En Sıcak Konular

KERKÜK TÜRKÜLERİ ULUSLARARASI GÖÇMENLER GÜNÜNDE YANKILANDI

18 Aralık 2019 12:32 tsi
KERKÜK TÜRKÜLERİ ULUSLARARASI GÖÇMENLER GÜNÜNDE YANKILANDI 19 yıldır Antalya'da faaliyet gösteren Irak Türkmen Birliği ve Dayanışma Derneği bünyesinde oluşturulan Çağdaş Türk Halk Müziği Korosu, Şef Arzu Dede yönetiminde “Kültürlerin Buluşma Noktası Türkiye” temalı etkinlikte sahne aldı.

Kerkük Türküleri Uluslararası Göçmenler Günü’nde Yankılandı

Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye tarafından finanse edilen, İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğünün (GİGM) yürüttüğü “Göç ve Uluslararası Koruma Konularında Kamu Farkındalığının Artırılmasına Dair Teknik Destek Projesi” kapsamında, yabancıların Türkiye’ye ve Anadolu kültürüne yaptıkları katkılar; gerçekleştirdikleri etkinliklerde anlatıldı.

19 yıldır Antalya'da faaliyet gösteren Irak Türkmen Birliği ve Dayanışma Derneği bünyesinde oluşturulan Çağdaş Türk Halk Müziği Korosu, Şef Arzu Dede yönetiminde “Kültürlerin Buluşma Noktası Türkiye” temalı etkinlikte sahne aldı. Türkiye’deki yabancıların kurduğu ya da yabancılar için çalışan sivil toplum kuruluşları kendi çalışmalarını paylaştı, yabancılar da kendi kültürlerinden renkli örnekler sundu, müzik, dans ve diğer sahne sanatları performanslarını gerçekleştirdi. Etkinliğe, Antalya'da yerleşik yaşayan yabancılar yöresel kıyafetleriyle katıldılar.

Antalya merkezdeki bir otelde düzenlenen etkinlikte konuşan Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya'da yaklaşık 120 ülkeden 110 bin kişiyi yerleşik olarak misafir ettiklerini, şehirde barış, huzur ve kardeşlik içerisinde yaşadıklarını ifade etti.

Irak Türkmen Birliği ve Dayanışma Derneği Başkanı Kürşat Çavuşoğlu; “Irak Türkleri olarak Uluslararası Göçmenler Günü dolayısıyla düzenlenen bu etkinliğine katılarak, kültür ve sanatımızı tanıttık. Koromuz Şefi Arzu dede yönetiminde “Kerkük Türkülerini” seslendirerek muhteşem performansı ile büyük beğeni topladı. Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Vali Yardımcısı Hamdi Bolat, Antalya İl Göç İdaresi Müdürü Gözde Özkorul, değerli Protokol ve izleyenlerden büyük alkış aldı. Sayın Vali, yardımcısı ve İl Göç İdaresi Müdürü koromuzla günün anısına toplu fotoğraf çektirdi. Irak Türklerine gösterdikleri ilgi ve alakadan dolayı kendilerine teşekkür ederiz” dedi.(Haber:  Dr. Kürşat Çavuşoğlu - Irak Türkmen Gazeteciler Cemiyeti Dış İlişkiler Sorumlusu)


Bu haber 698 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    9,107 µs