En Sıcak Konular

HDP EŞ BAŞKANLARI VE 10 MİLLETVEKİLİ GÖZALTINA ALINDI

4 Kasım 2016 14:49 tsi
HDP EŞ BAŞKANLARI VE 10 MİLLETVEKİLİ GÖZALTINA ALINDI HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın evlerine polis tarafından baskın yapıldı. İki isim ve HDP'li vekiller gözaltına alındı...

HDP'ye büyük operasyon

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın evlerine polis tarafından baskın yapıldı. İki isim ve HDP'li vekiller gözaltına alındı...

HDP eşgenel başkanları Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ, HDP milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder ve İdris Baluken'in de aralarında bulunduğu 12 kişi gözaltına alındı. HDP'li Ziya Pir yurtdışı yasağı kararıyla serbest bırakıldı.

Diyarbakır, Hakkari, Van, Şırnak ve Bingöl Cumhuriyet Başsavcılıklarınca yürütülen terör soruşturmaları kapsamında HDP'li milletvekillerine yönelik operasyon başlatıldı.

Operasyonda HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş Diyarbakır’da, Figen Yüksekdağ ise Ankara’da gözaltına alındı.

HDP milletvekili İdris Baluken tutuklandı.

HELİKOPTERLE GÖTÜRDÜLER

PKK'ya yakınlığıyla bilinen Fırat Haber Ajansı'nın haberine göre; gözaltına alınan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım ve Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in Skorsky tipi askeri helikopterle Diyarbakır’a getirildiği ortaya çıktı. Uçak fobisi nedeniyle havayolunu kullanamadığı yurt içi ve yurt dışı temaslarına karayolunu kullanarak gittiği bilinen Önder’in, zorla helikoptere bindirildiği öğrenildi. 

AYDOĞAN VE BİRLİK, YILDIRIM VE ÖNDER İÇİN TUTUKLAMA TALEBİ

İfade işlemleri için Şırnak'a götürülen HDP milletvekilleri Nursel Aydoğan, Leyla Birlik, Gülser Yıldırım, Sırrı Süreyya Önder tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildiler.

DEMİRTAŞ'A TUTUKLAMA TALEBİ

Gözaltına alınan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, bu sabah avukatı ile birlikte adliyeye çıkarıldı. Savcı Demirtaş'ın tutuklanmasını talep etti.

Demirtaş, savcılıkta: "Başlatılan bu yargı tiyatrosuna figüran olmayı kabul etmiyorum. Buraya getirilmem bile hukuk dışıdır." dedi.

Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında evinden gözaltına alınan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, bu sabah avukatı ile birlikte adliyeye çıkarıldı. Demirtaş tutuklama istemiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevkedildi
Demirtaş'ın adliyede savcıya ifade verdiği ve savcının kararı beklendiği belirtildi. Aynı soruşturma kapsamında gözaltına alınan partinin diğer Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın da Ankara'dan Diyarbakır'a getirildiği öğrenildi. Aynı soruşturma kapsamında bulunan haklarında Diyarbakır'da soruşturma açılan 6 milletvekilinin ifadeleri alındıktan sonra mı karar verileceği, yoksa ayrı ayrı mı karar verileceği öğrenilemedi.

YÜKSEKDAĞ HAKKINDA TUTUKLAMA TALEBİ

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ile Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım Diyarbakır Adliyesi'nde savcıya ifadesi tamamlandı. HDP’li Sırrı Süreyya Önder ve Ziya Pir ise Savcıya ifade veriyor. İdris Baluken, Ankara'daki HDP Genel Merkezi'nde gözaltına alındı ve götürüldüğü Bingöl'de adliyeye götürüldü. Yüksekdağ tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi 

SAVCI TUTUKLAMA İSTEDİ

Dün gece evinde gözaltına alınan ve bu sabah Diyarbakır Adliyesi'ne çıkaralarak savcıya ifade veren HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, tutuklanma istemiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

ZEYDAN VE IRMAK SAVCILIĞA ÇIKARILDI

Gözaltına alınan HDP Hakkari Milletvekilleri Abdullah Zeydan ile Selma Irmak Hakkari’ye getirilerek Savcılığa çıkarıldı.

AB'DEN TEPKİ

Türkiye’de HDP’li milletvekillerinin gözaltına alınmasına Avrupa Birliği tepki gösterdi. AB Dış Politika ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, “Son derece kaygılıyız” dedi. Mogherini, "Türk yetkilileriyle temas içindeyiz. Ankara’da toplanan AB Büyükelçilerini aradık" sözlerini kullandı.

SANCAR: ODALARIMIZA ALINMADIK

HDP’li Mithat Sancar, eş başkanlarla ile birlikte gözaltına alınan milletvekillerinden sonra parti genel merkezine girmediklerini belirtti. Sancar Sabah saatlerinde personel dahil kendilerinin de Meclis’e alınmadıklarını, araçlarının arandığını söyledi.

Mithat Sancar, “Meclis Başkanvekili Pervin Buldan Meclis Başkanını aradı. Ancak telefonlara dahi yanıt vermedi. HDP’li TBMM İdare Amiri Sırrı Süreyya Önder gözaltında olduğu için, CHP’li İdare Amiri devreye girerek Meclis’e girdik. Odalarımızın anahtarları verilmedi. Hala da verilmiyor. Her an biz de gözaltına alınabiliriz” dedi.

YILDIRIM: HESABINI VERİR

Başbakan Binali Yıldırım "Mahkemelerin yaptıkları çağrıyı yerine getirmemeleri nedeniyle yapılan işlemdir. Seçimle gelen terörle içiçe girerse bunun hesabını verir" ifadelerini kullandı. 

HDP SÖZCÜSÜ AYHAN BİLGEN'DEN AÇIKLAMA

HDP, parti genel merkezine basın mensuplarının gelmesinin engellendiğini ileri sürerek "Periscope" adlı program üzerinden "basın toplantısı" yaptı. HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, adliyeye alınan milletvekillerinin ifadeye gitmemeleri gerekçesini "Biz bu ülkede darbe koşullarının herkes tarafından görülmesini, bütün dünya tarafından bilinmesini istediğimiz için ifadeye gitmedik" diye açıkladı.

Gözaltına alınan arkadaşlarının "yargıdan kaçma" diye bir dertleri olmadığını söyleyen Bilgen, "Biz bu ülkede darbe koşullarının herkes tarafından görülmesini, bütün dünya tarafından bilinmesini istediğimiz için ifadeye gitmedik. Dolayısıyla da bir kaçma yaklaşımıyla olayı değerlendiren havuz medyası sadece kirli propagandasına, karalama kampanyasına devam ediyor. Darbe koşullarını bu ülke eninde sonunda aşacak Geçmişte de darbeler yaşandı. Geçmişte de siyasetin önünü kesen engellemeler, müdahaleler yapıldı. Ama o günler nasıl geçtiyse, bugünler de geçecek. Fakat Türkiye tarihine, siyaset tarihine bir kara leke olarak geçecek" dedi.

KILIÇDAROĞLU: DEMOKRASİYİ KATLEDERSİNİZ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gözaltına alınan HDP milltvekilleri ve Cumhuriyet gazetesi yöneticileri ve yazarlarıyla ilgili olarak, "Biz düşünen insanların, siyasetçilerin, bilim insanlarının, gazetecilerin görüşleri ne olursa olsun hapse atılmasına karşıyız. Demokrasiyi savunuyorsanız seçimle gelenlerin seçimle gitmesini savunacaksınız. Aksi halde demokrasiyi katledersiniz" diye konuştu. Kılıçdaroğlu, başkanlık sistemiyle ilgili olarak Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı kastederek "Bir ulusu, bir kişinin iki dudağı arasına hapsederseniz, örnek Hitler’dir. Dünyada akan kandır. Milyonlarca insanın ölümüdür. Çılgınlara ülkeler teslim edilemez. Aklı bali olmayanlara ülkeler teslim edilemez" ifadesini kullandı. 

ÖCALAN'DAN DEMİRTAŞ ÇIKIŞI

Abdullah Öcalan’ın kardeşi Osman Öcalan, HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’ın gözaltına alınmasına ilişkin, “Demirtaş’ın tutuklanması en az Öcalan’ın tutuklanması kadar önemlidir” dedi. Barzani yönetiminin yarı resmi yayın organı Rudaw'ın Facebook canlı yayına bağlanan Osman Öcalan “Dönem silahlı direniş değil, siyasal direniş dönemidir” dedi. Öcalan “Kürt hareketinin tasfiyesinde sayın Öcalan’ın yakalanması nasıl önemliyse bugün Selahattin Demirtaş’ın da gözaltına alınması o derece önemlidir. Bugün Selahattin Demirtaş şahsında Öcalan ikinci kez yakalanmıştır. Kürt halkı bunu böyle okumalı” ifadelerini kullandı.

FEYZİOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu HDP'ye yönelik operasyona dair açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Gece yarısı çok sayıda HDP'li milletvekili gözaltına alındı. Aylar önce uyarmıştım, dokunulmazlıkların kaldırılması büyük provokasyonların başlangıcı olacak, bölücü terör örgütünün kaybettiği tabanını kazanmasına neden olabilecektir diye.

Az önce Diyarbakır Bağlar'da Emniyet Müdürlüğü binasına bombalı saldırı yapıldı. Yaralılar varmış. Umarım şehidimiz yoktur. Umarım yaralılarımızın durumu ağır değildi.

Türkiye büyük bir karışıklığa sürükleniyor. Aklın yerini hamaset almış. Düşünmek, sorgulamak, başka bir yol var mı diye sormak dahi sosyal linç sebebi. Tarihten edinilen tecrübeler buhar olup uçmuş. Sağduyulu siyasete, siyasetçiye, idareciye hiç bu kadar ihtiyacımız olmamıştı."

ADALET BAKANI'NDAN AÇIKLAMA

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, HDP'li milletvekillerinin gözaltına alınmasına ilişkin olarak, "Bugün Türkiye'de gözaltılar var. HDP milletvekillerinin bazıları için gözaltı kararı verildi. 15 milletvekili için gözaltı kararı verildi. Olan biten, Türkiye hukuk devleti, kanun önünde herkes eşit. Herkese uygulanan hukuk milletvekillerine de uygulanıyor. Eşitlikten niye rahatsız oluyorsunuz? Meclis'te görüşme yapıldı, 20 Mayıs 2016'da dokunulmazlıklar kaldırıldı" dedi.

CHP’DEN İLK TEPKİ

CHP'den HDP'ye yapılan operasyona ilk tepki Sezgin Tanrıkulu ile Ali Şeker'den geldi. Sezgin Tanrıkulu Twitter hesabından yaptığı açıklamada şöyle dedi: CHP İstanbul Milletvekili, Sezgin Tanrıkulu'da Twitter'dan yaptığı açıklamada "Bu gece yapılan sadece darbe değil aynı zamanda ülkeyi bölme harekatıdır! TBMM bir kez daha bombalanmıştır" ifadelerini kullandı.

“KABUL ETMEK MÜMKÜN DEĞİL”

CHP'li Ali Şeker, Cumhuriyet gazetesine yaptığı açıklamada şunları söyledi: "15 Temmuz'da nasıl bir darbe vurulmak istendiyse, tekrar bir darbe daha vuruldu. Demokratik siyasetin kanallarının açılması gerekirken bu, Türkiye'nin şiddet sarmalına sürüklenmesi için yapılan bir provokasyondur. Milli irade dediklerinden sadece kendilerine verilen oyları anlayan, sadece kendisinin seçilmiş olduğunu düşünen AKP, diğer seçmenlerin oylarının kendileri düşüncülerine göre bir öneminin olmadığını gösteriyor. 6 milyon oy almış bir partiyi parlamento dışına sürüklemek adına bir çalışma içerisine girmiş durumdalar. Demokrasi adına bunu kabul etmek mümkün değil. Daha önce milletvekillerinin parlamentoda gözaltına alındığı süreçleri Türkiye yaşadı. Ve Türk demokrasisine bunlar bir ayıp olarak, bir leke olarak işlendi. Tekrar bu süreçleri yaşamak Türk demokrasisi açısından bir gerileme. Bunu kabul etmek mümkün değil. Sadece kendine demokrat bir anlayış Türkiye'nin geleceğini olumsuz etkileyecektir."

ŞAHİN: TUTUKLAMA KARARI VERİLMEMESİ DAHA DOĞRU
AKP Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin ise "Haklarındaki iddialar davaya dönüşüp kesinleşene kadar milletvekilleriyle ilgili bir tutuklama kararı verilmemesinin daha doğru olacağı kanaatindeyim" dedi.

İTALYA DIŞİŞLERİ BAKANI'NDAN AÇIKLAMA
İtalya Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni, HDP milletvekillerinin gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Gentiloni, Twitter hesabından paylaştığı iletide, “Bu gece Türkiye’de, Demirtaş ve diğer HDP milletvekillerinin gözaltına alınmış olmasından dolayı endişeliyiz. İtalya, muhalif milletvekillerinin haklarına saygı duyulması çağrısında bulunuyor” ifadelerini kullandı.

ALMANYA TÜRK ELÇİSİNİ ÇAĞIRDI

Almanya Dışişleri Bakanlığı, HDP'ye yönelik operasyonla ilgili olarak Türkiye'nin Berlin Maslahatgüzarı'nı bakanlığa çağırdı. Almanya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier'in, HDP'li vekillerin gece operasyonuyla gözaltına alınmasını 'Türkiye'deki durumun keskin bir şekilde şiddetlenmesi' olarak gördüğü belirtildi.

BÜYÜKELÇİLER TOPLANTIYA ÇAĞIRILDI

HDP milletvekillerinin gözaltına alınmasının yankı bulduğu Fransız basını, bu gelişmenin Avrupa Birliği’nde yarattığı “derin kaygıya” dikkat çekerken Ankara’daki AB Büyükelçilerinin toplantıya çağrıldığını vurguladı.

Fransa’nın önde gelen gazetelerinden muhafazakar Le Figaro, AB Dış ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini’nin açıklamasına dikkat çekerek  “Avrupa Birliği’nin Türkiye’deki Kürt yanlısı milletvekillerin gözaltına alınmasından çok son derece kaygılı olduğunu” belirtti.

Gözaltılar üzerine Ankara’daki AB Büyükelçilerinin toplantıya çağrıldığını belirten gazete, bu gelişme “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı devirmeyi amaçlayan ve din adamı Fetullah Gülen’in hareketinin sorumlu tutulduğu başarısız darbe girişimi sonrası getirilen olağanüstü halden yararlanılarak Türk hükümeti muhaliflerini hedef alan temizlik operasyonları ortamında oluyor” iddiasında bulundu.

TÜRKİYE RAPORTÖRÜNDEN AÇIKLAMA

Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Kati Piri, HDP’li milletvekillerin gözaltına alınması için “Türkiye’den çok kötü haberler” sözleriyle tepki gösterdi.

NEW YORK TIMES: PARLAYAN BİR YILDIZ

New York Times, İstanbul mahreçli haberinde özellikle  gözaltına alınanların arasında bulunan HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş üzerinde durdu. Demirtaş için “Baskı altındaki iken soğukkanlılığı ve hitabet yeteneği ile Başkan Obama'ya benzetildiğine” dikkat çekerek “Kısa bir süre öncesine kadar Türkiye’nin siyasi sahnesinde parlak bir yıldız olarak görülüyordu. Hükümetin onu ve partisini zayıflatma çabalarını yoğunlaştırmasından önce HDP’nin çekiciliğini liberal ve laik seçmenleri çekerek genişletmişti” savlarını dile getirdi.

FINANCIAL TIMES: KÜRT OBAMA

Türkiye’de HDP’li milletvekillerin gözaltına alınması, İngiliz Financial Times gazetesince “Yükselen siyasi yıldız Selahattin Demirtaş ve diğer bazı HDP üyeleri baskınlarda gözaltına alındı” şeklinde yansıtıldı. İngiliz gazetesi Demirtaş'ın halk arasında "Kürt Obama" diye bilindiğini iddia etti.

GÖZALTINA ALINANLAR

Bakanlık'tan yapılan açıklamaya göre gözaltına alınan isimler şöyle:

Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ Şenoğlu, Sırrı Süreyya Önder, İdris Baluken,  Ziya Pir, Gülser Yıldırım, Nursel Aydoğan, Ferhat Encü, Leyla Birlik, Selma Irmak, Abdullah Zeydan...

HDP Genel Merkezi'ne de gözaltılarla ilgili MYK toplantısı yapıldığı sırada polis baskını yapıldı.

Anadolu Ajansı Diyarbakır, Hakkari, Van, Şırnak ve Bingöl Cumhuriyet Başsavcılıklarının yürüttüğünü operasyonun gerekçesinin HDP'lilerin ifade vermeye gitmemeleri olduğunu iddia etti.

Demirtaş Twitter adresinden, "Diyarbakırda evimde zorla gözaltına alınma kararı ile emniyet yetkilileri kapımdalar" diye yazdı.

Selahattin Demirtaş gözaltına alınmak üzere Emniyet Müdürlüğü’ne götürülürken, Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş ve Muş milletvekili Yıldırım ve avukatları, sitenin bahçesinde polis araçlarının önüne geçerek engellemeye çalıştı. Çıkan tartışmanın ardından Beştaş ve Yıldırım’ı uzaklaştıran polis, Demirtaş’ı Emniyet’e götürdü.


DEMİRTAŞ'TAN GÖZALTINDA İLK MESAJ

Demirtaş gözaltına alınmasının ardından ilk mesajını verdi. Özgürlükçü Demokrasi Gazetesi'nin haberine göre Demirtaş ile avukat Mehmet Emin Aktar görüştü. Aktar, Demirtaş’ın Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü TEM Şube’de tutulduğunu söyledi. Aktar, Demirtaş’ın ilk mesajını şu sözlerle aktardı: “Sağlım yerinde. Moralim yerinde. Halkımızı selamlıyorum.”

İDRİS BALUKEN: ÇEK O ELLERİNİ

Gözaltına alınan Baluken, polis aracına binerken kafasına bastırmaya çalışan polise "Çek o ellerini, Ben yüzbinlerce oyun temsilcisiyim, kafama öyle bastıramazsın" diyerek tepki gösterdi.

İŞTE DARBE BU

İdris Baluken'in gözaltına alındığı anlarda konuşan HDP Milletvekili Mithat Sancar, "İşte darbe bu, bu görüntülerden utanacaksınız" dedi.

HDP'Lİ MİLLETVEKİLLERİ DE GÖZALTINDA

Demirtaş ve Yüksekdağ'ın yanı sıra HDP'li milletvekilleri Ferhat Encü, Leyla Birlik, Selma Irmak, Abdullah Zeydan, Selahattin Demirtaş, İdris Baluken, Figen Yüksekdağ Şenoğlu, Sırrı Süreyya Önder, Ziya Pir, Gülser Yıldırım ve Nursel Aydoğan'ın gözaltına alındığı kaydedildi.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Diyarbakır, Şırnak, Hakkari, Van ve Bingöl Cumhuriyet Savcılıklarının ilgili kolluk birimlerine verdiği talimatlar doğrultusunda 11 milletvekilinin adli mercilere götürülmek üzere yakalama işleminin gerçekleştirildiği bildirildi.

Bakanlık, Faysal Sarıyıldız ve Tuğba Hezer'in yurt dışında olduğunu, İmam Taşçıer ile Nihat Akdoğan'la ilgili sürecin devam ettiğini açıkladı.

Bakanlık'tan yapılan açıklama şöyle:

“Diyarbakır, Şırnak, Hakkari, Van, Bingöl Cumhuriyet Başsavcılıklarının ilgili kolluk birimlerine vermiş oldukları talimatlar doğrultusunda; Ferhat Encü, Leyla Birlik, Selma Irmak, Abdullah Zeydan, Selahattin Demirtaş, İdris Baluken, Figen Yüksekdağ Şenoğlu, Sırrı Süreyya Önder, Ziya Pir, Gülser Yıldırım, Nursel Aydoğan'ın adli mercilere götürülmek üzere yakalama işlemi gerçekleştirilmiştir"

“Hakkında yakalama kararı bulunan Faysal Sarıyıldız, Tuğba Hezer Öztürk'ün yurtdışında olduğu tespit edilmiştir. Gözaltı kararları olan İmam Taşçıer ve Nihat Akdoğan ile ilgili süreç devam etmektedir"

İFADEYE GİTMEDİKLERİ İÇİN OPERASYON GERÇEKLEŞTİ

HDP'li milletvekillerinin; Diyarbakır, Şırnak, Hakkari, Van, Bingöl Cumhuriyet Başsavcılıklarının talimatları doğrultusunda Demokratik Toplum Kongresi (DTK), KCK ve 6-8 Ekim olaylarına yönelik soruşturmalar kapsamında ifade vermeye gitmedikleri için gözaltına alındıkları bildirildi.


Odatv.com

Kaynak: ODATV http://odatv.com/demirtas-ve-yuksekdagin-evlerine-polis-baskini-0411161200.html



Bu haber 819 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,776 µs