En Sıcak Konular

AVRUPA'DA TERÖRE YATAKLIK EDEN ÜLKELER VAR

23 Ekim 2007 18:13 tsi
AVRUPA'DA TERÖRE YATAKLIK EDEN ÜLKELER VAR Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Şu anda Avrupa ülkelerinde maalesef terör örgütüne yataklık yapan, parasal kaynaklar aktaran ülkeler var.'' dedi.

LONDRA - Adem Kadam - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Şu anda Avrupa ülkelerinde maalesef terör örgütüne yataklık yapan, parasal kaynaklar aktaran ülkeler var. Bunları da bizzat tespit ettik ve bunları ilgili ülkelere zaman zaman bildiriyoruz'' dedi.
Erdoğan, İngiltere Başbakanı Gordon Brown ile düzenledikleri ortak basın toplantısında, ağırlıklı olarak terör, Türkiye-AB ilişkileri ve Kıbrıs gibi konuları ele aldıklarını dile getirdi.

TERÖRLE MÜCADELE
Terörle mücadele konusunda Başbakan Brown ile paylaştıkları bir konuyu vurgulamak istediğini belirten Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:
''Türkiye, terörizme karşı oluşturulan ortak mücadele platformlarına bugüne kadar samimiyetle katkıda bulunmuştur. Bundan sonra da bu sürecektir. Zira terörizm bir ülkede temayüz etmez. Terörizmin, çeşitli ülkelerde besleme veya beslenme alanları vardır. Ve bu beslenme alanlarının nasıl dalga dalga yayıldığını, yakın ülkelerden başlamak üzere olduğunu görüyoruz.
Nitekim şu anda Avrupa ülkelerinde maalesef terör örgütüne yataklık yapan, parasal kaynaklar aktaran ülkeler var. Bunları da bizzat tespit ettik ve bunları ilgili ülkelere zaman zaman bildiriyoruz. Buna rağmen hala buna duyarlı olmayanlar, bazı ülkelerin yakaladığı terörist lideri bir başka ülkeye verip, ondan sonra bir başka ülkenin de onu tekrar geldiği bölgeye göndermesi gibi bir özellik bizleri üzmektedir. Terörle mücadelede bunlar samimiyetsiz yaklaşımlardır. Bunu vurgulamakta fayda görüyorum.''

HEDEF PKK
Bu çerçevede TBMM'nin hükümete sınır ötesi operasyon yetkisi veren tezkerenin çıktığını anımsatan Başbakan Erdoğan, ''Operasyon yetkisinin, sadece terör örgütü PKK'yı hedef aldığını vurgulamak istiyorum. Biz kardeş bildiğimiz Irak'ın zor günlerinde hep yanında olduk. Bundan sonra da aynı şekilde yanında olacağız. Irak'ın toprak bütünlüğü üzerinde asla bir hesabımız olamaz'' dedi.

"EYLEME GEÇİLMESİ ZAMANI GELDİ"
İngiltere Başbakanı Gordon Brown, terörle mücadelenin önemine işaret ederken, "Sözlerimden bir çıkarımda bulunmanızı istemem ama, biz Irak içinden gelip Türkiye'ye geçen ve Türk halkının güvenliğini tehdit eden gruplara karşı eyleme geçilmesi zamanı geldiğinin farkındayız" dedi.
Brown, bir soru üzerine, PKK terörünün önlenmesi konusundaki yoğun diplomatik faaliyetlerin sürdüğünü, Türk halkında terörün yol açtığı acıları görebildiklerini ifade etti.
Türkiye'de olup bitenlerle ilgili halkta oluşan kızgınlık ve öfkeyi anladıklarını belirten Brown, bu konuda atılması gereken üç adımı, İngiltere'deki PKK ve bağlantılı bütün kuruluşların yasaklanması, Türk hükümetiyle ortak faaliyetlerin artırılması ve teröristlerin Irak'tan Türkiye'ye geçerek eylemlerde bulunmalarının önlenmesi olarak saydı.

Bu haber 498 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,618 µs