saldırıları...
     - İsrail ordunun 27 Aralıkta havadan başlattığı saldırılar kara ve denizden de yoğun şekilde devam ederken, ateşkes için girişimler sürüyor.
     - Türkiye'yi Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın temsil edeceği BM Güvenlik Konseyi, Gazze konusunu görüşmek üzere bu geceyarısı toplanacak.
     - Fransa Cumhurbaşkanı Nicoalas Sarkozy Suriye ve Lübnan'da temaslarda bulunacak.
     - Sarkozy'den gelen istek üzerine Şam'a gideceği açıklanan Başbakanlık Başdanışmanı Ahmet Davutoğlu'nun bir takım istişarelerde bulunması ve toplantılara katılması öngörülüyor.
    
     2- İsrail'in Gazze'ye saldırıları TBMM'nin gündemine geliyor.
     - Genel Kurulda konuyla ilgili olarak hükümet adına bilgi verildikten sonra AK Parti, CHP, MHP ve DTP grup sözcüleri görüşlerini açıklayacak.
    
     3- AK Parti, CHP, MHP ve DTP Meclis gruplarında son gelişmeler değerlendirilecek.
    
     4- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, DEİK Türk-Çin İş Konseyi Başkanı Hüsnü Özyeğin ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.
    
     5- Kosova Meclis Başkanı Yakup Krasniki, Ankara'da...
     - TBMM Başkanı Köksal Toptan, Krasniki ile başbaşa görüşecek, daha sonra heyetlerarası görüşmelere geçilecek. Toptan, daha sonra Krasniki ve heyet onuruna öğle yemeği verecek.
     - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da Krasniki ile Meclisteki makamında görüşecek.
     - Cumhurbaşkanı Gül, Krasniki ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.
     - Türkiye-Kosova Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı ve BBP Genel Başkanı Mühsin Yazıcıoğlu, konuk Meclis Başkanı onuruna Keçiören'deki ''Estergon Kalesi''nde akşam yemeği verecek.
    
     6- TBMM Başkanı Toptan, Kazakistan Parlamento Meclisi Türkiye İşbirliği Grubu Başkanı Valihan Konurbayev'i de kabul edecek.
    
     7- Devlet Bakanı Mustafa Said Yazıcıoğlu, Türkiye-Kazakistan Parlamentolararası Dostluk Grubu üyeleriyle TİKA Başkanlığında görüşecek.
    
     8- İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Türkiye'ye çalışma ziyaretinde bulunan İngiltere İçişleri Bakanı Jacqui Smith ile bakanlıkta görüşecek.
     - Bakanlar başkanlığındaki heyetlerarası görüşmenin ardından basın açıklaması yapılacak.
    
     9- Devlet Bakanı Mehmet Aydın ile Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, İzmir Kalkınma Ajansının düzenlediği ''KOBİ ve Sosyal Kalkınma Mali Destek Programları'' toplantısına katılacak.
    
     10- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Roder Lojistik AŞ tarafından yaptırılan Ankara Lojistik Üssü'nün temel atma törenine iştirak edecek.
    
     11- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Ankara'da, iki bakanlık arasında işbirliğini öngören protokolü imzalayacak.
    
     12- Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, 16-22 Mart tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleştirilecek 5. Dünya Su Forumu'nun hazırlık sürecine ilişkin İstanbul'da basın toplantısı yapacak.
    
     13- İşte 2-B yasa taslağı...
     - Üzerinde yapılaşma bulunan taşınmazlardan 400 metrekareye kadar olanların tamamı, aşanların da, yapının oturduğu alan kadarı, hak sahiplerine rayiç bedel üzerinden satılabilecek.
     - Belediye ve mücavir alan sınırları dışında bulunan sulu alanlarda 40, kuru alanlarda 100 dönüme kadar tarım arazileri de hak sahiplerine yine rayiç bedel üzerinden verilecek.
    
     14- TBMM'den...
     - Sudan Ulusal Meclisi Dışişleri Komisyonu Başkanı Osman Halid Medawi, Dışişleri Komisyonu Başkanı Murat Mercan, TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil ve Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Soner Aksoy ve komisyon üyeleriyle bir araya gelecek.
    
     15- Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali, Ankara'daki basın toplantısında, Filistin halkına yönelik başlatacakları yardım kampanyasıyla ilgili bilgi verecek.
    
     16- Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu, Muğla'nın Bodrum ve Tekirdağ'ın Çorlu ilçelerinde ziyaretlerde bulunacak ve partisinin belediye başkan adaylarını açıklayacak.
    
     17- TOBB Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TSE Diyarbakır Şubesinin açılış törenine, daha sonra da ''Küresel Kriz ve Etkileri'' konulu konferansa katılacak.
    
     18- Seminer...Toplantı...Tören...
     - TÜSİAD, TÜRKONFED, REF ve UİG Bölgesel İnovasyon Merkezleri Projesi tanıtımı, Ar-Ge ve İnovasyon Teşvik Sistemi Semineri İstanbul'da yapılıyor.
     - TAV Havalimanlarınca, İstanbul Atatürk Havalimanı İç ve Dış Hatlar Terminali ve Katlı Otopark ile Genel Havacılık Terminali'ne ilişkin 2009 yılı kirası, törenle ödenecek.
     - İzmir Ticaret Odasında, ocak ayı sonunda açılacak ''Jewex Alyans, Altın ve Gümüş Takı, Mücevherat, Saat Fuarı'' ile ilgili tanıtım toplantısı yapılacak.
     - Ege Bölgesi Sanayi Odasında Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasası toplantısı gerçekleştirilecek.
     - Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan, Şanlıurfa Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinin açılışını yapacak.
    
     19- Buğdayda gümrük vergisi arttı, TMO stoklarını satışa çıkardı.
     - Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Mesut Köse:
     - ''Özel sektörün buğday ithalatı talebi üzerine stoklarımızdaki ithal buğdayı satışa çıkardık.''
     - ''Stoklarımızda 715 bin ton buğday var. Piyasada dramatik fiyat hareketleri olursa, gerekirse ithalat bağlantılarımızı kullanırız.''
    
     20- Hazar petrolleri, Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) ile dünya pazarlarında...
     - BTC ham petrol boru hattının Ceyhan'daki Haydar Aliyev terminalinden, 2008 yılı sonu itibariyle 70 milyon ton ham petrolün dünya pazarlarına sevk edildiği bildirildi.
     - BOTAŞ Uluslararası Şirketi (BIL) Genel Müdürü Salih Paşaoğlu:
     -''Bir Türk şirketinin böylesine önemli bir projeyi dünya standartları üstünde işletebileceğini tüm dünyaya gösterdik.''
    
     21- Alman ve Rus turistler Antalya'yı seviyor.
     - Antalya'yı geçen yıl tatil için tercih eden turistler arasında ilk sırayı Almanlar, ikinci sırayı Ruslar aldı.
    
     22- Futbolda Fortis Türkiye Kupası 3. tur grup mücadelesinde 3. hafta maçlarından 3'ü bugün yapılacak.
     - Beşiktaş ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, BJK İnönü Stadı'nda, Kayserispor ile Malatyaspor Adana'da, Antalyaspor ile Trabzonspor da Trabzon'da karşılaşacak.
    
     23- Basketbolda Türk takımlarının Avrupa sınavları...
     - FIBA Erkekler ''Eurochallenge'' Kupası (F) Grubu'nda yer alan Galatasaray Cafe Crown, gruptaki 5. maçını bugün İstanbul'da Belçika'nın Dexia Mons Hainaut takımıyla yapacak.
     - Erkekler Avrupa Kupası'nda da gruplarının 5. maçlarında Beşiktaş Cola Turka İtalya'nın UC Benetton Basket Treviso takımıyla deplasmanda, Türk Telekomspor ise İsrail'in Eshet Tours Bnei Hasharon takımıyla Ankara'da karşılaşacak.
    
     24- Efes Pilsen, Avrupa kupalarında yarın 402. maçına çıkıyor.
     - Lacivert-beyazlılar, ULEB Avrupa Ligi'nde yarın İstanbul'da Rusya'nın USH CSKA Moskova takımıyla yapacağı maçla birlikte, Avrupa arenasında 402. karşılaşmasını oynayacak.
     - Efes Pilsen, 30 yıllık Avrupa kupaları serüveninde, geride kalan 401 maçtan 247'sini kazanırken, 154 karşılaşmayı ise yitirdi.
     - Türk temsilcisi, 1979-80 sezonundan bu yana mücadele ettiği Avrupa kupalarında müzesine 1 Avrupa Kupası götürürken, 1 kez final oynadı, 2 kez de ''Dörtlü Final''de yer alıp 3. oldu.
    
     25- Efes Pilsen ile USH CSKA Moskova, 13. randevuda...
     - İki ekip arasında Avrupa kupalarında geride kalan 12 maçtan 7'sini Efes Pilsen, 5'ini Rus temsilcisi kazandı.
     - İstanbul'daki 5 maçtan 4'ünden Efes Pilsen, 1'inden USH CSKA Moskova galip ayrıldı.
     - Efes Pilsen, rekabetteki son 4 maçı da yitirdi.

Bu haber 275 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,531 µs