En Sıcak Konular

HAVA SAHASI KAPATMA KARARI YOK

1 Kasım 2007 13:35 tsi
HAVA SAHASI KAPATMA KARARI YOK Erdoğan,bir gazetecinin;''Türk hava sahası Kuzey Irak'a yönelik uçuşlara kapatıldı mı?'' sorusunu;''Ben sizden duyuyorum, böyle bir karar yok'' diye cevapladı.

Bir gazetecinin, ''Türk hava sahası Kuzey Irak'a yönelik uçuşlara kapatıldı mı?'' sorusuna, Başbakan Erdoğan, ''Ben sizden duyuyorum, böyle aldığımız bir karar yok'' diye cevap verdi.
Erdoğan, ''Başka uygulamaya geçen herhangi bir karar var mı?'' sorusuna karşılık, Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'in dün bu konudaki kararları anlattığını söyledi. Başbakan Erdoğan, ''Cemil Beyin anlattıkları bizim Bakanlar Kurulu'ndaki görüşmelerimizin basına yansımasıdır. Bunun dışında dünkü Bakanlar Kurulu toplantımızdan sonra herhangi bir gelişme yok'' dedi.
''Uygulamaya konulmuş bir karar var mı?'' sorusu üzerine, Erdoğan, ''Şu anda yok'' dedi. ''Takvim açıklanacak mı?'' sorusuna, Başbakan Erdoğan, ''Takvim açıklanacak'' yanıtını verdi.
Başbakan Erdoğan, ''Bu önlemler sadece Barzani'ye mi yönelik? Yoksa Irak yönetimine yönelik, ABD yönetimine yönelik önlemler de var mı?'' sorusu üzerine şunları söyledi:
''Bizim buradaki asli hedefimiz terör örgütüne yöneliktir. Tamimiyle PKK'nın oradaki kamplarına, konuşlandığı yerlere yöneliktir ama şunu da uluslararası hukukun bir gereği olarak ifade etmek durumundayım. Yani terör örgütüne yataklık eden, bu noktada destek verenler şüphesiz ki onlarla birlikte değerlendirilir. Onlara yönelik olarak da bazı yaptırım tedbirlerimiz olacaktır, yaptırımlarımız olacaktır.''

Bu haber 436 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,535 µs