En Sıcak Konular

Meryem Tuna

Allah İçin Yaşamak
Meryem Tuna
14 Ekim 2011

İslam Barış Dinidir



Peygamber Efendimiz (sav) dini, gittiğiniz yol, diye açıklamaktadır. İslam en kusursuz dindir. Çünkü sadece Allah (cc) tarafından indirilmiştir ve saflığı korunmuştur. Komünizm, faşizm, materyalizm de çürük temellere dayandırılmış birer dindir. İnsanlar ayette de bildirildiği gibi, acizdir, eksiktir. Birisi çok akıllı olabilir, çok zeki, derin kavrayışa sahip olabilir ama Allah sonsuz akıldır, sonsuz bilgidir. Bu da seçilecek yolun en doğru, en isabetli, en akılcı olanının İslam olduğunu en kesin delillerle göstermektedir.

İslam dini; güzelliği , bilimi ve sanatı teşvik eder. Ayetler de görmez misiniz, bakmaz mısınız, düşünmez misiniz, ifadeleriyle derin kavramayı, akılcılığı, derin düşünmenin önemini vurgular ve emreder. Allah’tan en çok ilim sahiplerinin hakkıyla korktuğunu vurgular. Peki ilim sahipleri kimlerdir? Bediüzzaman gibi, İmam Rabbani, İmam Gazali gibi bilginlerdir, araştırma yapanlar,  bilimde Allah’ı bulanlar, iman hakikatlerini, Kuran mucizelerine şahitlik edenlerdir. Aynı zamanda, sadece müslümanlarla sınırlı kalmayan tüm ehli kitap için, müşrikler için sevgiyi, şevkati, merhameti, sabrı, koruyuculuğu da emretmiştir. Arapça’da İslam ‘silm’ kökünden gelir, yani barış, esenlik demektir. Allah’ın yarattığı her kul için barış. Bakara Suresi’nin 208. ayetinde şu şekilde buyrulmaktadır: “Ey iman edenler, hepiniz topluca "barış ve güvenliğe (Silm'e, İslam'a) girin ve şeytanın adımlarını izlemeyin. Çünkü o, size apaçık bir düşmandır."”

Bu yüzyılda şeytanın insanlar üzerinde ki en büyük oyunuda, terörü İslam ile bağdaştırması  ve gazetelerle, dergilerle, reklamlarla yahut filmlerle sürekli gündeme getirip telkinle bunu insanlara empoze etmesidir. Sadece bununlada yetinmeyip ayetleri çarpıtarak bunun Kuran’da da söylenildiğini söylemeleridir. Bunlardan bir tanesi Hac Suresi’nin 78. ayetinde de geçen cehd etmek kelimesidir. “Allah adına gerektiği gibi cehd edin (çaba harcayın). “ Yobazlar, münafıklar cehd edini, öldürmek, zorlamak, bombalamak şeklinde yorumlamaktadır. Halbuki bu çok samimiyetsiz bir ifadedir. Bakara Suresi’nin 256. ayetinde “Dinde zorlama (ve baskı) yoktur.” buyrulmuştur. Kafirler bu ifadelerle hem Kuran’ın kendi içinde çeliştiğini hemde İslam’ın şiddet dini olduğu telkinini yapmaktadırlar. Halbuki, cehd etmek, çaba harcamak demektir. Güzel öğütle çağırmak, zorlamadan en güzel şeklde tebliğ etmek demektir.

Rabbinin yoluna hikmetle ve güzel öğütle çağır ve onlarla en güzel bir biçimde mücadele et. Şüphesiz senin Rabbin yolundan sapanı bilendir ve hidayete ereni de bilendir. (Nahl Suresi, 125)


Bu yazı 1,508 defa okundu.






Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.





    Diğer köşe yazıları

     Tüm Yazılar 
    • 30 Kasım 2011 GÜNÜN MANŞETLERİ DEĞİŞMELİ
    • 7 Kasım 2011 Tefekkür Etmek, Allahın Kadrini Hakkıyla Takdir Etmek İçin Bir Vesiledir
    • 4 Kasım 2011 ŞEHİTLER NEDEN VERİLDİ VE VERİLMEYE DEVAM EDİYOR?
    • 14 Ekim 2011 İslam Barış Dinidir

    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,893 µs