En Sıcak Konular

PELİN GÜNEŞ ''SEN de OKU'' İÇİN YAZDI

12 Aralık 2019 14:06 tsi
PELİN GÜNEŞ ''SEN de OKU'' İÇİN YAZDI Kelimelerle mücadele eden çocuklar, SEN de OKU koleksiyonunun yeni kitabı Elveda Patatesler ile empati kurmanın yollarını keşfederken okuma sevgisi kazanıyor.

Pelin Güneş, SEN de OKU için yazdı!

Kelimelerle mücadele eden çocuklar, SEN de OKU koleksiyonunun yeni kitabı Elveda Patatesler ile empati kurmanın yollarını keşfederken okuma sevgisi kazanıyor.

Ödüllü yazar Pelin Güneş’in farkındalık yaratan hikâyesi veyenilikçi ressam Gül Sarı’nın karakteristik çizimleriyle dikkat çeken Elveda Patatesler, Tudem’in, disleksik ve okuma güçlüğü çeken çocuklar için özel olarak hazırladığı SEN de OKU koleksiyonunun Türk yazarlar serisindeki yerini aldı.

Yetişkinlerin kendi hayatları ile ilgili aldıkları kararların çocukları üzerinde nasıl ‘derin’ izler bırakabileceğini gözler önüne seren bu içtenlikli kitap; dağılan aileler, işsizlikle mücadele, maddi zorluklar gibi güncel toplumsal ve ekonomik sorunlara da eğilerek, okurlarının dünya görüşlerini çeşitlendiriyor.

Gerçek hayattan ilham alan naif metniyle son derece vurucu bir hayata tutunma hikâyesine imza atan Elveda Patatesler, sıkıntıların üstesinden gelebilmek ve zorluklara göğüs gerebilmek için paylaşmanın ve dayanışmanın önemini vurguluyor.

Kelimelerle mücadele eden çocuklar, SEN de OKU koleksiyonu ile okuma sevgisi kazanıyor!

Tudem’in, disleksik ve okuma güçlüğü çeken çocuklar için özel olarak hazırladığı SEN de OKU koleksiyonu,kitapları eğlenceli kılan bir okuma deneyimi vadediyor.

SEN de OKU koleksiyonu, kitaplara mesafeli duran çocukların rahat okuyabileceklerimetinsel ve fiziksel özelliklere sahip, ilgilerini çekecek güncel konulara vetemalara değinen resimli kitaplardan oluşuyor.

Sade, kolay anlaşılır dili; okuma akışına yardımcı olması için özel olarak tasarlanmış yazı tipi; göz yorgunluğunu azaltıp, metnin rahat algılanmasını sağlayan hafif renklendirilmiş kalın kâğıdı ve rahat okumayı üst düzeye taşıması için harfler, satırlar, paragraflar arası geniş boşluk kullanımıyla fark yaratan SEN de OKU koleksiyonu, okumaya isteksiz ve okuma güçlüğü çeken çocukları kitapların renkli dünyasıyla buluşturuyor.

İlk okuma seviyesinden başlayarak kolaydan zora doğru aşama aşama ilerleyen bir okuma yelpazesi sunan SEN de OKU koleksiyonu, çocuklara okuma zevkini yaşatıp onları yetkin okur olma yolunda cesaretlendiriyor.

İlgi yaşı ve yıldızlarla belirtilen okuma seviyesi bilgileri sayesinde, çocuklarına uygun kitap seçiminde kararsız kalan ebeveynlere kılavuzluk edecek SEN de OKU koleksiyonu, yeni kitaplarla zenginleşmeye ve büyümeye devam edecek!



Bu haber 694 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,901 µs