En Sıcak Konular

TANTAN: ''ÖCALAN AFFI İÇİN ZEMİN ARANIYOR?''

26 Haziran 2011 15:03 tsi
TANTAN: ''ÖCALAN AFFI İÇİN ZEMİN ARANIYOR?'' Sadettin Tantan, Bakan Ergün’ün “af” açıklamalarına sert tepki gösterdi. Tantan “Terör örgütüyle gizli bir anlaşmanız varsa bunu kamuoyuna açıklayın” dedi

Öcalan affı için zemin aranıyor!

Yurt Partisi lideri Tantan AKP’nin ‘af’ açıklamaları yapmasına sert çıktı...

Son olarak Sanayi Bakanı Nihat Ergün’den gelen “Devlete karşı işlenen suçlar affedilebilir” açıklamasına tepki gösteren YP lideri Sadettin Tantan, “Terör örgütüyle anlaştıysanız açıklayın” dedi.
Kamuoyunun bilmediği anlaşma ne?

Sadettin Tantan, Bakan Ergün’ün “af” açıklamalarına sert tepki gösterdi. Tantan “Terör örgütüyle gizli bir anlaşmanız varsa bunu kamuoyuna açıklayın” dedi

Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün’ün “af” açıklamalarına sert tepki gösterdi. “Kamuoyuna bildirilmeyen anlaşmanın içeriği ne?” sorusunu yönelten Tantan, açıklamasında, “12 Haziran seçim sonuçlarının daha mürekkebi kurumadan, 20 Ekim 2009’da Habur’da gerçekleşen fotoğrafın, bir bakanın açıklamalarıyla yeni yansıması karşımızda. Siyasi iktidarın bir bakanı ”af“ tartışmasını her zaman olduğu üzere bir gazete üzerinden başlattı” dedi. 2007 yılında bugünleri gördüklerini ve milleti uyardıklarını belirten Tantan, 2010 yılında da uyarılarını şu sözlerle tekrarladığını söyledi:

Muhatap alınamazlar
“Dayatılmış ve yaratılmış olan bir sorun karşısında PKK’yla masaya oturma çağrıları yapılıyor. PKK eşittir dayatılmış olan aslında olmayan sorunun politik malzemesi olarak karşımıza çıkartılıyor. Bu durum, planlı ve projeli bir şekilde gerek siyasetçiler gerekse enformasyon ağı içerisindeki saklı iştirakçiler tarafından dile getiriliyor. Bu dayatılmış ve yaratılmış olan sorun konusunda” PKK’yla masaya oturalım “ diyecek kadar ileri gidilirken, bunu söyleyenlerin, ne kadar cahil ve bağımlı oldukları da ortaya çıkmış oluyor. PKK bir organize suç ve aynı zamanda terör örgütüdür. Hiçbir şekilde af gündeme gelemez hükümet yetkilileri de affı konuşamazlar ve masaya oturup, muhatap alamazlar. Onların görevleri terör ve organize suç örgütünü ortadan kaldırmaktır, gerekli tedbirleri almaktır.”
Öcalan’ı affetmek için zemin hazırlıyorlar

Sadettin Tantan, 2007 yılında yaptığı medyada da yer alan açıklamada, “AKP’nin terörle mücadele konusunda yaptığı tüm yasal düzenlemeler ’teröristlere yönelik af mekanizmasını’ işler vaziyette tutma amaçlı” demişti. AKP tarafından TCK’ya eklenen ’etkin pişmanlık’ hükmü sayesinde terör suçlularının af mekanizmasından yararlandığını belirten Tantan, şu uyarılarda bulunmuştu: “Terörle Mücadele Kanunu’nun 8. maddesi ortadan kaldırılarak, tutuklu ve hükümlüler serbest bırakıldı. Terör propagandası suç olmaktan çıkarıldı. Bu suçtan tutuklu bulunanlar da salıverildi. 15 bine yakın terör suçlusu hükümlü bugün serbest bırakılmış durumdadır. İmralı’daki bölücü başının affedilmesi için gerekli yasal zemin hazırlanıyor. Türkiye’nin siyasi zafiyetlerinden ve giderek kimliksiz hale getirilmesinden kaynaklanan bir tutsaklığı var. Bu da taviz vermeye zorluyor. Tutsaklık ortadan kalktığı zaman ortada terör dahil hiçbir sorun kalmayacak.”

Nihat Ergün ekranda af tartışması başlattı
Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, geçtiğimiz günlerde Habertürk’e genel afla ilgili çarpıcı ve bir o kadar da tartışma yaratacak açıklamalar yapmıştı. Devlete karşı işlenen suçların ’af’ edilebileceğini belirten Ergün, parlamentoda mutabakatın gerekli olduğunun altını çizerek, uzlaşma için ’yüzde 70’ sınırını koymuştu. “Bir maddede değil, yüzde 70’inde uzlaşabiliriz diye düşünüyorum. Bölüm bölüm ele aldığımızda mesela Anayasa’nın ekonomi ve insan haklarıyla ilgili bölümlerinde hiçbir ihtilaf çıkacağını zannetmiyorum. Tartışma birkaç konuya odaklanacak. Vatandaşlık tanımına odaklanacak. ’Anadilde eğitim konusu olsun mu olmasın mı?’ya odaklanacak. İşte ilk üç maddede değişiklik yapılabilir mi, yapılamaz mı konusu da bir tartışma” diye konuşan Ergün şunları söylemişti:

İklim uygun olacak
“Devlete karşı işlenmiş olan suçlarla ilgili af her zaman gündeme gelebilir. Ama onun da ikliminin uygun olması lazım. Mutabakat zemininin oluşması lazım. Devlete karşı işlenen suçların boyutu nedir? Bunu görmek ve bütün siyasi partilerin buna bakması lazım. Devlete karşı işlenmiş suçların affı üzerinde bir çalışma yapılabilir; bu mümkün.”

 

Kaynak:


 



Bu haber 984 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,226 µs