En Sıcak Konular

Helin Demir

Gündeme Bakış
Helin Demir
2 Temmuz 2010

PKK ŞİDDETİNE MARUZ KALAN KÜRT KADINLARININ DRAMATİK HİKAYELERİ



PKK ŞİDDETİNE MARUZ KALAN KÜRT KADINLARININ DRAMATİK HİKAYELERİ

          Bugünlerde çeşitli internet sitelerinde “Kıymet Nadir Bindebir” imzalı “Kürt Kadınlarında Stockholm Sendromu” başlıklı bir yazı yer alıyor. Stockholm Sendromu, rehinenin kendisini rehin alan kişiye duygusal anlamda bağlanması olarak özetlenebilecek psikolojik durumu anlatıyor. Stockholm Sendromunun bir çok rehine olayında yaşandığı, ilk kez 1973’te İsveç’in başkenti Stockholm’de yaşanan başarısız bir soygun girişimi sonucu ortaya çıktığı bildiriliyor.

          Aynı zamanda kişisel blog sayfası da bulunan, yazılarında zaman zaman absürt ifadeler de kullanan Bindebir, “Kürt Kadınlarında Stockholm Sendromu” başlıklı yazısında; “Korucu kızı Hevidan’ın 12 yaşında Apo’nun “Korucu çocuklarını kaçırıp PKK’lı yapma” kararıyla kaçırılıp örgüte getirildiğini, 16 yaşına bastığında kaçma planları yaparken yakalandığını, eline kazma kürek verilip mezarının kazdırıldığını, son isteği sorulduğunda af dilemediğini ve “Kahrolsun Apo, ahım sizin boynunuzda kalacak” dediğini, infaz mangasında tek bacağı protezli Siirtli Rengin’in Hevidan’ı gözünü kırpmadan taradığını, ölmediği için kadınların başını taşlarla ezerek öldürdüklerini belirterek, PKK zulmüne maruz kalan Kürt kadınlarının dehşet verici hikayelerini dile getiriyor.

          Abdullah Öcalan’ın Şam’daki evine “Yoğunlaştırma Evi” denildiğini, Yoğunlaştırma Evine bakire, genç ve güzel kadınların alındığını, bu kadınların Apo’ya masaj yapmaktan köleliğe kadar her türlü işlerde kullanıldığını, çoğunun bekaretlerini kaybetmekle yüz yüze kaldıklarını aktarıyor.

          Eli olmayan Mardinli Rojin’in üst düzey bir PKK’lı yönetici tarafından hamile bırakıldığını, sonra da idam edildiğini, yine yedi aylık hamile başka bir kadının da infaz mangasının elinden kurtulamadığını, belirtiyor.

          Kıymet Nadir Bindebir, bütün bu vahşet hikayelerinin 1991’den 2003’e kadar dağ kamplarında sürünmüş PKK militanı Kürt kızı Dilaram’ın “Özgürlüğe Kaçış”  adlı kitabında yer aldığını kaydediyor.

          Gerçekten de PKK’dan kaçarak Irak’a sığınan, örgüt içi cinayetlere tanık olan Dilaram’ın yazdığı ve Hürriyet gazetesinde de yayınlanan kitapta, insanın kanını donduracak hikayeler bulunuyor. Türkiye’den Kandil Dağı’na gidip PKK’ya katılan çocuklarını arayan annelere sıra dayağı atıldığını söyleyen Dilaram, çocuğu PKK’ya katılan Türkiye’deki anne babaları cesur olmaya, PKK’dan hesap sormaya çağırıyor.

          Murat Karayılan’a bağlı PKK Özel Kuvvetleri’nin komutanı ve örgütün tetikçisi olan, üstten bazılarının adına kendi arkadaşlarını infaz eden Tatvanlı Gulan’ın iki kadın tarafından tecavüz süsü verilerek battaniye altında boğularak öldürüldüğü, cinayetinin hala bir sır olarak saklandığı ve olayın örtbas edildiği, Apo’nun yakalanmasından sonra, “Bu iş böyle yürümez, sistemin değişmesi gerekiyor” diyen Nasır’ın çadırına ise bomba atıldığı, iç hesaplaşma nedeniyle infaz kararının verildiği anlatılıyor.

          PKK’daki tecavüz hikayeleri sadece Dilaram’ın yazdığı “Özgürlüğe Kaçış” adlı kitapla sınırlı bulunmuyor. PKK’nın eski üst düzey yöneticilerinden Aysel Çürükkaya da Doz Yayınlarından 2004 Eylül’ünde çıkan ve 10 kadının anlattıklarına dayanan “PKK’da Kadın Olmak” isimli kitapta tanık olduğu bir tecavüzü de anlatıyor. Yine PKK’nın “Ulusal Meclis Başkanı” Apo adına savcılık  yapıp  idamlara karar veren ve 1991’de öldürülmemek için kaçan eşi Selim Çürükkaya’nın da “Apo’nun Ayetleri” isimli kitabında kendi tanıklığını anlattığı biliniyor. O zaman hain olarak gördüğü eşinden iki yıl sonra örgütten kaçan Aysel Çürükkaya ve eşi Selim PKK’nın ölüm listesinde ilk sıralarda yer alıyor.

           Kıymet Nadir Bindebir’in de bahsettiği üzere Kürt kadınlarının hesabı henüz sorulmamış tecavüzlerin hesabını sormak yerine Öcalan posteri açıp “Barış!, Özgürlük!, Tacize-tecavüze son!” gösterileri yapmalarını şaşkınlıkla karşılıyorum. PKK’nın tacizlerine tanık olan ya da bizzat vahşi olayların mağduru olan bütün Kürt kadınlarını gerçekleri haykırmaya çağırıyorum.

          Helin Demir

          helindem@mynet.com



Bu yazı 4,051 defa okundu.






Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.





    Diğer köşe yazıları

     Tüm Yazılar 
    • 19 Temmuz 2011 PKK’NIN ŞİDDET KARARI VE BDP’NİN ÇIKMAZLARI
    • 12 Temmuz 2011 PKK VE BDP’NİN PROPAGANDA ARACI: ÇOCUKLAR!
    • 12 Temmuz 2011 BDP’DE SEÇİM SONRASI YAŞANAN RAHATSIZLIKLAR
    • 4 Temmuz 2011 SEÇİMDEN SONRA BDP’DE NELER OLUYOR?
    • 28 Haziran 2011 ÖRGÜTTEN KOPUŞLAR HIZLANIYOR
    • 15 Haziran 2011 SEÇİMDEN SONRA BDP’YE BAKIŞ
    • 12 Haziran 2011 Demokratik Özerklik, Kent Meclisleri, Adalet Komisyonu= Bölücülüğün Kanıtları
    • 7 Haziran 2011 BDP’NİN SEÇİM FİYASKOSU
    • 3 Haziran 2011 TERÖR ÖRGÜTÜNDE BOZUK DÜZEN
    • 25 Mayıs 2011 İMAM KATİLİ PKK
    • 25 Mayıs 2011 PKK-BDP/SEÇİM HİLELERİ-ÇATIŞMALAR-ANLAŞMAZLIKLAR
    • 13 Mayıs 2011 Seçimlere Az Kala BDP'de Neler Oluyor?
    • 9 Mayıs 2011 pkk hizbullah çatışması dinmiyor
    • 4 Mayıs 2011 DANİMARKALI BAKAN: “ROJ TV’Yİ KAPATMAK YARGININ İŞİ”
    • 2 Mayıs 2011 PKK- BDP –HİZBULLAH/GERİLİM
    • 28 Nisan 2011 SÖYLEMLER BAŞKA YAŞANANLAR BAŞKA
    • 21 Nisan 2011 PKK- BDP –HİZBULLAH ÇATIŞMASI
    • 18 Nisan 2011 SALDIRGAN TUTUM SERGİLEYEN BDP KÜRTLERİ NASIL TEMSİL EDECEK?
    • 14 Nisan 2011 PKK’NIN SON YALANI: ÖCALAN’IN KÖYÜ’NE AYRIMCILIK
    • 13 Nisan 2011 TERÖRE HİZMET EDEN SAHTE İMAMLAR

    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,912 µs