En Sıcak Konular

KILIÇDAROĞLU'DAN ERDOĞAN'A SİTEM!

26 Haziran 2011 09:47 tsi
KILIÇDAROĞLU'DAN ERDOĞAN'A SİTEM! Seçim sonrası CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Başbakan Tayyip Erdoğan arasında ilk buluşmada gerilim yaşandı.

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a sitem 

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, TİM Genel Kurulu'nda konuşması sonrasında salondan ayrılan Başbakan Erdoğan'a sitem etti. Kılıçdaroğlu, "Muhalefet liderinin konuşmasını dinlemeden gitmek var mı" diye sordu.Kılıçdaroğlu, "Eğer demokrasiden söz ediyorsak karşıt düşünceleri dinleme tahammülümüzün olması gerekir" dedi.

Seçim sonrası CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Başbakan Tayyip Erdoğan arasında ilk buluşmada gerilim yaşandı.

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) 18. Olağan Genel Kurulu'nda konuşan Başbakan Erdoğan, konuşması sonrasında açılışa katılacağını belirterek salondan ayrıldı.

Daha sonra kürsüye çıkan Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a sitem etti: "Başbakan konuşmasından demokrasiden söz etti. Ancak, muhalefet liderinin konuşmasını dinlemeden gitmek var mı? Karşıt görüşleri dinlemeyip propaganda yapıp kalkıp gidiyorsak bunun altını çizmek gerekir. Demokrasi söyleminizin inandırıcı olması için anamuhalefet liderini dinlemeniz gerekmez mi?" 

HEP SEÇİMDEN SONRAYA BIRAKILDI

İşte Kılıçdaoğlu'nun konuşmasından satırbaşları:

TBMM Türkiye'nin büyümesi için her türlü mücadeleyi verir. O mücadeleyi vermek bir siyasi iradeyi değil, her yurt severin görevidir. Seçim öncesi alınması gerek kararlar hep seçimden sonraya bırakıldı.

Bağımsız özerk kuruluşlar sıcak seçim gündemi onlara yansımasın diye kuruldular. O kurumlar karar almadılar. Bu da bu kurumların bizim anladığımız şekilde özerk olmadıklarını gördük.

Sayın Başkan güzel bir şey söyledi. Düşlediği Türkiye'yi anlattı. Üreten bir Türkiye istediğini söyledi. İhracat yapmamız söyledi. Neden kimse ithalattan bahsetmiyor.

DÜŞÜNMEMİZ LAZIM

Yeni düşlediğimiz ülkede sıcak paraya teslim olan değil. Hepimiz üreten bir ülke istiyor. Bir ülkede vatandaşın borcu gelirinden hızlı artıyorsa bunu düşünmemiz lazım.

Real sektörün döviz pozisyonuna bakıyoruz. Son bir yılda artarak 100 milyar doları artmış.

İthalata rakamları konuşulmadı. Dış açık 20 milyar dolardan 48 milyar dolara çıktı. Enerjiyi soyutlayarak veriyorum bu rakamları. Sanayi üretimindeki artış. 2010 yılında yüzde 13. Ara malı ithalatında yüzde 33 (enerji hariç) o zaman Türkiye üretmiyor demektir. İhracat performansımız iyi güzelde. 2009 da dünya ticaretin Türkiye'nin payı binde 82 2010 yılında binde 78'e gerlemiş. Gerçekleri görmemiz lazım.

Karamsar tablo çizmiyorum ama sağlıklı düşünerek hareket etmemiz gerekiyor. Kıyaslarken 1940'larda böyleydi şimdi böyle demek gerekiyor. Bizimle birlikte yol çıkan ülekere bakmamız lazım. Asıl başarı onların önünde olmamızdır. "

 

Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ {http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=20544}

 



Bu haber 692 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,222 µs