En Sıcak Konular

ARTIK GÜNAH BİZDEN GİTTİ

25 Ekim 2007 20:47 tsi
 ARTIK GÜNAH BİZDEN GİTTİ Başbakan R.Tayyip Erdoğan,''bölücü terör örgütüne karşı uluslararası hukuktan doğan hakkımızı da artık kullanma imkanını yakalamış durumdayız'' dedi.

BÜKREŞ - Murat Muratoğlu bildiriyor - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''bölücü terör örgütüne karşı uluslararası hukuktan doğan hakkımızı da artık kullanma imkanını yakalamış durumdayız'' dedi.
''AK Parti İktidarı olarak kimseden izin almaya hiçbir zaman tevessülleri olmadığını, bugün de olmayacağını, yarın da olmayacağını'' ifade eden Erdoğan, ''Avrupa'daki bütün ülkeleri bu konuda AB dahil bilgilendirdik. Koalisyon güçlerini bu konuda bilgilendirdik. Günah bizden gitti. Şimdi bundan sonra eğer sorumlular sorumluluğunun gereğini yerine getirmezlerse bizler de gereğini kendimiz yapmak durumunda kalacağız'' diye konuştu.
Başbakan Erdoğan, resmi ziyarette bulunduğu Romanya'da, Türk vatandaşları ve soydaşlarla bir araya geldi.
Erdoğan, Başkent Bükreş'teki Marriott Otel'de gerçekleşen buluşmada yaptığı konuşmada, TBMM'den sınır ötesi harekat için yetki alındığını hatırlatarak, şunları söyledi:
''Bunu da askeri gerekçeler oluştuğu anda bizler Hükümet olarak kesinlikle kullanacağımızı söylemiştik ve bunun adımlarını hiç çekinmeden atacağız, atmak durumundayız. Kamu düzenimizi bozmaya yönelik topraklarımız üzerinde farklı yaklaşımlar sergileyen bu bölücü terör örgütüne karşı uluslararası hukuktan doğan hakkımızı da artık kullanma imkanını yakalamış durumdayız. Devlet idaresinde akıl, bilgi, tecrübe önemlidir. Bin düşünürsün, bir yaparsın ama pir yaparsın, mesele budur. Bunun için de ilgili kurum ve kuruluşlarımızla biz bunun tüm istişarelerini, müzakerelerini yaparak adımımızı atıyoruz. Onun için de çevremizdeki bütün ülkeleri bilgilendirme noktasında bu süreci de hemen hemen tamamladık. Avrupa'daki bütün ülkeleri bu konuda AB dahil bilgilendirdik. Koalisyon güçlerini bu konuda bilgilendirdik. Günah bizden gitti.'' Başbakan Erdoğa'ın konuşmasından öne çıkan ifadeler şunlar:
*Şu anda artık bıçak kemiğe dayandı. Irak Merkezi yönetimiyle, koalisyon güçlerinin lideri olarak Amerika ile bu konuları görüştük ve son birkaç gün içerisinde yoğun bur trafiğimiz var.
*Avrupalı dostlarımız, bölücü terör örgütü PKK'yı terör örgütü olarak ilan etmesine rağmen, yakaladıkları liderlerini Türkiye'ye istememize rağmen teslim etmeyip oyalama politikası yapmaktadır.
*Bunu da uluslararası terörle mücadelede dostlarımızın ne kadar samimi olduğu göstermek bakımından söylüyorum, bu lafı kendilerine söylediğim içi bu kadar rahat söylüyorum; bu bir samimiyet testidir ve siz bu testi kaybediyorsunuz.

Bu haber 504 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,005 µs