En Sıcak Konular

HER ŞEYİ KONUŞTUK; SÖZ BİTTİ

8 Ekim 2007 16:30 tsi
HER ŞEYİ KONUŞTUK; SÖZ BİTTİ Terör örgütünün hain saldırılarının ardından terörle mücadele konusu bugünkü Bakanlar Kurulu toplantısında ele alındı.

ANKARA - Terör örgütünün hain saldırılarının ardından terörle mücadele konusu bugünkü Bakanlar Kurulu toplantısında ele alındı. Hükümet Sözcüsü, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, toplantının ardından, "Sözün bittiği bir konuyu konuşuyoruz. Çünkü terör konusunda söylenmesi gereken her şeyi konuştuk'' dedi ve Terörle Mücadele Yüksek Kurulu'nun yarın Başbabakan Erdoğan başkanlığında toplanacağını açıkladı.
Bu arada, Cumhurbaşkanı Gül başkanlığında, Başbakan Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt, terörle mücadele konusunu ele almak üzere bir araya geldi. Çankaya Köşkü'nde saat 15.00'te başlayan toplantı, yaklaşık 1 saat 10 dakika sürdü.

"KARARSIZLIK SÖZ KONUSU DEĞİL"
Çiçek, bir gazetecinin "Sınır ötesi operasyon söz konusu mu?" sorusu üzerine, "Karmaşık bir konuyu konuşuyoruz. Karmaşık bir konuyla ilgili olarak da bazen sanki tek bir tedbir alınırsa bu işin sonu gelecekmiş gibi kamuoyu bir iyimserliğe sevk ediliyor. Bugüne kadar devlet insan aklının bulabileceği, devletin kendi imkan ve kabiliyeti içerisinde alabileceği ne tedbir varsa cumhuriyet hükümetleri bunları almıştır. Hem alınanlara ilaveten söylediğiniz konu işe bir fayda getirecekse bu da dahil olmak üzere tedbirlerin hepsini almaya hükümetimiz kararlıdır. Vatandaşımız şundan emin olmalıdır ki, alınacak tedbirler açısından bir siyasi irade eksikliği, kararsızlık söz konusu değildir" dedi.
Bir gazetecinin, "tezkereye gerek kalmaksızın BM kararları ve uluslararası anlaşmalar çerçevesinde sıcak takip ya da sınır ötesi operasyon kararı verip verilemeyeceğine" ilişkin soruya Çiçek, "Yarını görelim. Yarın çok fazla uzak değil. Şundan herkesin emin olması lazım; ne tedbir alırsak bu işe fayda sağlayacaksa bunu almaya kararlıyız. Bunu herkesin bir defa daha iyi anlaması lazım. Alacağımız tedbiri almakta tereddütümüz yok. Alacağımız tedbirin soruna ne ölçüde olumlu ya da olumsuz tesir edeceğinin değerlendirmesini yapıyoruz. Yoksa karar almada en ufak bir tereddütümüz, sıkıntımız yoktur" karşılığını verdi.

Bu haber 451 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,502 µs