En Sıcak Konular

MCCAIN DE ZIRVALADI

17 Ekim 2007 10:07 tsi
MCCAIN DE ZIRVALADI ABD'de,Cumhuriyetçi Parti'den başkan adaylığı için yarışan Senatör John McCain'den,operasyona destek, "sözde soykırıma" evet.

WASHINGTON -Deniz Arslan- ABD'de 2008 başkanlık seçimleri öncesinde Cumhuriyetçi Parti'den başkan adaylığı için yarışan Senatör John McCain, ''PKK teröristlerinin Türkiye içine sızıp operasyon düzenlediği bir ortamda, Türklerin en azından bu duruma bir karşılık vermeyi planlamasının anlaşılabilir olduğunu'' söyledi.
Cumhuriyetçi Parti Arizona Senatörü McCain, Cumhuriyetçi Yahudi Koalisyonu adlı kuruluşun toplantısında yaptığı konuşmada, ''Iraklı Kürtlerle ve Türklerle, PKK'yı bastırma üzerinde çok çalışmak zorundayız. Bu, PKK'nın sınırdan Türkiye içine sızıp 20 Türkü öldürebildiği çok tehlikeli ortamda, Türklerin en azından bir karşılık vermeyi planlamamasını bekleyemezsiniz'' diye konuştu. McCain, Iraklı Kürtlerin de terör örgütü PKK'yı ortadan kaldırmanın kendi çıkarına olduğunu anlaması gerektiğini kaydetti.
McCain, ABD kongresindeki Ermeni tasarısıyla ilgili olarak da, ''Dostlarım, 1915'te olan soykırımdı. Biz bunu kınıyoruz'' dedi.
John McCain, ''Ancak ben ABD Başkanı olsaydım, Türkiye'yi kınayan bu tasarının geçirilmemesini kuvvetle savunacaktım'' dedi. 1915 olaylarının sorumlusunun Osmanlı İmparatorluğu olduğunu söyleyen McCain, ABD Başkanı olsaydı, ''tasarıyı geçirerek Türk halkını küstürmek ve radikal İslam'ın beslenmesine katkıda bulunmaktan büyük endişe duyacağını'' ifade etti.
Senatör McCain, 1915 olaylarının gerçekleştiğine şüphe olmadığını savunurken, ''Ancak tasarıyı geçirmek ve bile bile Türkleri küstürmek, şu sırada bizim ulusal çıkarlarımıza uymuyor'' dedi.



Bu haber 446 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,817 µs