En Sıcak Konular

AYTUN ÇIRAY: ''BEKA TEHLİKESİ VARSA NİYE ÖTEKİLEŞTİRİYORSUNUZ''

19 Mart 2019 10:39 tsi
AYTUN ÇIRAY: ''BEKA TEHLİKESİ VARSA NİYE ÖTEKİLEŞTİRİYORSUNUZ'' İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Cumhur İttifakı’na ‘beka’ gündemi ve ‘terörist’ polemiği üzerinden yüklendi.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Çıray’dan çok çarpıcı ‘beka’ çıkışı

“Öyle bir tehlike varsa milletin yarısını niye ötekileştiriyorsunuz”

“HDP’nin terörle ilişkisi varsa ya gereğini yapın ya da susun”

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Cumhur İttifakı’na ‘beka’ gündemi ve ‘terörist’ polemiği üzerinden yüklendi. “Hem uyguladığınız stratejilerle, sırf seçim kazanmak uğruna milletin yüzde ellisini ötekileştireceksiniz, muhalefeti topyekun düşmanlaştıracaksınız. Hem de ülkede beka tehlikesi var diyeceksiniz. Öyle bir tehlike varsa milletin yarısını niye ötekileştiriyorsunuz? Muhalefeti niye düşmanlaştırıyorsunuz?” diyen Çıray, HDP konusunda da sert konuştu. Çıray, “Devlet sizin elinizde, HDP’nin terörle ilişkisi varsa niye Yargıtay Başsavcılığı’na müracaat etmiyorsunuz. Bu ikiyüzlü bir siyasettir. Doğruysa gereğini yapın, ama değilse susun. Bu vatandaşının kalbini kıran bir siyasettir” dedi.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Çiğli'de kahvaltılı bir toplantı düzenledi. Millet İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı CHP’li Tunç Soyer, Eski Bakan Suat Çağlayan, CHP Çiğli Belediye Başkan Adayı Utku Gümrükçü, CHP İl Başkanı Deniz Yücel ve İYİ Parti İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar’ın katıldığı toplantıya CHP ve İYİ Parti’den çok sayıda davetli ilgi gösterdi. Yakın dönem Türk siyasetiyle ilgili çarpıcı analizler ve değerlendirmeler yapan Aytun Çıray, AKP’nin 17 yıllık iktidarının çok partili hayata geçildiğinden beri görülmemiş bir olgu olduğunu, 2023 Haziran’ının sonuna kadar sürdüğü takdirde tam 21 yıla ulaşacağını vurguladı.

BEKA TEHLİKESİ VARSA NİYE ÖTEKİLEŞTİRİYORSUNUZ

Çıray, son günlerin en önemli gündem maddesi ‘beka’ konusu ve ‘terörist’ polemiğine de atıfta bulunurken, “Burada ironik olan şey; hem uyguladığınız stratejilerle, sırf seçim kazanmak uğruna milletin yüzde ellisini ötekileştireceksiniz, muhalefeti topyekun düşmanlaştıracaksınız. Hem de ülkede beka tehlikesi var diyeceksiniz. Öyle bir tehlike varsa milletin size oy vermeyen diğer yarısını niye ötekileştiriyorsunuz? Muhalefeti niye düşmanlaştırıyorsunuz?” dedi.

YENİ ZELANDA METNİNE NİYE ORTAK İMZA ATTINIZ

HDP konusunda da net konuşan İYİ Partili Aytun Çıray, “HDP=PKK diyeceksiniz…Yani HDP’yi gayrimeşru ilân edeceksiniz. Sonra Yeni Zelanda’da meydana gelen terör saldırısı metnine HDP ile birlikte ortak imza atacaksınız. Devlet sizin elinizde, HDP’nin terörle ilişkisi varsa niye Yargıtay Başsavcılığına müracaat etmiyorsunuz. Bu ikiyüzlü bir siyasettir. Doğruysa gereğini yapın, ama değilse susun. Bu vatandaşın kalbini kıran bir siyasettir” ifadelerini kullandı.

AKP SOSYAL DEPRESYONA YOL AÇTI

Çıray, AKP’nin 17 yılının büyük bir sosyal depresyona yol açtığını belirtirken, “70’lerin sonlarından beri Türkiye’nin sosyal-siyasi sahnesini dolaylı ve doğrudan takipçisiyim… Referandumlar esnasında bir problem ve istikrarsızlık kaynağı olarak gösterilen koalisyon hükümetlerinin yönettiği Türkiye’yi yaşadım. İnanın 2001-2002’de yaşanan akut derin ekonomik kriz döneminde bile insanımızın bu kadar derin bir umutsuzluk, yorgunluk ve tükenmişlik kıskacına girdiğine, mutsuzluğun onun çehresine böylesine belirgin bir şekilde yerleştiğine şahit olmadım” diye konuştu.

FAKİR FUKARA İLE ALAY EDİYOR

İYİ Partili Çıray, AKP’nin hiçbir zaman gerçek anlamda reformist ve yenilikçi olmadığını, yoğun propagandaya dayalı basit beyin yıkama taktikleriyle ilerlediğini vurguladı. Ancak artık bazı gerçeklerin örtülemediğini kaydeden Çıray, “varlık kuyruğu” tartışmalarına da değindi. Çıray, “İçinde hıyar satılan çadırların önündeki kuyruğu varlık kuyruğu diye tanımlamak apaçık fakir fukara garip gureba ile alay etmektir” diye konuştu.

SOYER’DEN ÜRETİCİYE 1 MİLYAR SÖZÜ

Millet İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı CHP’li Tunç Soyer ise fabrikaların özelleştirilmesi ve gıda ithalatını eleştirdi, “Fabrikaların satılması, patates ithalı bir kader değil tercih. Ama biliyoruz ki başka bir tercih mümkündür” dedi. Üreticinin desteklenmesinin önemine dikkat çeken Soyer, İzmir Büyükşehir Belediylesi’nin 5 yıllık sürede üreticiden yaptığı 470 milyon TL’lik alım miktarını 1 milyar TL’ye çıkaracağı sözünü verdi.



Bu haber 777 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    17,367 µs