En Sıcak Konular

ALİ KOÇ: ''HAYAL ÜRÜNÜ HER İDDİAYA CEVAP VEREMEYİZ''

23 Aralık 2019 01:10 tsi
ALİ KOÇ: ''HAYAL ÜRÜNÜ HER İDDİAYA CEVAP VEREMEYİZ'' Fenerbahçe'nin Beşiktaş’ı 3-1 mağlup ettiği karşılaşmanın ardından Fenerbahçe Külübü Başkanı Ali Koç, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Ali Koç’un Beşiktaş maçı sonrası açıklamaları

Fenerbahçe'nin Beşiktaş’ı 3-1 mağlup ettiği karşılaşmanın ardından Fenerbahçe Külübü Başkanı Ali Koç, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 

İlk olarak Beşiktaş galibiyeti hakkında konuşan Ali Koç, “İyi oynadık, üstün oynadık. Kendi sahamızda oynadığımız gibi oynadık. Tebrik ediyorum. Çok mücadele ettiler. Hem iyi oynadılar hem de oynatmadılar. Kazasız belasız bir maç bitti. İhtiyacımı olan bir üç puandı. Bu üç puanın daha kıymetli olabilmesi için de haftaya kazanmamız lazım. Geçen hafta da dediğim gibi gereksiz puan kayıplarımız oldu. Daha iyi bir durumda olabilirdik. Ama kötü maçlardan sonra da olduğu gibi bugünde takımımıza, hocamıza, ekibimize sonuna kadar inanıyoruz. Şans da biraz yanımızda olursa, maçlar da bu şekilde iyi yönetilirse Fenerbahçe’nin önünün açık olduğunu düşünüyoruz.” dedi.

"HAYAL ÜRÜNÜ HER İDDİAYA CEVAP VEREMEYİZ"

“Ersun Hoca ile Emre'nin kavga ettiği iddialarını şimdi duydum. Bazı kanallarda iki ayrı iddia atılmış sanırım. Biri hocamızla Emre’nin kavga ettikleri diğeri de hocamızın istifa edeceği yönünde. Yani çok uğraşılıyor ama bir türlü karıştıramıyorsunuz bizi. Galibiyetimizin keyfine varalım diyeceğim ama ona da müsaade etmiyorsunuz. Ama şunu bilin ne futbol tarafında ne de basketbol tarafında mütemadiyen üretilen ya da yanlış kaynaklardan oluşturulan pek çoğu hayal ürünü olan her iddiaya biz yanıt veremeyiz. İşler kötü gittiği zaman da söz konusu Fenerbahçe ise iddialar daha da artıyor. Çok daha derin komplo teorileri üretiliyor. Sosyal medyaya baksan bir türlü, ana akım medyaya baksanız bir türlü. Biz bunların hepsine cevap veremeyiz. Hafta içi Obradovic ile ilgili bir sürü şey söylendi. Bugün de o spekülasyonlar bitti diyorsunuz. Bugün Ersun Hoca’nın istifa edeceğini söylüyorsunuz. Ersun Hoca ile kaptanın kavga ettiğini söylüyorsunuz. Hangi birine yetişip cevap verelim. Bazı kanallar ve bazı kişiler üretim konusunda çok daha başarılılar. Çok daha yoğun mesai harcamaktadırlar. Gülecek bir şey yok. Biz burada yoğun mesai harcıyoruz. Bir yığın problemle uğraşıyoruz. Başta finansal problemler olmak üzere. İyi bir şeyler yapmaya çalışırken bin tane spekülasyonla uğraşıyoruz. Töhmet altında bırakıldığımız konulardan bir tanesi de dün gece bir televizyonda gördüm ve utandım. O kişiler adına mı utanayım, Türk futbolu adına mı unutayım? Cuma günü bir açıklama yaptık. Yüzde 30, yüzde 40 meselesiyle ilgili. Bizimle hiçbir alakası olmadığını ama bundan çok daha önemlisi Türk futbolu açısından ileriki yıllarda sorun yaratacak yeniden yapılandırma ve talimatname ile ilgili sıkıntıları, bunları aşabilmek için önerilerimizi dile getirdik. Ne bunu konuşan var ne de bununla ilgilenen. Fenerbahçe’nin iddia ettiği şey ne olabilir? Doğru mudur? Aslı astarı var mıdır? 5. senede talinamatname çöker mi? Çökmez mi? Yeniden yapılandırma, ana para geri ödeme kriterleri açısından. Hiç, adam çıkıyor diyor ki. Bizi geri zekalı mı sanıyorsunuz. Fenerbahçe federasyonla konuştu. 30’dan 40’a çıktı. Fenerbahçe bir açıklama yaptı. 30’a düştü. İnsanları bu kadar töhmet altında bırakmak ayıptır. Tekrar buradan sesleniyorum. Türkiye Futbol Federasyonu’na. Fenerbahçe’nin sizden böyle bir talebi oldu mu? Olmadı mı? Çıkın açıklayın. Böyle talebi olupta sonra yüzde 30’a insin varsın diyenler varsa onu da açıklayın. Tekrar ediyorum. Türkiye Futbol Federasyonu’ndan rica ediyorum. Bizi bu töhmet altında bırakan insanlara gerekli cevabı vermeleri için biz Türkiye Futbol Federasyonu’na gelip 30’dan 40’a çıkarma konusunda herhangi bir talebimiz, girişimimiz görüşmemiz arzumuz ricamız oldu mu? Bu limitlerin arttırılması için görüşme yaptığınız kulüpler varsa, kulüpler sonradan vazgeçmişler ise dahi o taleplerinden hatta kamuoyu önünde onu da açıklayın.”

“Dönersek bugüne, derbi sonrası keyfine varmamız gerekirken, kusura bakmayın bugün böyle birazcık da kızgın bir şekilde konuşuyorum. İşi bu noktaya getiriyorsunuz. Ya öyle, ya böyle Fenerbahçe’yi karıştırmaya çalışıyorsunuz. İyi günlerimiz de olur. Kötü günlerimiz de olur. Hocamız duygusal olur. Basketbol hocamızın canı sıkkın olur. Böyle şeyler olabilir. Resmin bütününe bakmak lazım. Her şeyi anlık değerlendirmek, maçlık değerlendirmek; Ersun hocayı tebrik ederim. Bütün hafta çalışabildi. Bu kadar ağır eleştiri, yoğun eleştiri, spekülasyonlar.  Hem basketbol tarafında, hem futbol tarafında. İsmi geçen hocalar. Bizim konuştuğumuz. Biz bir şey yapıyorsak açık yapıyoruz. Bari bugüne kadar bunu anlamış olun. Biz arkadan dolap çevirmiyoruz. Çıkarsak da açık açık söylüyoruz. Dolaylı bir şey söylemiyoruz. Sosyal medyada yazdığına, medyada bazı insanlara söyletme. Mümkün olduğu kadar da şeffaf olmaya çalışıyoruz. O yüzden deminki çağrımı bir daha yapıyorum. Yüzde 30’dan 40’a Fenerbahçe’nin çağrısı oldu mu, olmadı mı? TFF bunu bir açıklasın. Biz daha lisans kurulu ile toplantı yapmadan bu açıklama zaten yapılmıştı.”

"ZORLU'DAKİ TOPLANTININ GİZLİSİ, SAKLISI YOK"

“Gelelim Zorlu’daki toplantıya. Bizim ciddi rahatsızlıklarımız vardı. 6 maçını kazanmışın 6 maçın hakemi bir sonraki hafta yok. Puan kaybettiğin 6 maçta da hakemlere bir sonraki haftaya maç veriliyor. Bu bir tesadüf müdür? Tesadüf bile olsa hakemler bundan mesaj almaz mı? Böyle bir rahatsızlığımız vardı. Üstüne birde Kayseri maçında yaşadıklarımız. Bu rahatsızlığımızı iletmek üzere federasyonumuzla temasa geçtik. O günkü toplantı Riva’da olacaktı ama zaman sıkışıklığı, bizim yönetim kurulumuz olması, lokasyonların birbirinden uzak olması sebebiyle, Zorlu’da oldu. Bunun ne gizlisi, ne saklısı var. Sanki biz oraya girerken bavul içerisinden girdik. Herkesin gördüğü yerden girdik. Herkesin gördüğü yerden çıktık. Dolayısıyla sizden rica ediyorum. Talimatname ilgili yaptığımız açıklamaları inceleyin. Oraya ciddi iddialar koyuyoruz. Bu iddialar bugün adreslenmeli.  Zamanı gelince bakarız mantığı ile olmaz. Bunu nasıl olur biliyor musunuz? Herkes vergisini ödüyor, ödüyor. Ödemeyen yıllarca ödemiyor. Sonra bir vergi affı geliyor. Ödeyene haksızlık olmuş gibi oluyor. Buna benzer şey orada da olacak. Dolayısıyla ne dedik? Ne anlatmaya çalıştık? Bunun giderilmesi için ne önerdik? Bir bakmanızı rica ediyorum. Belki sizde farklı fikirler vardır. Bir araya geliriz. Siz bizi, biz sizi aydınlatırız. Diyoruz ki bu sistem bu haliyle ileride sıkıntı yaratacak.”

Bir başka soru üzerine Ali Koç, “Bence bunu ilgili bankaya sormanız lazım, çünkü sözleşmenin detaylarıyla ilgili gizlilik var. Ama bu sözleşmenin şartları öyle ki biz Genel Kurul’a gitmeden bunu imzalayamayız. Ama imzalamaya da ihtiyacımız var, onu da söyleyeyim. O sıcak paraya Fenerbahçe Spor Kulübü’nün ihtiyacı var. Buraya kadar ancak getirebildik ama şunu da bilin ki imzalayan kulüpler de şu 3-4 aylık süreçte şimdiden sıkıntıya girdiler zaten.” dedi.

Ali Koç açıklamalarına şöyle devam etti: “Alın randevu bizden gelin anlatalım size. Siz de bunu değerli buluyorsanız, kıymetli buluyorsanız kamuoyunu aydınlatmak adına, siz bizden daha güçlü mecralara sahipsiniz, gelin aydınlatın.  Diğer bir konu bugün galibiyeti en azından benim açımdan kursağımda bırakan tribünlerdeki yaşanan küfür olayı. Herhalde ben başkan olarak tarihin en kötü senesini geçirmiş, en kötü senelerinden birini geçirmiş başkan olarak her daim yanımda olan taraftarımızı, 1 dakika olsun bizi yalnız bırakmayan, düşük olduğumuz günlerde bizi ayağa kaldıran hem bizi hem takımımı en son laf edecek başkan ben olmalıyım. Onların bizi yaptıklarına ne kadar müteşekkir olduğumu burada bir kez daha söylemek istiyorum. Onlar olmasaydı bu sıkıntılı süreçte dayanamazdık, onlar olmasaydı Fener Ol kampanyası bu kadar başarılı olmazdı, onlar olmasaydı Fenerbahçe böyle olmazdı tarihe baktığımız zaman. Zaten onu söylememe gerek yok ama bizim dönemimize baktığınız zaman onlara ne kadar teşekkür etsem ne kadar kıymetli olduklarını ifade edemem. Çünkü geçen sene bizim yaşadığımızı bir biz biliriz bir Allah bilir. Bakın bizde hiçbir şey yapamayan oyuncular yurt dışında neler yapıyorlar, talihsiz bir seneydi, uğursuz bir seneydi. Her zaman bu taraftar yanımızda oldu. En dip noktada bizi kucakladı, bizi yukarıya çıkarttı. Belki de bunu lafla söyleyecek son kişi ben olmalıyım ama bugün mahcup oldum. Bugün tribünlerimizde edilen küfürler, zaman zaman derbilerde olur, içimizi boşaltırız, rakip taraftar maçtan önce ya da iç saha ev sahibi taraftarı maçtan önce yapabilir ama maçta hem galibiz, sahada futbolcuların arasında orayı gerecek ya da gerginleştirecek bir unsur yok. Buna rağmen bize yakışmayacak bir görüntüydü. Mahcubiyetimi de Sayın Çebi’ye ilettim. Bunu söylerken belki bazı taraftarlarımız bana kızacaklar ama ben doğruyu da eğriyi de söylemekle yükümlüyüm. Tekrar ediyorum; siz olmasanız belki biz bugün burada olmazdık ve size ne kadar teşekkür etsem azdır. Ama bize yakışmadı. Hem ceza yiyeceğiz, ciddi rakamlar 20 TL 20 TL SMS ile para topladığımız şu ortamda, çok sayıda tribün koltuklarını devretmek zorunda kalacak, işin bu tarafına bakarsanız. Ama Türk futboluna bir katma değer olduğunu düşünmüyorum bu tür davranışların ve şöyle diyorum; biz başka tribünlere gittiğimiz zaman bize böyle davranılsa ne kadar rahatsız oluyorsak kendi tribünlerimizde de hassas olmalıyız. Bunu burada gündeme getirmek zorunda olduğum için, böyle müthiş bir derbi zaferinden sonra taraftarlarımdan özür dilerim ama ben doğruyu söylemekle yükümlüyüm. Beni yanlış anladıysanız da umarım anlayışla karşılarsınız, hepinize çok teşekkür ederim.”

Kaynak: https://www.fenerbahce.org/haberler/kulup/2019/12-son/baskanimiz-ali-koc-un-besiktas-maci-sonrasi-aciklamalari


Bu haber 533 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,900 µs