En Sıcak Konular

Sabri Ülker Vakfı Kütüphanesi'nin İlki Adana’da Açıldı

23 Mart 2022 14:19 tsi
Sabri Ülker Vakfı Kütüphanesi'nin İlki Adana’da Açıldı Sabri Ülker Vakfı bünyesinde “Herkes Okusun Diye” mottosuyla yola çıkan Sabri Ülker Vakfı Yayınları, daha fazla çocuğun kitapla buluşması için Türkiye genelinde kütüphane projesine hayat verdi.

Sabri Ülker Vakfı kütüphanesinin ilki Adana’da açıldı

Sabri Ülker Vakfı bünyesinde “Herkes Okusun Diye” mottosuyla yola çıkan Sabri Ülker Vakfı Yayınları, daha fazla çocuğun kitapla buluşması için Türkiye genelinde kütüphane projesine hayat verdi.

İlk kütüphanesini 23 Mart’ta Adana Mimar Kemal İlkokulu’nda açan Vakıf, farklı illerde de kütüphaneleri çocuklarla buluşturacak.

Birinci yılında 10 milyon kişiye ulaşan Sabri Ülker Vakfı Yayınları, ilk kütüphanesini, Adana Mimar Kemal İlkokulu’nda açtı. Kütüphanenin açılış törenine Adana il Millî Eğitim Müdürü Yaşar Koçak, Sabri Ülker Vakfı Başkanı Dr. Talat İçöz, Sabri Ülker Vakfı Genel Müdürü Begüm Mutuş katıldı.  

Adana il Millî Eğitim Müdürü Yaşar Koçak, açılış programında gerçekleştirdiği konuşmasında;“Okumak, bizleri geliştiren, içerisinde yaşadığımız coğrafyanın tarih ve kültürünü öğrenerek yetişmemizi sağlayan, her anlamda daha iyi yerlere gelmemize destek sağlayan bir unsurdur. Eğitimin, bilimin, sanatın temeli kitaba dayanır. Bu nedenledir ki kütüphaneler, salt içinden kitap çekip okunup tekrar iade ettiğimiz şeklinin çok ötesine geçmek durumundadır.” dedi. Bu bağlamda geçtiğimiz aylarda tamamlanan Milli Eğitim Bakanlığının “Kütüphanesiz Okul Kalmasın” projesinin başarıyla uygulandığını ve Adana’da hayırseverlerin destekleri ile de kurulan kütüphanelerin, okulların birer zenginliği ve cazibe merkezi haline geldiğini vurgulayan Koçak, “Sabri Ülker Vakfının ‘Herkes Okusun Diye’ sloganıyla yola çıktığı bu projenin örnek teşkil etmesini diliyor; iş birliğimizin devamı temennisiyle Sabri Ülker Vakfına ve kütüphanemizin hazırlanmasında tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

10 milyon kişiye ulaşıldı 

“Herkes Okusun Diye” çıktıkları bu yolda, farklı kategorilerde yayınladıkları eserlerin kısa sürede 10 milyon kişiye ulaştığını belirten Sabri Ülker Vakfı Genel Müdürü Begüm Mutuş  “Bilimi ve dengeli beslenmeyi eğlenceli bir şekilde çocuklarla buluşturmaya özen gösteren Sabri Ülker Vakfı Yayınları, 1’inci yılını doldurmadan 1 milyon kitabı çocuklarla buluşturarak gelişimlerini destekledi. Özellikle çocuklara yönelik kitaplara ağırlık verdiğimiz yayınlarımızla sağlıklı yaşama dair bilimsel gerçekleri çocukların dilinden aktarıyoruz. Yemekte Denge aktivite kitaplarını 8 senedir binlerce çocuğa ücretsiz ulaştırarak ‘herkes ulaşabilsin diye’ okuma kitaplarını sesli kitap olarak da sunuyoruz. Sabri Ülker Vakfı Yayınları, zengin içerikleri ve güçlü görselleriyle okurlarının beğenisine sunduğu eserlere yenilerini ekleyerek çok daha geniş kitlelere ulaşacak” dedi.

Bu yıl 28’incisi düzenlenen Dünya Kitap Ödülleri’nde kazananlar arasında yer aldıklarını da hatırlatan Mutuş, “Gerçekleştirdiğimiz her proje ile çocuklara ulaşarak sağlıklı gıda, beslenme ve yaşam tarzını teşvik etmeyi sürdüreceğiz. Kütüphanemizin gelecek nesiller için güzel bir başlangıç olmasını diliyorum” diye konuştu.

Sabri Ülker Vakfı’nın farklı illerdeki kütüphane açılışları yıl boyunca sürecek. 

Hibya Haber Ajansı



Bu haber 484 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,939 µs