En Sıcak Konular

MACRON NATO ZİRVESİNDE TÜRKİYE'YE YÜKLENDİ

4 Aralık 2019 09:48 tsi
MACRON NATO ZİRVESİNDE TÜRKİYE'YE YÜKLENDİ NATO zirvesinde ABD Başkanı Trump’la bir araya gelen Fransa Cumhurbaşkanı Macron, düzenledikleri ortak basın toplantısında Türkiye’ye yüklendi.

NATO Zirvesi -  " Fransa Cumhurbaşkanı Macron: “Türkiye bazen IŞİD uzantısı gruplarla çalışıyor”

Londra’daki NATO zirvesi vesilesiyle ABD Başkanı Donald Trump’la bir araya gelen Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, düzenledikleri ortak basın toplantısında Türkiye’ye yüklendi. NATO ittifakı için ortak tehdit olarak nitelenmesine rağmen, terörizmin tanımında birlik olmadığını söyleyen Macron, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye’ye baktığım zaman şunu görüyorum: Bizimle beraber omuz omuza IŞİD’e karşı savaşanlara karşı savaşıyorlar. Bazen de IŞİD uzantısı gruplarla çalışıyorlar.”

Macron Türkiye’nin bu gruplarla ilişkisinin açıklığa kavuşması gerektiğini, muğlaklığın IŞİD’e karşı savaşı tehlikeye attığını savundu. Ankara’nın “YPG terör örgütü olarak kabul edilmezse, NATO’nun Baltık ülkeleri planı desteklenmeyecek” şeklindeki tutumuna da atıfta bulunan Macron, “Türkiye, kendi terörizm tanımını kabul ettirene kadar, NATO zirvesindeki kararları bloke etmek istiyor. Bu bizim (terör) tanımımız değil” dedi.

Fransa Cumhurbaşkanı, ABD Başkanı Trump’a dönerek, Türkiye’nin hem Rusya’dan S-400 satın alıp hem de NATO üyesi olabilmesini sorguladı ve “bunun teknik olarak mümkün olmaması lazım” dedi . Macron, daha sonra ABD Başkanı Trump’a dönerek S-400’leri ABD Başkanı Donald Trump’a da sordu. Trump ise “Türkiye’ye Amerikan Kongre’sinin talep ettiği yaptırımları uygulayacak mısınız?” sorusunu, “konuya bakıyorum” diyerek geçiştirdi ve ardından Ankara’nın Obama yönetimi nedeniyle S-400 almaya mecbur kaldığı yönündeki görüşünü yineledi.

Trump’ın bu sözleri ardından Macron ise, Avrupa’nın da Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hava savunma sistemi satmayı önerdiğini söyleyerek, “NATO ile tümüyle uyumlu Avrupa seçeneğine rağmen, NATO’yla uyumlu olmamaya karar verdiler” dedi. Macron Cumhurbaşkanı Erdoğan’la bir araya geldiğinde kendisine NATO üyesi olmak isteyip istemediğini soracağını da belirtti.  

Basın toplantısı sırasında Macron ve Trump arasında IŞİD konusunda da küçük bir atışma yaşandı. ABD Başkanı Fransız muhatabına “Suriye’de kilit altında tuttuğumuz çok sayıda IŞİD savaşçısı var. Çoğu da Avrupa’dan. Birkaç tane hoş IŞİD militanı almak ister miydin? Sana onları verebilirim. Almak istediğin herkesi alabilirsin” deyince, Fransız liderden “Ciddi olalım” yanıtı geldi. (medyascope.tv)




KAYNAK: https://medyascope.tv/2019/12/04/nato-zirvesi-fransa-cumhurbaskani-macron-turkiye-bazen-isid-uzantisi-gruplarla-calisiyor/


Bu haber 651 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    21,699 µs