En Sıcak Konular

''MİT KRİZİ İDDİANAMESİ'' TAMAMLANDI

14 Şubat 2020 23:41 tsi
''MİT KRİZİ İDDİANAMESİ'' TAMAMLANDI FETÖ’nün, Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarı Hakan Fidan ve bazı MİT görevlilerini, 7 Şubat 2012’de ifadeye çağrılmasıyla ilgili iddianame tamamlandı.

“MİT Krizi” iddianamesi tamamlandı: “Seçilmiş hükümeti yıkmaya yönelik ilk teşebbüs MİT Krizi”

FETÖ’nün, Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarı Hakan Fidan ve bazı MİT görevlilerini, 7 Şubat 2012’de ifadeye çağrılmasıyla ilgili iddianame tamamlandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı “MİT Krizi” iddianamesinde, 34 şüpheli hakkında birer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor. Aralarında eski polis şefleri Ali Fuat Yılmazer, Erol Demirhan ve Yurt Atayün ile gazeteci Mustafa Gökkılıç’ın da olduğu 34 kişi hakkında yazılan iddianamenin bir numaralı şüphelisi de Fethullah Gülen.

“MİT Krizi” iddianamesinde, emniyet ve yargıdan sorumlu iki FETÖ’cü mahrem imamın ABD’ye gittiği tespiti yer alıyor.

Hazırlanan iddianamede, FETÖ’nün amacının sadece Fidan’ı ifadeye çağırmak değil, MİT’i PKK ile ilişkili göstermeye çalışarak, seçilmiş hükümeti yıkmaya çalışmak olduğu vurgulandı.

Mağdurlar arasında Erdoğan da var

İddianamede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve o dönem bakanlar kurulunda yer alan isimler mağdur olarak yer aldı. Hakan Fidan, eski MİT Müsteşarı Emre Taner ve eski MİT Müsteşar Yardımcısı Afet Güneş ile iki MİT personeli de mağdurlar arasında.

İddianamede, şüphelilerin “Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme”, “silahlı terör örgütü kurma ve yönetme”, “devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etme”, “gizliliğin ihlali”, “nitelikli resmi belgede sahtecilik” suçlarından cezalandırılmaları talep edildi.

“FETÖ nihai hedefine ulaşmak için Ergenekon, Balyoz, 17-25 Aralık gibi soruşturmaları kullandı”

İddianamede, FETÖ’nün nihai hedefine ulaşmak için hükümet ile güç mücadelesine girdiği, amacına ulaşmak için de kurgu ve kumpas soruşturma ve davalarla eylemler yaptığı ve bunların da “Ergenekon, Balyoz, Poyrazköy, İzmir Askeri Casusluk, Tahşiye, Selam Tevhid, MİT, MİT Tırları ve 17-25 Aralık” gibi soruşturmalar olduğu vurgulandı.

“İlk teşebbüs MİT Krizi”

Seçilmiş hükümeti yıkmaya yönelik ilk teşebbüsün ise Fidan’ın ifadeye çağrılması olduğu belirtilen iddianamede, 7 Şubat 2012’ye gelinen sürecin 2011 yılında, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın iki konutunda emniyetin “temiz” raporu vermesine rağmen MİT tarafından yapılan aramada prizlerde “böcek” diye tabir edilen dinleme cihazının bulunmasıyla başladığı belirtildi.

İddianamede “Başkan Erdoğan” vurgusu

İddianamede 7 Şubat günü yaşananlara da şöyle yer verildi:

“7 Şubat 2012’de saat 17:00’de MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ı ve dört MİT görevlisini telefonla arayan görevli savcının, ‘İfade vermek üzere makamıma bekliyorum’ dediği, üstelik bu durumun tam Başbakanın ameliyat saatine denk getirildiği, Başbakanın ameliyata geç girmesiyle bütün kumpasın bozulduğu, Fidan’ın gözaltına alınması için uğraşıldığı, gözaltına alınmasıyla birlikte, emri Başbakandan aldığı algısıyla o zamanki Başbakan olan halen Cumhurbaşkanı olan Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın ve hükümetin istifaya zorlanması ve hatta devrilmesinin planlandığı, bu kurgu ve kumpas soruşturmanın aslında FETÖ’nün, seçilmiş hükümeti yıkmaya yönelen ilk teşebbüs girişimi olduğu anlaşılmıştır.”

“Oslo Görüşmeleri” de iddianamede

İddianamede, kamuoyunda “Oslo Görüşmeleri” olarak bilinen olayla ilgili de ayrıntılı bilgilere yer verildi. Soruşturma kapsamında görüşmelerin yer aldığı iddia edilen iki hard diskin 1 Mart 2011 tarihinde, Diyarbakır’dan adını Zekeriya Gözütek olarak beyan eden kişi tarafından nakit parayla satın alındığı belirlendi.

Yapılan araştırma sonucunda Zekeriya Gözütek isminde bir kişiye rastlanmadığı aktarılan iddianamede, dosyaya disklerin satın alındığı mağazadan alışverişe ilişkin faturanın bir kopyasının da girdiği vurgulandı. (Medyascope)

Kaynak: https://medyascope.tv/2020/02/14/mit-krizi-iddianamesi-tamamlandi-secilmis-hukumeti-yikmaya-yonelik-ilk-tesebbus-mit-krizi/




Bu haber 721 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,772 µs