En Sıcak Konular

LABORATUVARDAKİ ŞU ÇILGIN TÜRKLER

9 Nisan 2020 11:17 tsi
LABORATUVARDAKİ ŞU ÇILGIN TÜRKLER Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de aşı çalışmaları devam ediyor. Bu ekiplerden bir tanesinin başında Prof.Dr. Ercüment Ovalı yer alıyor.

Laboratuvardaki Şu Çılgın Türkler

Uluslararası tıp ödüllerinin sahibi Prof. Dr. Ercüment Ovalı ve ekibi COVID-19 aşısı ve plazma üretiminde millî takımımızı oluşturuyor. Prof. Ovalı’yı, ABD Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Derneği’nin kendisine verdiği “En İyi Deneysel Araştırma Ödülü”nü Eren Bülbül’e ithaf etmesiyle hatırlıyoruz.

COVID-19 isimli virüs günden güne etkisini artırıyor. Etkilemediği kıta, ülke yahut bölge kalmadı diyebiliriz. Tüm hükümetler, insanları kendilerini izole etmeleri yönünde kararlar alırken, insanlar da tıp dünyasından gelecek güzel haberi bekliyorlar. Peki bu virüsle ilgili çalışma yapan Türklerden haberdar mısınız?

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de aşı çalışmaları devam ediyor. Bu ekiplerden bir tanesinin başında Prof.Dr. Ercüment Ovalı yer alıyor. 20 Mart’ta kendi Linkedin hesabından şu paylaşımı yaptı:

 


25 Mart’ta attığı twitinde, 20 güne kadar klinik testlerine başlayacaklarının müjdesini verdi.

 

29 Mart’ta Türk Kan Vakfı ve Kan Merkezleri’nden ve Transfüzyon Derneği’nden destek geldiğini açıkladı. 28 kişilik ekibinin daha güçlü olduğunu belirtti.

 

31 Mart’taki twitinde Acıbadem hastanesinin kendilerine tahsis ettiği yerde 45 günlük karantina ile aşı üretimine başlayacaklarını duyurdu. Twitinde etiketlediği iki isim ise ekibinde yer alan Cihan Taştan ve Bulut Yurtsever idi.

 


4 Nisan’daki paylaşımında ise çalışmalarından bir an paylaştı, ayrıca bu paylaşımında çalışmaları hakkında şu notu paylaştı:

“Saat 23… Virüsün 72 saatte yapması gereken etkiden çok daha fazlasını yaptığını gözlemledik. Vero hücrelerini beklenenden kısa sürede parçalamış. Neden? Çözmeye çalışacağız. Sonuç: Test tekrarı”

 



Aldığı ödülde şehit Eren Bülbül’ü Anmıştı

 

Prof. Dr. Ercüment Ovalı ve ekibinin kan ve kök hücreden ürettikleri “yapay deri”, diğer ismiyle “dermoplastik” çalışması ABD Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Derneği’nin “En İyi Deneysel Araştırma Ödülü”nün sahibi oldu. Ovalı, yaptığı yazılı açıklamada, “Bir gün belki trajikomik öyküsünü de anlatırım. Ama bu ödülü 8 Ekim’de Orlando’da alırken o kahraman çocuğa… Eren Bülbül’e ithaf edeceğim” demişti.

Son Söz
Prof. Dr. Ercüment Ovalı ve ekibinden gelecek güzel haberi beklemekle beraber, onlara demek istediğim şey: “Sizler mağlup dahi olsanız bu yolda galipsiniz, çünkü sizler milleti için tehlikeyi göze alanlarsınız. Tıpkı diğer fedakar sağlık çalışanlarımız gibi. Piyasadaki fahiş fiyatların, stokçuların, siyasi ağız dalaşlarının arasında bize umut veren nadir şeylerden bir tanesini gerçekleştiriyorsunuz. Yaptığınız çalışmaların bugün yahut yarın, ülkemize ve dünyaya fayda getireceğine inanıyorum. Çalışmalarınızın çocuklarımıza ve gençlerimize örnek olmasını dilerim.”

 

EMRE ECE - Milli DüşünceMerkezi

 

Kaynak: https://millidusunce.com/laboratuvardaki-su-cilgin-turkler/



Bu haber 1,296 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,914 µs