En Sıcak Konular

AKP MECLİS BAŞKANLIĞI TURUNA ÇIKTI

30 Haziran 2011 09:30 tsi
AKP MECLİS BAŞKANLIĞI TURUNA ÇIKTI AKP, Meclis Başkanlığı seçimi için CHP ve MHP'nin kapısını çaldı. Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ve AKP Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek temaslarına CHP'den başladı.

AKP'den Meclis Başkanlık turu 

AKP, Meclis Başkanlığı seçimi için CHP ve MHP'nin kapısını çaldı. Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ve AKP Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek temaslarına CHP'den başladı. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Meclis Başkanlığı için adı geçen Cemil Çiçek'e yeşil ışık yaktı, "Çiçek isminde sorun yok" dedi..

Çiçek ve İpek, daha sonra MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ve Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal'la da görüştü.Vural ve Bal, görüşmede sadece, 24 dönem Başkanlık seçimi ve Meclis çalışmalarının gündeme geldiğini açıkladı. Vural, "Meclis Başkanlığı için herhangi bir isim konusunda bir arayışımız olmadığını kendilerine ilettik" dedi.

AKP, olaylı Meclis açılışının ardından muhalefetin kapısını çaldı. İlk ziyaret CHP'ye oldu. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, 4 Temmuz'da yapılacak Meclis Başkanlığı seçimine ilişkin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti.Kılıçdaroğlu, Çiçek ve beraberindeki AKP Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek'i, Meclis'teki makamında kabul etti.

BİR GÖRÜŞME İKİ FARKLI AÇIKLAMA

Kılıçdaroğlu, Meclis Başkanlığı için adı geçen Cemil Çiçek'e yeşil ışık yaktı, "Çiçek isminde sorun yok" dedi. Heyette bulunan Çiçek, "Görüşmede tutuklu vekiller konusu gündeme gelmedi" dedi, CHP'li Tanrıkulu ise, "Tutuklu vekilleri de konuştuk" açıklamasında bulununca kafalar karıştı.

CHP lideri, tutuklu vekiller hakkında AKP ile yapılacak görüşme, kanun teklifi ve TBMM Başkanlığı için ismi geçen Cemil Çiçek ile ilgili olarak önemli açıklamalar yaptı.

Kılıçdaroğlu, "Teklifi değerlendiriyoruz" derken, Meclis Başkanlığı için ismi geçen Cemil Çiçek hakkında ise "Çiçek isminde sorun yok" ifadesini kullandı.

AKP HEYETİ ZİYARETLERİNE BAŞLADI

Öte yandan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, 4 Temmuz'da yapılacak Meclis Başkanlığı seçimine ilişkin olarak Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti.

Kılıçdaroğlu, Çiçek ve beraberindeki AKP Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek'i, Meclis'teki makamında kabul etti.

Çiçek, görüşme sonrası yaptığı açıklamada, "Görüşmede Meclis Başkanlığı için isim ve tutuklu vekiller konusu gündeme gelmedi" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'dan ise, "Görüşmede tutuklu vekillerin durumu da konuşuldu" açıklaması gelince, kafalar karıştı.

SORUN YEMİN SORUNU

Öte yandan Kılıçdaroğlu'nu TBMM'de karşılamak için bekleyen eski Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Çiçek'in meclis başkanlığına nasıl baktıklarının sorulması üzerine, "Uzlaşmacı bir kişiliği var. Siyasi tecrübesi çok fazla bir insan. Ama aday mı değil mi onu bilmiyoruz" diye konuştu.

"Aday olursa destekler misiniz?" sorusunu Hamzaçebi, "Onu grup genel kurulu kararlaştırır" diye yanıtladı.

Hamzaçebi, "Aday çıkaracak mısınız?" sorusu yanıtlarken ise "Önce yemin etmemiz lazım. Önümüzdeki öncelikli sorun yemin sorunu" dedi.

ÇİÇEK: MECLİS BAŞKANLIĞINI GÖRÜŞTÜK!

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek,görüşmesinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlarken, şunları kaydetti: "Bu ziyaretin maksadının ne olduğunu genel başkan yardımcımız randevu talebinde bulunurken ifade etmişti. 24. dönem parlamento çalışmaları dünden itibaren başlamış oldu. Anayasa ve İçtüzük gereği önümüzdeki pazartesi günü meclis başkanlık seçimi yapılacak.

Tabiatıyla biz de muhalefet partilerimizin bu konudaki tavsiyelerini, telkinlerini, düşüncelerini almak üzere bu ziyareti gerçekleştirmek istedik. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Fırsat verdiler, ilk görüşmeyi yapmış olduk. Bu çerçevede yaptığımız görüşmedir. Ziyaretin maksadı budur. Konuştuğumuz konu da budur. Onun dışında isimler noktasında bir şey yok." Gazetecilerin soruları üzerine Çiçek, "Ziyaretin konusu neyse o çerçevede bir değerlendirmedir" dedi.

MHP İLE GÖRÜŞME

AKP heyeti, saat 13.00'de de MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal ile görüştü.

Görüşmeden sonra açıklama yapan Oktay Vural, AKP heyeti ile Meclis Başkanlığı sürecine ilişkin değerlendirme yaptıklarını söyledi, "Bunun dışında herhangi bir konu görüşülmüş değildir. Meclis Başkanlığı için herhangi bir isim konusunda bir arayışımız olmadığını kendilerine ilettik" dedi.

Oktay Vural, tutuklu milletvekillerine yol açılmadıkça Meclis'te yemin etmeyeceklerini açıklayan CHP liderinin "Biz arkadaşlarımızı satmayız" sözlerine de cevap verdi.

Vural, "Biz millet iradesini ve milyonların oyunu satmayız" diye konuştu.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ise , MHP Grubu ile Meclis Başkanlığı ve bu takvimle ilgili konuyukonuştuklarını belirterek, "Bunun dışında başka hiç bir konu konuşulmuş değildir" dedi.

Yaklaşık 25 dakika süren görüşmenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Çiçek, bu ziyaret için MHP'li yetkililere teşekkür etti.

Cemil Çiçek, bir gazetecinin, "tutuklu vekillerinin durumu..." sözleri üzerine, "Hayır hayır. Ben bir şeyi çok net söylüyorum ama siz onun dışına çıkıyorsunuz. Konuştuğumuz konu, Meclis Başkanlığı ve bu takvimle ilgili bir konudur. Bunun dışında başka hiç bir konu konuşulmuş değildir.

Onun için, lütfen bunun dışında bir soru sormayın. Zaten bu konunun da soru sorulacak bir yanı yok. Biz sadece muhalefet partilerimizin düşüncelerini, tavsiyelerini almak üzere geldik" dedi. Çiçek, gazetecilerin sorularını ise yanıtlamadı.

 

Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ {http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=20589&haber=akp-39den-meclis-baskanlik-turu}



Bu haber 702 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,183 µs