En Sıcak Konular

'PKK'YA TELKİNDE BULUNUYORUZ'

1 Kasım 2007 20:16 tsi
'PKK'YA TELKİNDE BULUNUYORUZ' ABD'li Korgeneral Odierno, "Biz PKK'ya, Türk askerlerini serbest bırakması ve açıkladığı 'ateşkese' uyması konusunda güçlü şekilde telkinde bulunuyoruz" diye konuştu.

WASHINGTON - ABD'nin Irak'taki kuvvetlerinin "iki numaralı" komutanı Korgeneral Ray Odierno, terör örgütü PKK'ya "Türk askerlerini serbest bırakması" ve terör eylemlerine ara verdiği yönündeki açıklamasına uyması konusunda "güçlü şekilde telkinde bulunduklarını" söyledi.
Irak'taki çok uluslu kolordunun komutanı Odierno, Pentagon'da düzenlediği brifingde, terör örgütü PKK sorununun hem Irak, hem de Türkiye için önemli olduğunu, sorunun çözümü için iki ülkeyle de birlikte çalıştıklarını belirtti. Korgeneral Odierno, "Biz PKK'ya, Türk askerlerini serbest bırakması ve açıkladığı 'ateşkese' uyması konusunda güçlü şekilde telkinde bulunuyoruz" diye konuştu.
Durumdan kaygı duyduklarını belirten Korgeneral Odierno, "Kuzey Irak'taki durumu her gün Iraklı ortaklarımızla yoğun şekilde tartışıyoruz. EUCOM'un (ABD'nin Avrupa Komutanlığı) da bu konuda ve istihbarat paylaşımında NATO müttefikimiz Türkiye ile yakın şekilde çalıştığını biliyoruz" dedi.
"Gerginliği azaltmaya çalıştıklarını" anlatan Odierno, bir spor terimine atıfta bulunarak, "Biz, Iraklı ortaklarımıza 'tam saha baskı' uyguluyoruz. EUCOM'un da, Türkiye ile çalışırken 'tam saha baskı' yaptığını biliyoruz" ifadelerini kullandı.
Herhangi bir askeri adımın söz konusu olup olmadığının sorulması üzerine Odierno, "Gelecekte ne yapabileceğimize ilişkin hiçbir yorumda bulunmayacağım. Söyleyeceğim şey şu: Bu konu diplomatik olarak çözülmeli" dedi.

Bu haber 425 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,563 µs