En Sıcak Konular

Hakverdi Murat Merdamert

Mefkure
Hakverdi Murat Merdamert
1 Ocak 1990

Bu Ne Zor Bir İmtihandır Müjdat Hocam.



Gazetelerde bir haber...Eski milletvekilinin kızı PKK propagandası yapmak suçundan tutuklandı....
Haberi okumaya başlamadan önce aklımdan geçenler elbette bir kaç belli başlı parti idi.
Fakat haberde adı geçen partiyi hayal bile edemezdim.Hele milletvekilinin ismini öğrendiğimde şaşkınlığım bir kaç kat artı: Müjdat Karayerli !!!

O bir çoklarının sandığı gibi  sadece eski bir MHP milletvekili değildir.Peki Kimdir o zaman?O bir dil bilimcidir...

Yüksek tahsilini ,Gazi Eğitim Enstitüsü Almanca Bölümünde ve Konya Selçuk Üniversitesi Fen-Edebiyat Alman Dili- Edebiyatı Anabilim Dalında tamamlayıp,1989 yılında Hacettepe Üniversitesinde Dil Bilimi alanında Yüksek Lisans yapmıştır.1976-77 yıllarında Bingöl Eğitim Enstitüsü Almanca Öğretmeni ve Müdür Yardımcısı olarak çalışmış,1979’da Konya Merkez Karma Ortaokulunda Almanca Öğretmenliği ,1980’de Konya Eğitim Enstitüsü Almanca Bölüm Başkanlığı yapmıştır.

1980-1981 öğretim yılında M.E.B. Devlet Bursu ile Almanca Öğretimi ve Metodu ile ilgili araştırma yapmak üzere Almanya’nın, Freiburg, Schwabisch Hall ve Göttingen şehirlerinde bulunmuştur.18 yıl Konya Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Bölümü Almanca Öğretmenliği Ana Bilim Dalında “Öğretim Görevlisi” olarak görev yapmıştır.

Türk Yurdu, Türkistan, Türk dünyası, Tercüman, Odak, Kocatepe, Türkeli, Ortadoğu vb. gazete ve dergilerde Dil Bilim ve Sosyo Dil Bilim ile ilgili ilmi makaleleri yayınlanmış olan yazar ve araştırmacı Müjdat Kayayerli Hoca, Türkiye’nin tanıtılması, Milli Politikalar, Milli Stratejiler, Türk Kültürü, Uluslar arası İlişkiler, Küreselleşme, Avrupa Birliği,Demokrasi,Çağdaş Siyaset ve Yönetişim ile Türk İşçi Çocuklarının Eğitimi konularında Ankara, Afyon, İstanbul, Kayseri, Giresun, Bonn, Berlin, Hamburg, Hannover, Stuttgart, Karlsruhe, Mannheim, Bremen, Zürih ve Viyana, Gümülcine ve İskeçe gibi şehirlerde bir çok konferanslar vermiştir. Türkçe’nin ve Yabancı Dilin Önemi, Dış Politika, Batı Trakya’daki Türklerin Sorunları ve Çözüm Yolları, Irak Türklerinin Siyasi Varlıkları konularında bildiriler sunmuştur.

21. Dönemde MHP Afyon Milletvekili seçilerek, TBMM de Dışişleri ve Adalet Komisyonu Üyesi olarak çalışan Karayerli Hoca, Türkiye- Almanya Parlamentolar arası Dostluk Grubu Başkanlığı yanında “Yurt dışında yaşayan vatandaşlardan sorumlu milletvekiliydi.” 36., 37. ve 38. Münih Güvenlik ve İstikrar Konferansına katılmıştır. 38. NATO toplantısında “Türkiye’nin Terörizmle Mücadele Konusundaki Tutumunu” İngilizce, Almanca ve Fransızca olarak dünyaya duyurmuştur.

Avrasya Stratejik Araştırma Merkezi’nin, Türk Federasyonu’nun, Türk Demokrasi Vakfı’nın, Türkiye Almanca Öğretmenleri Derneği’nin, TİSAV’ın, Türkiye Yazarlar Birliği’nin, Türkiye Araştırmaları Merkezi’nin, Türkiye Toplum Hizmetleri Vakfı’nın, Türk-Alman Derneklerinin düzenlemiş olduğu toplantılarda konuşmalar yapmıştır. 10.Erciyes Zafer Kurultayında “21. Yüzyılda Türkiye’nin Yeri”, 2001 de İstanbul’da KOCAV Vakfında “AB ve Katılım Ortaklığı”, Afyon Kocatepe Üniversitesinde ve Zafer Lisesinde “Avrupa Birliğinde Türkiye’nin Yeri”, Edirne Trakya Üniversitesinde “Balkanların Gelişen Jeopolitiği ve Batı Trakya Türkleri” konulu konferanslar vermiştir.

Meclis çalışmaları ve seçim bölgesi Afyon dışında toplam 83 panel ve sempozyumda Türkiye Cumhuriyeti’ni ilgilendiren milli politikalar ve kültürel stratejilerle ilgili bildiriler sunmuştur.

1999’da Berlin’de “Türkiye Cumhuriyeti’nin Avrupa Birliğinde Önemi”, 2003’te Belgrat-Kotor’da “Balkanlarda Türkolojinin ve Türk Kültürünün Önemi” ve Nisan 2004’de Balkan Türk Gençlik Önderleri Sempozyumunda “Balkanlarda Türk Topluluklarının Demokrasiye Katkısı” konusu hakkında bildiriler sunmu,. Türk siyasetinin yenileşmesine ve gelişmesine katkıda bulunmuştur.
2003 yılında İstanbul TADEV’de “Türkiye’nin Avrasya ve Avrupa’da Önemi”,2004’te Marmara Üniversitesinde “Yolsuzluk ve siyasi Rüşvet” konulu,2005 yılında Kocaeli Üniversitesi ve Kadir Has Üniversitesinde “Türk Kültür Stratejilerinin Avrasya ve AB de Önemi”,2006’da Konya ve Ankara Türk Ocaklarında, Çankaya ORAN Halk Kütüphanesinde, Ankara TESAV’da, Sandıklı ve Emirdağ Ülkü Ocaklarında “Milli Kimlik ve Türk Kimliği”,Bolu İzzet Baysal Üniversitesinde “Türk Kültürünün Siyasal Bağımsızlığa Etkisi”,Cumhuriyet Klubünde (Ankara) “Türkiye’de Siyaset ve Hükümet Politikasındaki Yanlışlıklar” konusunda konferanslar vermiş TRT, NTV, SKY TÜRK, TV 8 vb. televizyon kanallarında konuşmalar yapmıştır.

İLESAM, Türk Ocakları, Türkiye Yazarlar Birliği, Cumhuriyet Kulübü Derneği, Sanat ve Sanatkârlar Topluluğu Kültür Derneği, Afyonkarahisar İli ve İlçeleri Derneği, Türk Parlamenterler Birliği Üyesi ve Uluslararası Türk Parlamenterler Platformu kurucu üyesidir.

Yazar ve araştırmacı olan Müjdat Kayayerli’nin yayınlanmış 13 kitabı ve 150 den fazla makalesi bulunmaktadır...

Görüldüğü üzere,tam bir dava adamı profili çizen sayın Müjdat Karayerli hacamız,kızının tutuklanması ile ilgili verdiği beyanatta; ilk eşinden olan kızının Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencisi olduğunu belirterek, "Kızım kesinlikle bir eyleme katılmış ya da molotofkokteyli atmış değil. PKK/Kongra-Gel üyesi de değil" demiş. Kızının, eğitim gördüğü üniversitenin haber ajansı nın koordinatörü ve bölümündeki hocalarının yardımcısı olduğunu ifade eden Kayayerli, " İyi haberler topladığı için onu koordinatör yapmışlar. Yeni haberler toplamak için her yere gidip geliyor. Meraklı olduğu için sınıf arkadaşları ile birlikte bir yerlere çay içmeye gitmiş, oradan çıkarken de yakalanmış. Herhangi bir suçu yok" diye açıklamada bulunmuş.

Haberi okurken,yüksek öğrenim için,Sandıklı'da bulunduğum yıllarda, almış olduğum bir kitap aklıma geldi. Gidip kitaplıktan çekip aldım

Kitap,1992 yılında Müjdat Karayerli tarafından kaleme alınmış."Dilbilimci Gözüyle Türklük Şuuru ve Türk Dili" adlı eserin giriş sayfasında şöyle yazıyor:

"Hayatımın acısını ve sevincini,yokluğunu ve varlığını benimle paylaşan oğlum alper,kızım fatma damla ve sevgili anneleri A.....'ye"

İşte  o Fatma Damla'nın,hem başörtülü olması, hem ülkücü bir şahşiyetin kızı olması,hem de PKK propagandacısı diye yakalanması basın için elbette bulunmaz bir haberdir.Ballandıra ballandır yazacaklardır.

Bu ne zor bir imtihandır Müjdat Hocam.

Yıllarınızı Türk Gençliğini şuurlandırma ve Türklüğe hizmet için geçirirken,Cenab-ı Mevla sizi 'canpare'nizle imtihana tabi tutuyor...

Bir baba olarak çok zor bir durum.Hele böylesi...Biz sizin beyanınıza inanıyoruz...İnşaallah size söylendiği gibidir.

Değilse...Zalimden alim,alimden zalim çıkartana imanımız tamdır.
Putperest Azer'den ,Hz. İbrahim'i çıkaran da,Hz. Adem'den Kabil'i çıkaran da O'dur...

Ne demişti İsmail Hakkı Baltacıoğlu:

"Türk.Kendini tanı,kendine inan,kendinden kopma,seni sen yapan dininden,dilinden,sanatından sakın ayrılma.Türk olarak doğdun,Türk olarak yaşa,Türk olarak öl."

Elbette,bu da bir nasip işidir hocam.



Bu yazı 2,512 defa okundu.






Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.





    Diğer köşe yazıları

     Tüm Yazılar 
    • 11 Haziran 2023 Başbuğum Size Bir Maruzatım Var!
    • 26 Mart 2023 ''Işıklar İçinde Yatsın'ın Dayandığı Kaynak
    • 13 Şubat 2023 Yıkıldım Depremde Enkazda Kaldım
    • 1 Eylül 2022 Karakoç'u Umuttun mu Mihriban?
    • 2 Mayıs 2022 Munik Ana
    • 19 Mart 2022 ''Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'' Nasıl Olacak?
    • 11 Şubat 2022 Fazıl Merdamert Destanı
    • 19 Aralık 2021 Devlet Babadır Banka Değil
    • 29 Mart 2020 Cuma Namazı Bundan Sonra Farzı Kifaye mi Oldu?
    • 20 Mart 2020 Hürriyet Olmayan Yerde Cuma Namazı Kılmak Caiz Değildir
    • 13 Mart 2020 Salgın Hastalık Olan Yerlerde Cuma Namazı Kılınamaz!
    • 9 Mart 2020 Allah Belamızı Çoktan Vermiş de Farkında Değiliz!..
    • 24 Şubat 2020 Neden İlle de Su Manzarası?
    • 5 Ocak 2020 9 Işık'ı 1 Ampule Bağlamak
    • 6 Aralık 2019 Müslümanın 12 Ödevi
    • 27 Kasım 2019 Anlarsın yalan Dünyayı
    • 19 Şubat 2019 Göçtü Gitti Ozan Arif -Sagu-
    • 15 Şubat 2019 ''Çağrımız İslam'da Dirilişedir'' ve OZAN ARİF
    • 12 Ocak 2018 Beyin Yetmezliği
    • 1 Eylül 2017 Aldığı Nefese Hükmedemeyen İnsan

    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,193 µs