En Sıcak Konular

GÜNEYDOĞU'DA TURİZM PATLAMASI BEKLENİYOR

14 Nisan 2015 23:08 tsi
GÜNEYDOĞU'DA TURİZM PATLAMASI BEKLENİYOR Türk Turizm Dünyası için son derece olumlu gelişmelerin yaşandığını kapak konusu yapan TOURMAG Turizm Dergisi'nin yeni sayısı yayınlandı.

Çözüm süreci ile birlikte Güneydoğu'da turizm patlaması bekleniyor

Türk Turizm Dünyası için son derece olumlu gelişmelerin yaşandığını kapak konusu yapan TOURMAG Turizm Dergisi'nin yeni sayısı yayınlandı. Çözüm süreci ile birlikte Güneydoğu'da turizm patlaması yaşanacağını yazan dergi, ünlü tur operatörlerinden TURSAB yöneticilerine, bölge sivil toplum kuruluşlarından yerel gazetecilere kadar pek çok yetkili kişinin görüşlerine de yer verdi.

TOURMAG sayfalarında, ünlü tarihçi ve seyahat yazarı Saffet Emre Tonguç'un bizzat bölgeye giderek yaptığı incelemeler ve çektiği fotoğraflarla TOURMAG için kaleme aldığı "Güneydoğu'nun Mücevherleri" başlıklı yazısı da yer almakta...  

BÖLGEYE KÜLTÜR TURİZMİ DOPİNGİ...

Bir başka gelişme ise, derginin baskıya girmesiyle birlikte hükümet çevresinden geldi. Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan GAP Eylem Planı'nın, turizm ile ilgili yapılan hazırlık çalışmalarının tamamlandığı açıklandı.

İNANÇ TURİZMİNE AĞIRLIK VERİLECEK, BÖLGEYE 300 BİN SÜRYANİ GELECEK...

GAP Eylem Planı kapsamında inanç turizmine de ağırlık verileceği belirtilirken, hazırlanacak yeni projelerle bölgeye 300 binden fazla Süryani'nin geleceği öngörüldü. Bölgede turizminin tam anlamıyla harekete geçirilmesinin hedeflendiğinin altı çizilirken, yeni bir Süryani Kilisesi'nin de inşa edileceği ifade edildi. 

İKİ MANASTIR VE KİLİSELER RESTORE EDİLECEK...

Belirgin bir istihdamın sağlanmasının yanı sıra turizm gelirlerinde de büyük bir artış  sağlayacak master planın, yenilikçi projeleri hayata geçirmesi gibi bir misyonu olduğu da belirtildi. Bu kapsamda GAP bölgesinde yer alan "Hah (Anıtlı) Kilisesi", "Mor Evgin Manastırı" ve "Mor Kiryakus Manastırı"nın kısa zamanda restore edilerek ziyarete açılması planlanıyor.

İNANÇ PARKI GELİYOR...

Mısır'daki piramitlerden sonra uygarlık tarihi açısından en önemli arkeolojik bulgu kabul edilen ilk tapınak Göbeklitepe, Nuh'un gemisiyle anılan Cudi Dağı, Hz. Nuh Peygamber'in türbesinin bulunduğu Cizre, Hz. İsa'nın on iki havarisinden biri olan Yohanna'nın yaşadığına ve İncil kopyalarını sakladığına inanılan Rumkale, Deyrul Zafaran ve Deyrul Umur Manastırları, bölgede iç içe geçmiş yaşamların ve inançların örneklerini oluşturuyor. GAP Bölgesi Turizm Master Planı'nda ayrıca, kültürel ve dinsel çeşitliliği bütüncül bir yaklaşımla ele almayı hedefleyen Nusaybin İnanç Parkı Projesi de düşünülmekte.

Toplam 104 sayfadan oluşan TOURMAG Turizm Dergisi'ni, dergi satış noktaları dışında  http://www.b-publisher.com dan da dijital olarak okuyabilirsiniz...

Kaynak: gmedya.com


Bu haber 870 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,515 µs