En Sıcak Konular

DAVUTPAŞA ANADOLU LİSESİNE İSO 45001 KALİTE BELGESİ VERİLECEK

16 Ocak 2020 23:27 tsi
DAVUTPAŞA ANADOLU LİSESİNE İSO 45001 KALİTE BELGESİ VERİLECEK Fatih İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü İş Güvenliği Uzmanı Cihangir Tuğsavul,Davutpaşa Anadolu Lisesi öğretmenlerine İSO 45001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi eğitimi verdi.

Tarihi okullardan Davutpaşa Anadolu Lisesine İSO 45001 Kalite Belgesi verilecek

Fatih İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü İş Güvenliği Uzmanı Cihangir Tuğsavul, dün (16 Ocak 2020) Davutpaşa Anadolu Lisesi öğretmenlerine İSO 45001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi eğitimi verdi. Bu eğitimle birlikte, gerekli prosedürler de sağlandıktan sonra İSO 45001 Kalite Belgesi alacak olan Davutpaşa Anadolu Lisesi, İstanbul Erkek Lisesi gibi, Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi gibi, Fatih’te İSO 45001 belgesi alan on birinci seçkin okul unvanına kavuşacak.

İSO 45001 belgesini eskiden özel firmaların verdiğini söyleyen Tuğsavul, artık bu belgeyi Bakanlığın yani kendilerinin verdiklerinin altını çizdi. Çalışanların artık “hallederiz abi”cilikten kurtulup önce kendi sağlığını ve güvenliğini düşünür duruma gelmeleri gerektiğini söyleyen Tuğsavul, iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili gerekli tedbirlerin alınmaması sonucu dünyada her yıl ortalama 2 milyon 200 bin kişinin iş kazalarından ya da meslek hastalıklarından yaşamını yitirdiğini söyledi.

Artık kurumlarda iş sağlığı ve güvenliği konusuna proaktif bir yaklaşımın benimsendiğinin altını çizen Tuğsavul, “proaktif düşünmenin temel şartı riskleri değerlendirip ona göre davranmak” dedi.

İSO 45001 sisteminin okula kurulmasıyla birlikte bazı öğretmenlere dökümantasyon eğitimi de vereceklerini söyleyen Tuğsavul, bu sistemin aşamalarını ise şöyle sıraladı:

1.İSG politikası
2.Planlama
3.Uygulama ve işletme
4.Kontrol ve düzeltici faaliyetler
5.Yönetimin gözden geçirmesi
6.Sürekli iyileştirme

Özetle bu kalite sistemini alan diğer okullar gibi Davutpaşa Anadolu Lisesinin de artık daha güvenli bir çalışma ortamına ve daha sağlıklı bir iş gücüne kavuşacağını söyleyen Tuğsavul, 1 Temmuz 2020’de iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekiminin okullarda tekrar zorunlu olacağını da hatırlatarak seminerini sonlandırdı.

Tuğsavul, seminer sonrası okul müdürü İbrahim Kocasarı ve seminere katılan öğretmenlerle 535 yıllık tarihi okul binasının önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Haber: Osman Akyol/16 Ocak 2020, İstanbul

Davutpaşa Anadolu Lisesi tanıtım filmi https://www.youtube.com/watch?v=ts_E40jejQg

 



Bu haber 1,360 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,896 µs