En Sıcak Konular

TÜRK İŞ ADAMINA UKRAYNA'DA ''ORGANİZE İŞLER''

3 Aralık 2019 14:31 tsi
TÜRK İŞ ADAMINA UKRAYNA'DA ''ORGANİZE İŞLER'' Aslen İzmirli olan ve hem İstanbul’da hem de Ukrayna’da çeşitli sektörlerde yatırımları bulunan iş insanı Cüneyt Zencirci, geçtiğimiz Ocak ayında Ukrayna’da başından geçen büyük bir dolandırıcılık olayı ile sarsıldı.

Ukrayna’da organize işler..

Türk iş insanına, Ukrayna’da dolandırıcılık vurgunu!

Şirketinin müdürü kendisini dolandırdı, sahte avukatı da göz yumdu.

Aslen İzmirli olan ve hem İstanbul’da hem de Ukrayna’da çeşitli sektörlerde yatırımları bulunan iş insanı Cüneyt Zencirci, geçtiğimiz Ocak ayında Ukrayna’da başından geçen büyük bir dolandırıcılık olayı ile sarsıldı. Avukat olarak bildiği ama aslında avukatlık diploması bile bulunmayan Ali Aliyev’in görevlendirmesiyle kendi şirketinde müdürlük yaptırdığı Aliyev’in yeğeni Afhan Ibragimov, araba satışından elde edilen 91 bin doları, şirket evraklarını ve bilgisayarı çalarak kayıplara karıştı. Yıllardır birlikte çalıştığı A & A Hukuk Bürosu’nun sahibi Azeri kökenli Aliyev’in önerisiyle işe aldığı Ibragimov’un böyle bir olaya karışıp kaybolması ve sonrasında Cüneyt Zencirci’yi tehdit ederek bilgisayar ve evraklar karşılığında 1 milyon dolar istemesi de ikinci bir şok yaşanmasına neden oldu. Yaşanan dolandırıcılık ve şantaj skandalı sonrası kendisine yardım etmesi için avukatı ile irtibata geçen Cüneyt Zencirci, bu kez de yıllardır hukuki işlemlerini yaptırdığı Ali Aliyev tarafından kendisine söyleyen “Beni bu işe karıştırma. Sana yardımcı olamam”sözleriyle bir kez daha şoke oldu.


Türkiye’den Ukrayna’ya giden iş insanlarını temsil eden ve onlara yardımcı olmak amacıyla kurulan TUID’in (Türk Ukrayna İş İnsanları Derneği) aktif üyesive eski yönetim kurulu üyesi olan, ATU (Türk Azerbaycan İş İnsanları Derneği)Başkanlığı görevini yürüten ve aynı zamanda herkese kendisini avukat olarak tanıtan ancak avukatlık diploması bile bulunmayan Ali Aliyev’in, kendisine yardımcı olmak yerine kenara çekilip ilgilenmemesi ve tehditvari sözlerle olayın üstünü kapatmaya çalışması, İzmirli iş insanını çileden çıkardı. Olay sonrası bir araştırma yapan ve aynı durumu birçok iş adamının da yaşadığını öğrenen Cüneyt Zencirci, “Diğer iş insanlarımızın da dikkatli olmasını istiyorum. Elbette bu konuyu yargıya taşıdım ve dava süreci devam etmekte.Bunun yanı sıra beni dolandıran kişi, İnterpol tarafından da aranmakta.Yıllardır avukatlık işlemlerimi yürüten ve kendisini herkese avukat olarak tanıtan Ali Aliyev’in de gerçek bir avukat olmadığını yeni öğrendim. Sadece avukatlık bürosunun sahibi olan bu kişi, Ukrayna’da faaliyet gösteren Türk iş insanlarına kendisini avukat olarak tanıtıp güvenlerini kazanmaya çalışıyor”dedi.


19 Ocak’ta başından geçen olayın bir tesadüf olmadığını ve planlanarak yapıldığını belirten Zencirci, “Ukrayna’ya ilk gittiğim 2011 senesinde resmi işlemlerimi başlatan A & A Hukuk Bürosu’nun sahibi sahte avukat Ali Aliyev,şirketimin kurulumu esnasında müdür olarak kendi yeğenini atamamı önerdi. Bunu söylerken de bu konumda güvenilir bir kişi olması gerektiğini, aksi takdirde büyük sıkıntılar yaşayabileceğimi belirterek uyarılarda bulundu. Çok sonradan öğrendim ki aslında bu kişi, sadece Aliyev’in ‘Truva Atı’ imiş. Amacı iseşir ketime, en yakınıma soktuğu kendi adamı aracılığıyla mali durumumu,ilişkilerimi çözerek bana karşı kullanmakmış” şeklinde konuştu.


Dolandırıcılık hadisesinden sonra soluğu avukatlık bürosunda alan İzmirli işadamı, “Ali Aliyev, çok ilginç bir şekilde bana kendisini bu işlere karıştırmamamı ve bana bu konuda yardımcı olamayacağını söyledi. Durumu poliseve yargıya taşıyacağımı belirterek kendisinde yedekleri bulunan şirket evraklarımın kopyalarını talep ettim. Fakat bana ait olan belgeleri tarafıma vermek istemedi. Aynı gün şirket müdürüm Afhan Ibragimov benimle bağlantıya geçerek ofise gittiğimi öğrendiğini söyledi ve bu olayın peşini bırakmamı istedi. Polis ve yargı ile bir yere varamayacağımı belirten Ibragimov,bilgisayar ve dosyalarım karşılığında 1 milyon dolar istedi. Bu şantaj sonrası yaşadığım şok ile tekrar Ali Aliyevin yolunu tutarak kendisinden yardım talebinde bulundum. Sonuç olarak böyle bir tezgahı birlikte kurduklarını ve buyüzden de Aliyev’in bana yardımcı olmadığını anladım. Ayrıca hukuki süreci başlatmak için tuttuğum lokal bir avukat vasıtası ile Afhan Ibragimov’un benim şirketimin dışında 6 Türk şirketinin daha müdürlüğünü yaptığını ve Demir İnşaat’ın Ukrayna genel müdürünü de dolandırdığını öğrendim” dedi.



Bu haber 947 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,194 µs