En Sıcak Konular

Ümit Özdağ'dan Kılıçdaroğlu'na ''Şartsız Destek'' Mesajı

20 Ocak 2023 09:36 tsi
Ümit Özdağ'dan Kılıçdaroğlu'na ''Şartsız Destek'' Mesajı Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde açıklamalarda bulundu.

ÜMİT ÖZDAĞ’DAN KILIÇDAROĞLU’NA “ŞARTSIZ DESTEK” MESAJI

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde açıklamalarda bulundu.

Prof. Dr. Ümit Özdağ : “14 Mayıs’ta Erdoğan Türkiye’nin erken genel seçimlere gideceğini açıkladı. Bu seçimler hukuki anlamda olağanüstü büyük sorunları barındırıyor. Erdoğan’ın anayasaya göre tekrar aday olması ancak 360’la Meclis’ten bu konuda bir yasal düzenlemenin yapılmasıyla mümkün olabilir. Kendisinin Meclis’i bir seçime götürmesi durumunda aday olması mümkün değil. Bugün bu tartışmalara Ersan Şen’in yapmış olduğu bir açıklama ile yeni bir boyut da eklendi. Meclis yüzde 10 barajını kaldırdı ama yüzde 7 barajı da 14 Mayıs’ta yürürlüğe girmeyecek. Böylece barajsız bir seçime girilecek gibi bir iddia ortaya atılmış.”

“Özetle; hukuki anlamda çok ciddi tartışmaların olduğu bir seçime doğru gidiyoruz ama bir başka tartışma da bu seçim sürecinde 6’lı masada gerçekleşen tartışmalar. Bugün size yapacağım açıklama ve Türk kamuoyuna yapacağım açıklama sizler aracılığıyla sayın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na bir çağrı niteliğini taşıyor.”

“Sayın Kılıçdaroğlu, Zafer Partisi Genel Başkanı olarak size bir öneride bulunmak istiyorum; çevrenizdeki Türk bayrağına tahammül edemeyen pkk artıklarının varlığını görüyoruz. AKP rejimini inşa eden saray artığı siyasetçileri görüyoruz. Fetö ile iltisaklı sözde politikacıları görüyoruz.”

Biz sizden ne ittifak ne milletvekilliği isteriz

“Sayın Kılıçdaroğlu, Atatürk’ün partisinin genel başkanı olduğunuzu hatırlayın lütfen. Onun koltuğunda oturuyorsunuz. Bu PKK artıklarını, saray rejimi artıklarını, fetö artıklarını yanınızdan uzaklaştırın ve tasfiye edin. Parlamenter demokrasiye geçiş belgesi adında yayınlamış olduğunuz belgede 1921 anayasasından hareket ettiğinizi açıklamıştınız. Bunun devleti yeniden kurmak olduğunu siz de biliyorsunuz. Atatürk, devleti doğru temeller üzerine kurmuştur. Atatürk’ün kurduğu devleti sorgulamak hiç kimsenin haddi değildir. Hele Atatürk’ün kurduğu partinin hiç haddi değildir, olmamalıdır. 1924 anayasasını temel aldığınızı açıklayın. Milli üniter ve laikdevletten yana olduğunuzu, özerklik çabalarını desteklemeyeceğinizi açıklayın.”

“Türkiye’yi örtülü bir istila altına alan 13 milyon sığınmacı ve kaçağın gerekirse zorla ülkelerine yollanarak Türkiye’nin örtülü istilasını durdurma projesini benimsediğinizi açıklayın. Eğer bunları yaparsanız; pkk artıklarından, fetö iltisaklılardan, saray rejiminin kurucularından kaybettiğiniz oyun çok daha fazlasını Türkiye Cumhuriyeti’ne sadık, Atatürk’e sadık, Atatürk’ün koyduğu ilkelere bağlı ve milli üniter, laik devleti benimseyen yurttaşlardan alacağınız oylarla telafi edeceksiniz.”

“Biz, Zafer Partisi olarak; makam, mevki ve ihale kavgası vermiyoruz. Biz, Zafer Partisi olarak vatan kavgası, vatan mücadelesi veriyoruz. Eğer siyaseti makam, mevki, ihale kavgası verenlerle sürdürmek istiyorsanız bu bir tercihtir ama bizim gibi cumhuriyetin kuruluş ilkelerini ve Atatürk’ün kurmuş olduğu cumhuriyeti savunan parti ve yurttaşların desteğini isterseniz; biz sizden ne ittifak isteriz ne milletvekilliği isteriz ne listede bir şey isteriz. Sizden hiçbir şey istemeyiz.”

Zafer Partisi olarak biz, sizi destekleriz

“Biz, mücadelemizi Türk halkının teveccühüne dayanarak yaparız ama siz bu ilkeleri desteklerseniz, Atatürk’ün kurduğu cumhuriyete ve kuruluş ilkelerine sahip çıkarsanız o zaman Zafer Partisi olarak biz, sizi destekleriz. Aynı zamanda Doğru Parti Genel Başkanı Rıfat Serdaroğlu da benim aracılığımla sizi destekleyeceğini ifade etti. Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz de eğer bu ilklere sahip çıkarsanız ve bu sözü verirseniz hiçbir şey talep etmeden sizi destekleyeceğini ifade etti. Biz de Zafer Partisi olarak yetkili kurullarımızla görüşüp Türk kamuoyuyla bu görüşümüzü paylaşıyoruz. Atatürk’ün kurduğu devlet korunması ve 21. YY’a taşınması gereken milli üniter, laik devlet modelidir. Biz, bu modeli sonuna kadar siyasi ilkelerimiz gereği savunacağız.”

Sinan Ateş için araştırma komisyonu kuralım

“Bugün yapacağım ikinci çağrı da Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin değerli üyelerine yönelik bir çağrı olacak; Sinan Ateş bir menfur saldırıda alçakça katledilmiştir. Son savcı değişikliğinden sonra ne yazık ki soruşturmanın üzerine siyasetin gölgesi tam anlamıyla düşmüş görünmektedir. TBMM’nin artık gerçeklerin ortaya çıkması için bir araştırma komisyonu kurarak bu cinayeti araştırmaya başlamasının zamanı gelmiştir. Anayasaya, hukuka bağlı saygı duyan hangi partiden olursa olsun bütün TBMM mensuplarının böyle bir komisyonun kurulması için imza vermesinin doğru olduğunu düşünüyorum ve bundan dolayı da önümüzdeki günlerde ilk imzayı benim atacağım bir önergeyi imzaya açacağım.”



Bu haber 504 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,588 µs