En Sıcak Konular

YALÇIN:''MİLLİ İRADEYE AKP İPOTEĞİ''

28 Haziran 2011 11:00 tsi
YALÇIN:''MİLLİ İRADEYE AKP İPOTEĞİ'' MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "AKP iktidarı, daha Meclis resmen faaliyete başlamadan milli iradeyi ipotek altına alma çabasına girmiştir'' dedi.

Milli iradeye AKP ipoteği...

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "AKP iktidarı, daha Meclis resmen faaliyete başlamadan milli iradeyi ipotek altına alma çabasına girmiştir. 12 Haziran'da halkın iradesiyle seçilen bazı tutuklu milletvekillerinin tahliye edilmemesi, bunun en büyük kanıtıdır. Milli iradeyi yok sayan bu tür uygulamalar, hukuk devleti kurallarına ve yargı bağımsızlığına aykırıdır" görüşünü bildirdi.
 
YALÇIN, açıklamasında "Partimizi Meclis dışında bırakmayı başaramayanlar, yeni dönemde hiç olmazsa Meclis'te etkisiz kılma hesapları peşindedir. MHP'nin milletvekili seçimlerinde aldığı yüzde 13'lük oya rağmen karnından konuşanların açıklamaları, beyni yerine midesine ve nefsine müracaat edenlerin varlığı, bunun kanıtıdır" dedi.
 
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada, MHP kadrolarının seçim döneminde gösterdiği dayanışma ve birlik ruhunu, bundan sonra da koruyacağını belirtti. MHP'nin seçimlerde aldığı yüzde 13 oyun ne kadar önemli olduğunun bundan sonraki siyasi süreçte daha iyi anlaşılacağını kaydeden Yalçın, açıklamasında "Partimizi Meclis dışında bırakmayı başaramayanlar, yeni dönemde hiç olmazsa Mecliste etkisiz kılma hesapları peşindedir.

MHP'nin milletvekili seçimlerinde aldığı yüzde 13'lük oya rağmen karnından konuşanların açıklamaları, beyni yerine midesine ve nefsine müracaat edenlerin varlığı, bunun kanıtıdır" ifadelerine yer verdi.
 
MHP'NİN KONUMU ESKİSİNDEN DAHA ÖNEMLİDİR, DAHA HAYATİDİR
 
MHP'nin, Türk milletinin bekası ve devletin bütünlüğü için verdiği mücadeleyi, yeni siyasi süreçte kararlılıkla devam ettireceğini bildiren Yalçın, şunları kaydetti:
 
"Herkesin gözü kulağı, yeni dönemde TBMM'de ve Türkiye'nin siyasi gündeminde olacaktır çünkü seçim sonrasındaki siyasi süreçte TBMM'de Türkiye'nin geleceğini ilgilendiren hayati konularda bir takım kararlar alınacaktır. Bölücü teröre karşı verilen tavizler doğrultusunda yapılmak istenen Anayasa değişikliği, yeni Meclisin en önemli gündem maddesi olacaktır.

AKP iktidarı, tek başına Anayasa değişikliğine gidecek çoğunluğa ulaşamamıştır. Yeni bir anayasa, milletin verdiği oylar doğrultusunda genel bir mutabakatı gerektirmektedir. Milli mutabakat olmadan bir anayasa hazırlama çabaları, ihanete ve bölünmeye kapı aralayacaktır. Anayasayı değiştirerek Türkiye'yi dönüşü olmayan bir yola sürüklemek isteyenlere karşı duracak yegane güç, Milliyetçi Hareket Partisi'dir. 
 
O bakımdan, mevcut Meclis aritmetiği içinde MHP'nin konumu eskisinden daha önemlidir, daha hayatidir.  AKP iktidarı, daha Meclis resmen faaliyete başlamadan milli iradeyi ipotek altına alma çabasına girmiştir. 12 Haziran'da halkın iradesiyle seçilen bazı tutuklu milletvekillerinin tahliye edilmemesi, bunun en büyük kanıtıdır.
 
Milli iradeyi yok sayan bu tür uygulamalar, hukuk devleti kurallarına ve yargı bağımsızlığına aykırıdır. MHP, millet iradesini hiçe sayan, Türk milletini yok addeden her türlü anlayışın karşısındadır. Partimizin yüce Meclisteki varlığı, bu açıdan hayati öneme sahiptir."

 

Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ {http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=20566}



Bu haber 765 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,641 µs