En Sıcak Konular

BAZI TEDBİRLER ÇOKTAN DEVREYE GİRDİ

1 Kasım 2007 13:52 tsi
BAZI TEDBİRLER ÇOKTAN DEVREYE GİRDİ Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Irak'a yönelik alınacak ekonomik tedbirlerin hedefinin Irak halkı olmadığını,kaydetti.

ANKARA - Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Irak'a yönelik alınacak ekonomik tedbirlerin hedefinin Irak halkı olmadığını, terör örgütü, teröristler ve onlara yardım eden, kaynak sağlayan unsurlar olduğunu kaydetti.
Babacan, düzenlediği basın toplantısında, Irak'a yönelik ekonomik tedbirlere ilişkin bir soru üzerine, bu konuyu dün Bakanlar Kurulunda ayrıntılı şekilde ele aldıklarını belirterek, "Burada ekonomik tedbirlerin ne amaçla, kimi hedefleyerek alındığı çok önemli. Biz ekonomik tedbirlerden bahsettiğimizde ne Türkiye'de yaşayanların ne de Irak halkının herhangi bir sıkıntıya, herhangi bir güçlüğe uğramasını arzu etmeyiz. Ekonomik tedbirlerden kastımız terör örgütünün ekonomik kaynaklarıdır ve terör örgütüne destek veren unsurların ekonomik kaynaklarıdır" dedi.
Çerçevesi iyi belirlenmiş, iyi hedeflenmiş ve terörü, terör örgütünü ve destekçilerini hedefleyen bir ekonomik tedbir listesi üzerinde çalışıldığını, bu tedbirlerin önceden ilan edilmeyeceğini kaydeden Babacan, "Bazı tedbirler zaten çoktan devreye girmiş durumda. Zamanı geldiğinde de gerekli adımlar atılacak. Bunu önceden ilan etmeden, gerektiği zaman gereken adımı atarak yapma kararını aldık" diye konuştu.
Babacan, hava sahasının Irak'ın kuzeyine yönelik uçuşlara kapatıldığı yönündeki haberlere ilişkin olarak da ekonomik tedbirlerin sahasının çok geniş olduğunu, bununla ilgili ne zaman hangi adımın atılacağını ilan etmeyeceklerini, gerektiği zaman gerekenlerin yapılacağını söyledi. Babacan, bugüne kadarki uygulamalarda özellikle Irak'la ilgili uçuşlarda teknik bazı gerekçelerle dönem dönem bazı kısıtlamalar olduğunu ve bundan sonra da olabileceğini kaydetti.



Bu haber 450 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,175 µs