En Sıcak Konular

AKP'DEN HATİP DİCLE'YE ''HAKKARİ FORMÜLÜ

28 Haziran 2011 14:01 tsi
AKP'DEN HATİP  DİCLE'YE ''HAKKARİ FORMÜLÜ AKP İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop, milletvekilliği düşürülen Hatip Dicle için,"Hakkari'deki milletvekillerinin tamamı istifa ederlerse tekrar adaylık söz konusu olabilir" dedi.

AKP'den Dicle'ye "Hakkari" formülü

AKP İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop, milletvekilliği düşürülen Hatip Dicle için, "Hakkari" formülünü önerdi. AKP'nin hukukçu milletveki, Dicle'nin adaylığına engel durumun değiştirildikten sonra bir formül bulunabileceğini belirterek, "Hakkari'deki milletvekillerinin tamamı istifa ederlerse tekrar adaylık söz konusu olabilir" dedi. 
 
AKP İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop, TBMM'de kaydını yaptırdıktan sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.YSK kararıyla ilgili olarak Anayasa'nın 85. maddesine dayanarak Anayasa Mahkemesi'ne başvurmanın mümkün olmadığını ifade eden Şentop, "Burada başka formüller gündeme gelebilir" dedi. Şentop, "Formüller olabilir.

Bunları Meclis içinde konuşmak lazım. KCK ve Ergenekon'dan tutuklu olan vekillerin durumu farklı. Hatip Dicle'nin durumu var. Onun durumu farklı. Benim burada söylediğim Hatip Dicle'nin durumuyla ilgili daha çok. Onunla ilgili formüller var. Anayasa'da formüller anayasa değişikliği ile bulunabilir" dedi.
 
ANAYASA'NIN 78. MADDESİNİN SON FIKRASINA İŞARET ETTİ
 
Anayasa'nın 78. maddesinin son fıkrasına işaret eden Şentop, şöyle dedi:
 
"12 Haziran seçimlerine yönelik bir formül yani o seçimlerdeki problemi ortadan kaldıracak bir formül bulunamaz. Belki yeni bir seçim olursa o seçimde yeni değişiklik uygulanabilir. Bu da çok zor değil, bir ara seçimden bahsetmiyorum. 78. maddenin son fıkrası var. Bu da Aralık 2002'de değiştirilmişti. Oradan bir formül bulunabilir."

-HAKKARİ FORMÜLÜ-
 
Meclis'te gerekli değişikliklerin yapılması halinde bir ilde yeni bir seçim yapılabileceğine işaret eden Şentop, şöyle dedi:
 
"Hakkari'deki milletvekillerinin tamamı istifa ederlerse, Meclis'te bu istifayı kabul ettiği takdirde bir ilin milletvekillerinin tamamı düşerse o zaman o ilde 90 gün içinde seçim yapılır.

O seçimde tekrar adaylık söz konusu olabilir. Böyle bir formül bulunabilir. Ama bunun için (Meclis'te değişiklik olması lazım) mutlaka şu andaki adaylığına engel durum halen kanunen mevcudiyetini koruyor, bunu değiştirmek lazım. Bunun için herkesin Meclis'te olması gerekiyor."

 

Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ {http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?haber=akp-39den-dicle-39ye-34hakkari-34-formulu&id=20565} 

 



Bu haber 656 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,617 µs