En Sıcak Konular

192 MİLYON HAYVAN DENEY İÇİN LABORATUVARLARDA TUTULUYOR

30 Nisan 2021 00:50 tsi
192 MİLYON HAYVAN DENEY İÇİN LABORATUVARLARDA TUTULUYOR Hayvanlar üzerinde test edilen ilaçların %98'inden fazlası rafa bile çıkmıyor!

192 milyondan fazla hayvan, deney için laboratuvarlarda tutuluyor!

Hayvanlar üzerinde test edilen ilaçların %98'inden fazlası rafa bile çıkmıyor!

Sosyal medyada viral olan Save Ralph adlı kısa film, gözleri yeniden hayvan deneylerine çevirdi. Deneylerin devam etmesine verilen tepkiler günden güne artarken B2Press Online PR Servisi, derlediği istatistiklerle bilançonun boyutunu ortaya koydu. 192 milyondan fazla hayvan yaşam alanlarından koparılarak laboratuvarlarda tutulurken, deneylerin %30’undan fazlası orta ve şiddetli acı veren uygulamalar içeriyor. Üstelik test edilen her 100 ilaçtan yalnızca ikisi piyasaya sürülüyor.

Günümüzde birçok endüstri çeşitli sebeplerle canlı hayvan türleri üzerinde deneyler yapıyor. Bunların başında ilaç ve kozmetik endüstrileri geliyor. Amerika’da yayınlanan hayvan deneyleri istatistiklerini inceleyen Türkiye’nin ilk online PR servisi B2Press’in paylaştığı verilere göre, dünya genelinde 192 milyondan fazla hayvan, yaşam alanlarından koparılarak laboratuvarlarda tutuluyor. Hayvanlar üzerinde yapılan deneylerin %30’undan fazlası orta ve şiddetli acı veren uygulamalar içeriyor. En ağır bilanço ise ilaç endüstrisinde görülüyor. İstatistikler, hayvanlar üzerinde test edilen ilaçların %98'inden fazlasının hiçbir zaman raflara çıkmadığını gösteriyor. 

20,5 milyonla en çok denek hayvanı kullanan ülke Çin 

B2Press’in incelediği istatistiklerde, tüm kozmetikler için hayvan testi yapılmasını zorunlu kılan Çin 20,5 milyon ile en çok denek hayvanı kullanan ülke olarak öne çıkıyor. Hayvan testlerini en çok kullanan ülkelerden bir diğeri olan Amerika Birleşik Devletleri’nin laboratuvarlarında ise 22 milyon hayvan araştırma için kullanılıyor. Kozmetik testlerinde 500 binden fazla hayvanın denek olarak kullanıldığı görülürken, aralarında Norveç, Yeni Zelanda, Hindistan ve Avustralya’nın da bulunduğu 39 ülkede ise kozmetik ürünlerde hayvan deneylerinin yasaklandığı biliniyor. 

Testler en çok Gine domuzları üzerinde yapılıyor 

Online PR Servisi’nin derlediği istatistikler, deneylerde en çok kullanılan hayvan türlerini de ortaya koyuyor. Klinik öncesi çalışmaların uygulanabilir olması için deneylerde en az 2 tür kullanılırken, 171 bin 406 deneyin parçası olan Gine domuzları %20,57’yle ilk sırada yer alıyor. Onları %16,46’yla tavşanlar, %11,75’le insanlar hariç primatlar, %9,49’la hamsterlar ve %7,29’la köpekler izliyor. Araştırma hayvanlarının çoğu ise herhangi bir hayvan refahı yasası tarafından korunmuyor. 



Bu haber 676 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,609 µs