En Sıcak Konular

MOZAMBİKLİ ÇİFTÇİLERE TİKA'DAN DESTEK

22 Mart 2019 00:06 tsi
MOZAMBİKLİ ÇİFTÇİLERE TİKA'DAN DESTEK Tarım ülkesi olan Mozambik’te ülke ekonomisinin yüzde 30’unu oluşturan tarım aynı zamanda istihdamın da yüzde 75’ini sağlıyor.

TİKA’dan Mozambikli Çiftçilere Destek
     
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Mozambik'te “Mozambik Pamuk Yetiştiriciliği Projesi’nin” 4. etabında pamukta zararlılarla mücadele ve bitki koruma çalışmaları gerçekleştirildi.

TİKA, 2018 yılında Mozambik tarımının daha iyi şartlarda yapılabilmesi için pamuk yetiştiricilerine eğitim ve modern ekipman desteğinde bulunmuştu.

Eğitim ve ekipman desteği, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen yıl Ocak ayındaki Tanzanya, Mozambik ve Madagaskar'ı kapsayan ziyaretinin ardından ülkenin tarım sektörünü desteklemek için başlatılan ve TİKA'nın yürüttüğü "Mozambik Pamuk Yetiştiriciliği Projesi" çerçevesinde gerçekleştirilmişti.

Projenin üçüncü etabında Meconta ve Namialo ilçelerinde, ülkedeki tek tohum ıslah ve üretim merkezi CIMSAN'ın ( Mozambik Pamuk Araştırma Enstitüsü) deneme alanlarının kurulacağı 5 dekar alanda toprak hazırlama işlemi yapıldı. Daha sonra Nazilli Pamuk Araştırma Enstitüsü'nün geliştirdiği 9 pamuk çeşidi ile Mozambik'in yerel pamuk çeşitleri deneme alanlarına ekildi.

Projenin dördüncü etabında ise deneme alanlarında pamukta zararlılarla mücadele ve bitki koruma çalışmaları gerçekleştirildi. Ayrıca, TİKA ve Nazilli Pamuk Araştırma Enstitüsü uzmanları tarafından CIMSAN uzmanlarına bitki koruma, zararlı kontrolü, pamuk hastalıkları ve zararlıları gibi konularda eğitim de verildi.

Tarım ülkesi olan Mozambik’te ülke ekonomisinin yüzde 30’unu oluşturan tarım aynı zamanda istihdamın da yüzde 75’ini sağlıyor. Ülke, tarıma elverişli geniş arazilere sahip olmasına karşın modern ekipman ve eğitim eksikliğinden dolayı ekilebilir alanlarının ancak yüzde 16'sını kullanabiliyor.

 

Kaynak: http://www.tika.gov.tr/tr/haber/tika%27dan_mozambikli_ciftcilere_destek-50458



Bu haber 734 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,978 µs