En Sıcak Konular

İbrahim Akın

Çağrı
İbrahim Akın
20 Nisan 2012

Bayanlarla Konuşmak Haram Olsa Peygamberler Konuşmazdı



Helal ve haramlar Kuran'da Rabbimiz tarafından açıkça bildirilmiştir. Haramların sayısı oldukça azdır. Bir konu Kuran'da haram olarak geçmiyorsa ve peygamber kıssalarında da haram olmadığına dair bir anlatım görülüyorsa, o konunun haram olduğunu iddia etmek Kuran'la çelişmek anlamına gelir.

Örneğin bir kısım insan kadınlarla bir arada olma

nın ve konuşmanın haram olduğunu söyler ve bunu Kuran'danmış gibi göstermeye çalışır. Oysa Kuran'a baktığımızda kadınlarla konuşmak ve bir arada olmanın haram olduğu konusunda tek bir ayet göremeyiz. Aksine peygamber kıssalarında tüm peygamberlerin bayanlarla bir arada olduklarına dair deliller mevcuttur.

Bu iddiada bulunan kişiler her gün yüzlerce kadınla bir araya gelir ve konuşurlar. Bankada, toplu taşım araçlarında, hastanede, okulda, trafikte, markette... Kendilerine bu konu hatırlatıldığında; ''günümüz şartlarında insan istemeden de harama düşebiliyor'' şeklinde bir savunma getirirler. Oysa insan bile bile harama giriyorsa, iman zafiyeti yaşıyor demektir. Allah'a iman eden kişiler elbette Allah'ın haram ve sınırlarını asla ihlal etmezler. En azından samimi müminler bu gaflete düşmezler.

Allah, size kolaylık diler, zorluk dilemez. (Bakara Suresi, 185) Ve seni kolay olan için başarılı kılacağız. (A'la Suresi, 8) Ayetlerinden de anlaşıldığı gibi Allah kulları için zorluk dilemez ve kolay olanda başarılı kılar. Oysa kadınlarla konuşmanın ve bir arada bulunmanın haram olduğunu iddia etmek, insan hayatında büyük bir zorluğa sebep olur. Allah insana kaldırabileceğinden ağır yükler yüklememiştir.

Hz. Muhammed sav Bayanlarla Bir Arada Olmuş ve Onlarla Sohbet Etmiştir


Allah Peygamberimiz (sav)'e şöyle buyurmuştur;

Bundan sonra (başka) kadınlar ve bunları başka eşlerle değiştirmek -güzellikleri senin hoşuna gitse bile- sana helal olmaz; ancak sağ elinin malik olduğu (cariyeler) başka. Allah herşeyi gözetleyip denetleyendir. (Ahzab Suresi, 52)

Ayette geçen, 'güzellikleri senin hoşuna gitse bile' anlatımı, peygamberimizin bayanlarla karşı karşıya geldiğini gösteriyor. Peygamberin mümin olmayan biri ile evlenmesi mümkün olmadığına göre demek ki bayanların imanı hakkında fikir edinecek kadar vakit geçiriyordu kendileriyle.

Hz. Musa

Bayanlarla Bir Arada Olmuş ve Onlarla Sohbet Etmiştir

Medyen suyuna vardığı zaman, su almakta olan bir insan topluluğu buldu. Onların gerisinde de (hayvanları su başına götürmekten çekinen) iki kadın buldu. Dedi ki: "Bu durumunuz ne?" "Çobanlar sürülerini sulamadıkça, biz sürülerimizi sulayamayız; babamız, yaşı ilerlemiş bir ihtiyardır." dediler. (Kasas Suresi, 23)

Çok geçmeden, o iki (kadın)dan biri, (utana utana) yürüyerek ona geldi. "Babam, bizim için sürüleri sulamana karşılık sana mükafaat vermek üzere seni davet etmektedir." dedi. Bunun üzerine ona gelip de olup bitenleri anlatınca o: "Korkma" dedi. "Zalimler topluluğundan kurtulmuş oldun." (Kasas Suresi, 25)

Hz. Musa kıssasında, çeşme başındaki bayanlar Hz. Musa ile konuşurken, suyun başındaki diğer erkek topluluğuna yaklaşmamış ve onlarla konuşmamışlardır. Burada konuşulmaması, muhatap olunmaması gereken erkek modeli de gayet açık görülmektedir. Ancak Hz. Musa ile iki kız kardeş sohbet etmiş ve beraberce babasının bulunduğu yere gitmişlerdir.

(Musa) Dedi ki: "Buluşma zamanımız, (ülkenin ulusal) bayram günü ve insanların toplanacağı kuşluk vakti (olsun)." (Taha Suresi-57,58,59)

Bu ayetten de anlaşılıyor ki kadın ve erkek herkesin bir arada toplandığı ulusal bayram günü Hz. Musa ve büyücüler bir araya gelmişlerdir.

Hz. Süleyman

Bayanlarla Bir Arada Olmuş ve Onlarla Sohbet Etmiştir

Ona: "Köşke gir" denildi. Onu görünce derin bir su sandı ve (eteğini çekerek) ayaklarını açtı. (Süleyman:) Dedi ki: "Gerçekte bu, saydam camdan olma düzeltilmiş bir köşk-zemindir." Dedi ki: "Rabbim, gerçekten ben kendime zulmettim; (artık) ben Süleyman'la birlikte alemlerin Rabbi olan Allah'a teslim oldum." (Neml Suresi, 44)

Hz. Süleyman, güneşe tapan bir kavmin başında bulunan Sebe Melikesi Belkıs'ı sarayında ağırlamış ve yüz yüze ona tebliğ yapmıştır.

Yine Hz. Nuh da 950 yıl tebliğ yapmıştır. Kendi eşi kafirlerden olduğuna göre eşinin kadınlara İslam'ı tebliğ etmesi mümkün değildir. Hz. Nuh'un 950 yıl boyunca hiç bir kadına tebliğ yapmamış ve konuşmamış olması da mümkün değildir.

Her türlü nefsani ve sosyal ihtiyaçları için bayanlarla muhatap olmakta sakınca görmeyen bazı insanlar, bir erkeğin bayana tebliğ yapmasını asla hoş görmez ve kınarlar. Yukarıdaki ayetleri ve kıssaları da kabul etmezler. Apaçık ayetleri görseler de, kendi hurafeler sistemine ölesiye bağlı kalır ve Kuran'ı geçersiz kılmaya çalışırlar. Ancak bu çabaları nafile. Allah İslam'ı özüne döndürecek ve nurunu yeryüzünde tamamlayacaktır inşaAllah. Bu büyük hakimiyet gerçekleşirken de başı açık-kapalı, dindar-ateist, okumuş-cahil tüm kadınlara tek tek İslam tebliğ edilecektir.

Onlar, Allah'ın nurunu ağızlarıyla söndürmek istiyorlar. Oysa Allah, Kendi nurunu tamamlayıcıdır; kafirler hoş görmese bile. (Saff Suresi, 8)

İbrahim Akın



Bu yazı 1,496 defa okundu.






Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.





    Diğer köşe yazıları

     Tüm Yazılar 
    • 30 Aralık 2013 Yıldız Falları İle Uyuşmayın; Ahir Zaman Alametleriyle Uyanın!
    • 15 Aralık 2013 Evrimcilerin Coelacanth Hezimeti
    • 29 Kasım 2013 ''Allah (Haşa) Seçimlerimizi Bilemez'' Diyen Hocalara Cevap
    • 22 Eylül 2013 Kuran Haşa Bulmaca Kitabı Değildir
    • 21 Temmuz 2013 Bağnaz, Kadından Nefret Eder; Mümin İse Şiddetli Sever
    • 18 Haziran 2013 Komünizm Pusuda!
    • 24 Mayıs 2013 Size Ne Oluyor da Suriye'den Hicret Edenlere Sırtınızı Dönüyorsunuz?
    • 4 Mayıs 2013 İnsanlara Hoş Görünmek Uğruna Dinden Taviz Vermek
    • 11 Nisan 2013 Karşı Cinsle Konuşmak Haram Değildir
    • 19 Mart 2013 Müzik Haram Değil, Nimettir
    • 22 Şubat 2013 Kuran Apaçık ve Noksansızdır
    • 5 Ocak 2013 Sevgiye Evet, Nefrete Dur!
    • 18 Aralık 2012 Ertelemek İnkrda Bir Artıştır
    • 30 Kasım 2012 Tat Alma Mucizesi
    • 7 Kasım 2012 Nefislere İlişkin Güzel ve Etkili Söz Söylemek İbadettir
    • 21 Ekim 2012 Üzülmek Şeytanın Telkinidir, Allah Üzülmeyi Yasaklar!
    • 29 Eylül 2012 Allahın Emri: Benden Korkup Sakının!
    • 12 Ağustos 2012 Hz. İsa İkinci Kez Yeryüzüne Gelecek
    • 28 Temmuz 2012 Hz. İsa (as) Ölmedi!
    • 18 Haziran 2012 İman Edenler; Küfür, Müşrik ve Münafıkları Konuşmalarından Tanırlar

    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,695 µs