En Sıcak Konular

Türk Dünyası’na objektiften yansıyanlar

1 Eylül 2022 17:52 tsi
Türk Dünyası’na objektiften yansıyanlar Bursa’nın ‘2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti’ olması sebebyle Büyükşehir Belediyesi, aynı temaya uygun toplam 175 bin TL para ödüllü Uluslararası Fotoğraf Yarışması düzenliyor.

Türk Dünyası’na objektiften yansıyanlar

Bursa’nın ‘2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti’ olması nedeniyle bu unvana yakışır birbirinden farklı etkinliklere imza atan Büyükşehir Belediyesi, yine aynı temaya uygun toplam 175 bin TL para ödüllü Uluslararası Fotoğraf Yarışması düzenliyor.

Uluslararası Fotoğraf Yarışması ile Türk Kültürü Teşkilatı’na (TÜRKSOY) üye ülkelerinin fotoğraf aracılığı ile Türk kültür ve sanatlarının ortak yönlerini belgelemek, Türk halklarının gönül birlikteliği ve kardeşliğini güçlendirmek, ortak Türk kültürünü gelecek nesillere aktarmak ve dünyaya tanıtmak hedefleniyor. Yarışma; 2022 Yılı Türk Dünyası Kültür Başkenti ilan edilen Bursa’nın merkez ve ilçelerinde 2022 yılı boyunca gerçekleştirilecek Türk kültür izlerini taşıyan tüm etkinlikleri konu alıyor.

Yarışma, dijital (sayısal) kategoride renkli ve siyah beyaz fotoğraf ile drone fotoğrafı olmak üzere iki bölümden oluşuyor. Katılımın ücretsiz olduğu yarışma, dünyadaki tüm amatör ve profesyonel fotoğrafçılara açık. Salon başkanı, jüri üyeleri ve TFSF temsilcisi ile birinci dereceden yakınlarının katılamayacağı yarışmaya, haklarında TFSF tarafından verilmiş kısıtlılık kararı devam edenler de iştirak edemeyecek. Her katılımcı, en fazla 6 adet sayısal renkli ve siyah beyaz fotoğraf ile yarışmaya katılabilecek.

Son başvuru tarihinin 15 Ekim 2022 olduğu yarışmanın sonuçları, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin www.bursa.bel.tr ile TFSF’nin http://tfsfonayliyarismalar.org , BUFSAD www.bufsad.org.tr resmi internet sitelerinden duyurulacak. Ayrıca sonuçlar, katılımcıların tümüne e-posta ile bildirilecek. Dijital Renkli/Siyah Beyaz Kategorisi’nin birincisi 15 bin, ikincisi 10 bin ve üçüncüsü de 8 bin TL para ile ödüllendirilecek. Yine 3 adet mansiyona 5000’er TL’nin verileceği yarışmada; Türk Dünyası Kültür Başkenti Bursa Özel Ödülü 5000, TÜRKSOY Özel Ödülü 3000, Kurum Özel Ödülü 3000, Süleyman Çelebi Özel Ödülü 3000, Kırgızistan Sanat Adamı Toktobolot Abdumomunov Özel Ödülü 3000 ve Azerbaycanlı Besteci Fikret Amirov Özel Ödülü de 3000 TL olarak belirlendi. Sergilemeye değer görülen en fazla 100 eser de 500’er TL ile ödüllendirilecek.

Yarışmanın Drone Kategorisi birincisi 10.000, ikincisi 8000 TL ve üçüncüsü de 6000 TL’nin sahibi olacak. Yarışmada 3 adet mansiyona 4000’er TL ödül verilecek.  

Hibya Haber Ajansı



Bu haber 642 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,533 µs