En Sıcak Konular

ERMENİ TASARISI BİR HATA

9 Ekim 2007 21:33 tsi
ERMENİ TASARISI BİR HATA Dan Fried, ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nde yarın oylanacak 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarını içeren tasarının "bir hata" olduğunu söyledi

WASHINGTON - Deniz Arslan - ABD'nin Avrupa ve Avrasya işlerinden sorumlu Dışişleri Bakan yardımcısı Dan Fried, ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nde yarın oylanacak 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarını içeren tasarının "bir hata" olduğunu ve başta ABD Başkanı George W. Bush ve ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice olmak üzere yönetimin ilgili tüm kademelerinin, tasarının geçmemesi için komite üyeleriyle bizzat temasta olduğunu söyledi.
Fried, ABD Dışişleri Bakanlığı'nda A.A.'ya verdiği özel demeçte,  Bush yönetiminin, bu tasarının geçmesini engellemeye kabiliyeti olup olmadığı sorusu üzerine Fried, "Öyle olduğunu umuyorum...Bu tasarının geçmesinin getireceği iyi birşey yok"  diye konuştu.
Dan Fried, "1915 yılında bu korkunç olayların gerçekleştiği doğru. 1,5 milyon masum Ermeni öldürüldü veya sürgüne zorlandı. Bunlar tarihi gerçekler. Her ülke, Amerika dahil olmak üzere, tarihinde karanlık noktalara sahip. Kölelik ve Amerikalı Kızılderililere karşı tutumumuz bunlardan ikisi. Her dürüst ülke, kendi tarihiyle yüzleşmeli. Ancak bunun yolu dürüst bir bakış ve dürüst diyalogdur, yabancı parlamentolardan tasarı geçirmek değildir" dedi.

PKK VE SINIR ÖTESİ OPERASYON
"Şunu da eklemek istiyorum. Türk milletvekilleriyle benim ve ABD Dışişleri Bakan yardımcısı Burns'un görüşmesinde, PKK teröristlerinin Türkiye'de masum insanların hafta sonunda sebep olduğu ölümlerden duyduğumuz tiksintiyi ifade ettik. Biz, PKK'nın devreden çıkmasını, eylemlerinin sonsuza dek sona erdiğini görmek istiyoruz" diyen Fried,  PKK saldırılarının ardından Türkiye'nin, Irak'a bir sınır ötesi operasyon düzenlemesi ihtimalinin güçlendiği yönündeki bir soru üzerine de, şunları kaydetti:
 "Türkiye'de duygular çok kuvvetli. Bunun nedenini anlamak mümkün. Bizce Türkiye, PKK'yı ortadan kaldırmak için neyin en iyi olacağına bakmalı. Türkiye ve Irak, kısa süre önce terörizme karşı bir işbirliği anlaşması imzaladı. Bize göre Irak tarafı daha fazla şey yapmalı ve bu alanda bir ilerleme görmeyi umarım."



Bu haber 445 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,998 µs