En Sıcak Konular

HALK OYLAMASI GENELGESİ

18 Ekim 2007 21:24 tsi
HALK OYLAMASI GENELGESİ İçişleri Bakanı Beşir Atalay 21 Ekim 2007 Pazar günü yapılacak halk oylaması ile ilgili genelge yayınladı...

ANKARA - İçişleri Bakanı Beşir Atalay, vatandaşların seçmen bilgi kartlarının ellerine ulaşmasa dahi oy kullanacakları sandık bölgesinde bulunan seçmen listelerine göre sandık kurulu başkanlarına müracaat ederek oy kullanabileceklerini bildirdi.
İçişleri Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden yapılan yazılı açıklamada, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın 21 Ekim 2007 Pazar günü yapılacak halk oylaması ile ilgili 81 İl Valiliğine gönderilmek üzere genelge yayınladığı kaydedildi.
Atalay, genelgede, 21 Ekim 2007 Pazar günü ''T.C Anayasasının Bazı Maddelerinde Değişiklik Yapılması Hakkındaki Kanun''un Anayasanın 175. maddesi gereğince halk oylamasına sunulacağını hatırlattı.
Yüksek Seçim Kurulu'nun kararlaştırdığı seçim takvimine göre 17 Ekim 2007 tarihi akşamına kadar dağıtılması gereken ''Seçmen Bilgi Kartları''nın birçok ilde vatandaşlara ulaşamadığı yönünde bakanlığa bilgi geldiğini bildiren Atalay, bu nedenle tüm mahalle ve köy muhtarlıklarının seçim günü akşamına kadar vatandaşlara nerede oy kullanacaklarına dair bilgilendirilmesi amacıyla açık bulundurulmaları konusunda uyarılmaları gerektiğini belirtti.
Atalay, vatandaşların seçmen bilgi kartları ellerine ulaşmasa dahi oy kullanacakları sandık bölgesinde bulunan seçmen listelerine göre, sandık kurulu başkanlarına müracaat ederek oy kullanabileceklerini bildirdi.
Atalay, vatandaşların Yüksek Seçim Kurulu'nun ''www.ysk.gov.tr'' adresli elektronik sayfasında T.C kimlik numaralarını girmek suretiyle hangi seçim bölgesinde ve sandıkta oy kullanabileceklerini öğrenebileceklerini de genelgede belirtti.

Bu haber 452 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,153 µs