En Sıcak Konular

Helin Demir

Gündeme Bakış
Helin Demir
2 Mart 2010

Türkiye Buluşmaları



Bugünlerde Türkiye’nin çeşitli illerinde demokratik açılım çalışmalarını anlatmak için “Türkiye Buluşmaları” adlı dizi konferanslar düzenleniyor.

Söz konusu konferanslarda Türkiye’nin farklı bölgelerinde yaşayan vatandaşların birbirlerine karşı düşüncelerindeki değişimin Türkiye’nin, Türk milletinin en önemli sınavı olduğunun altı çiziliyor. Terörün istismarla beslendiği, işsizlik, yoksulluk, ihmal edilmişliğin terörün en önemli kaynağı olduğu, bu kaynakların yolunu kesmek için altyapı, eğitim, sağlık çalışmalarının tamamlanacağı, ülkenin her tarafında huzur ve güvenin sağlanacağı, böylece terörün sona ermesi için topyekün kalkınmanın, refahın gerçekleştirileceği, gayret ne kadar arttırılırsa terörle ilgili başarının o kadar artacağı, açılımdaki hedefe o kadar yaklaşılmış olacağı belirtiliyor.

Demokratik açılımın ana nedenlerinden birisinin bölgesel farklılıkların ortadan kaldırılması olduğu vurgulanırken, insanların yaşamının güvenlik ve özgürlük arasına sıkıştırılamayacağı, hem güvenliğin sağlanacağı hem de özgürlüklerin alabildiğince genişletileceği kaydediliyor. TRT 6’nın yayın hayatına başlamasına terör örgütüne yakın duran, siyaset yapan, onu destekleyen kişi ve kurumların şiddetle karşı çıktığı ifade edilerek, Kürtlerin kendi kültürlerini, kendi dillerini en doğru şekilde öğrenmesine çalışıldığı bildiriliyor.

Türkiye’de yaşayan herkesin kendini birinci sınıf vatandaş olarak gördüğü zaman gerçek anlamda demokrasinin başarılmış olacağı açıklanarak, önceliği insan olmayan hiçbir projenin Türkiye’ye ve millete bir şey veremeyeceği, binlerce yıllık devlet tecrübesinin, farklılıklara tolerans göstermeyen hiçbir devletin bu topraklarda payidar olamayacağı, ortak paydaların farklılıklardan daha fazla ve daha önemli olduğu, ortak paydaların anlamlı olması için farklılıkların içimizde müsamaha ile barındırılması gerektiği, kimsenin kendini öteki göremeyeceği bir Türkiye’nin tarihinin en güçlü ülkesi olacağına işaret ediliyor.

Açılımın toplumu ayrıştırmak değil, ayrışmaya başlayan toplumu milli ülkülerimiz doğrultusunda bir araya getirmek için tazelenmiş bir hedef olduğu, çatışma kültürünün bizim doğamıza ters düşen bir kültür olarak yorumlanabileceği, olumsuzluklara öncelik sırasına göre çözüm üretilirken toplumsal mutabakat sağlanmasına özen gösterileceği, demokratik açılımın Türkiye’nin içeride ve dışarıda gücünü arttıracağı, iddia edildiği gibi zayıflamanın olmayacağına dikkat çekiliyor.

Geçmişe bakıldığında bin yıllardan beri beraber yaşayan insanların vatanı birlikte sahiplendikleri, kimin kimi bir adım geride görmeye, kimim kimin dilini, inancını yasaklamaya, kıyafetini hor görmeye hakkı olmadığı, bazılarının yapılanları ( demokratik açılım çalışmalarını) insanlığa, yurttaşlığa, çağa sığmaz bir anlayışla küçük görmeye, dudak bükmeye, potansiyel sürekli düşmanlık tohumlarını körüklemeye çalıştıkları, Türkiye’nin zaman, imkan ve en önemlisi insan kaybettiği, zararın neresinden dönülürse bunun kar sayılacağı, çatışma, didişme, anlayışsızlık, kör kavga yerine huzur dolu günlerin amaçlandığı aktarılıyor.

Türkiye’nin farklı bölgelerinde yaşayanların birbirleriyle buluşmasıyla beraberlik ve kardeşliğin sağlanabileceği, vatandaşların birbirleriyle münasebeti olmayan ülkede hedeflere varılamayacağı, büyük projelerin başarılamayacağı, ortak akılda buluşuncaya kadar çözüm aranmaya devam edileceği vurgulanıyor.

Demokratik açılımla ilgili çalışmalar son hızla Türkiye’nin her köşesinde istek ve azimle, kararlılıkla devam ediyor. Huzur dolu güzel günler için tüm vatandaşların üzerine düşeni yapması ve barış ortamına katkı sunması bekleniyor.



Bu yazı 876 defa okundu.






Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.





    Diğer köşe yazıları

     Tüm Yazılar 
    • 19 Temmuz 2011 PKK’NIN ŞİDDET KARARI VE BDP’NİN ÇIKMAZLARI
    • 12 Temmuz 2011 PKK VE BDP’NİN PROPAGANDA ARACI: ÇOCUKLAR!
    • 12 Temmuz 2011 BDP’DE SEÇİM SONRASI YAŞANAN RAHATSIZLIKLAR
    • 4 Temmuz 2011 SEÇİMDEN SONRA BDP’DE NELER OLUYOR?
    • 28 Haziran 2011 ÖRGÜTTEN KOPUŞLAR HIZLANIYOR
    • 15 Haziran 2011 SEÇİMDEN SONRA BDP’YE BAKIŞ
    • 12 Haziran 2011 Demokratik Özerklik, Kent Meclisleri, Adalet Komisyonu= Bölücülüğün Kanıtları
    • 7 Haziran 2011 BDP’NİN SEÇİM FİYASKOSU
    • 3 Haziran 2011 TERÖR ÖRGÜTÜNDE BOZUK DÜZEN
    • 25 Mayıs 2011 İMAM KATİLİ PKK
    • 25 Mayıs 2011 PKK-BDP/SEÇİM HİLELERİ-ÇATIŞMALAR-ANLAŞMAZLIKLAR
    • 13 Mayıs 2011 Seçimlere Az Kala BDP'de Neler Oluyor?
    • 9 Mayıs 2011 pkk hizbullah çatışması dinmiyor
    • 4 Mayıs 2011 DANİMARKALI BAKAN: “ROJ TV’Yİ KAPATMAK YARGININ İŞİ”
    • 2 Mayıs 2011 PKK- BDP –HİZBULLAH/GERİLİM
    • 28 Nisan 2011 SÖYLEMLER BAŞKA YAŞANANLAR BAŞKA
    • 21 Nisan 2011 PKK- BDP –HİZBULLAH ÇATIŞMASI
    • 18 Nisan 2011 SALDIRGAN TUTUM SERGİLEYEN BDP KÜRTLERİ NASIL TEMSİL EDECEK?
    • 14 Nisan 2011 PKK’NIN SON YALANI: ÖCALAN’IN KÖYÜ’NE AYRIMCILIK
    • 13 Nisan 2011 TERÖRE HİZMET EDEN SAHTE İMAMLAR

    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,793 µs