En Sıcak Konular

Türk Dünyası festivalde buluşuyor

6 Mayıs 2022 14:19 tsi
 Türk Dünyası festivalde buluşuyor 5. Bursa Türk Dünyası Temalı Geleneksel El Sanatları Festivali, 11-15 Mayıs tarihleri arasında Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde kapılarını ziyaretçilere (Merinos AKKM) açıyor.

 Türk Dünyası festivalde buluşuyor

Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle Bursa Kent Konseyi tarafından organize edilen, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın da desteklediği 5. Bursa Türk Dünyası Temalı Geleneksel El Sanatları Festivali, 11-15 Mayıs tarihleri arasında Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde kapılarını ziyaretçilere (Merinos AKKM) açıyor.

2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti Bursa’da, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkıları, Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ile Bursa Kent Konseyi tarafından organize edilen ‘5. Bursa Türk Dünyası Temalı Geleneksel El Sanatları Festivali’, 11 Mayıs Çarşamba ile 15 Mayıs Pazar tarihleri arasında, Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Fuar Alanı’nda vatandaşlarla buluşuyor. Açılışı, 11 Mayıs Çarşamba günü saat 12.00’da gerçekleşecek olan festival, 80 sanat dalında binlerce esere ev sahipliği yapacak.

Festival ile ilgili bilgi veren Bursa Kent Konseyi Başkanı Şevket Orhan, bu yıl 7 misafir ülkenin yanında 30 şehirden 80 sanat dalında 112 sanatçının ağırlanacağını söyledi. Orhan, “Festivalimizi 2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında gerçekleştiriyoruz. “Azerbaycan, Kazakistan, Özbekistan, Tataristan, Başkurdistan, Kırgızistan, Bosna Hersek, Macaristan’dan gelen konuklarımızla ülkemizin dört bir yanından gelen sanatçılarımız bir kez daha Bursa’da buluşacak. Festival için fuar alanında 86 stant kurulacak. Festival kapsamında Karagöz, kukla oyunları ve kılıç kalkan gösterileri de olacak. ‘Ahşap Oyuncak Yapımı’, ‘Ebru’, ‘Minyatür’, ‘Çini’, ‘Bakırcılık’, ‘İğne Oyası’, ‘Geleneksel Türk Okçuluğu’ ve ‘Kırkyama’ vb. 80 farklı sanat dalında 2 binin üzerinde eser sanatseverlerle buluşacak. Festivalimize Kültür Bakanlığı da destek veriyor. Bakanlık listesine kayıtlı 42 sanatçının festivalimizde yer alması sağlandı. 11-15 Mayıs tarihleri arasında tüm Bursalıları bu festivale bekliyoruz” diye konuştu.


Hibya Haber Ajansı



Bu haber 1,061 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,739 µs