En Sıcak Konular

KONCUK: ''YÖK’Ü MİLLETE HAVALE EDİYORUZ''

24 Haziran 2011 19:20 tsi
KONCUK: ''YÖK’Ü MİLLETE HAVALE EDİYORUZ'' İsmail Koncuk,''Türk Eğitim-Sen olarak ÖSYM Başkanı Ali Demir hakkında soruşturma izni vermeyen YÖK’ü millete havale ediyoruz'' dedi.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk’un YÖK’ün ÖSYM Başkanı Ali Demir hakkında soruşturma izni vermemesi ile ilgili yaptığı basın açıklaması yaptı. 

İşte o açıklama:

ÖSYM BAŞKANI HAKKINDA SORUŞTURMA İZNİ VERMEYEN YÖK’Ü MİLLETE HAVALE EDİYORUZ

YÖK Genel Kurulu’nun, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca ÖSYM Başkanı Ali Demir ve bazı ÖSYM çalışanları hakkında talep edilen soruşturma izni talebini oy çokluğuyla reddetmesi çok manidardır. Bugüne kadar birçok skandala imza atan Ali Demir anlaşılan o ki ciddi bir koruma çemberine alınmıştır. Sınav skandallarının başrolündeki bir kişiye gerek iktidarın, gerekse YÖK’ün böylesine sahip çıkması anlaşılır gibi değildir.

YÖK; hata üstüne hata yapan, üniversite hayali kuran adayların hayatıyla oynayan, YGS dışında başka sınav skandallarına da imza atan Ali Demir’i temize çıkarmak için üstün bir gayret sarfetmektedir. Ancak iktidarın, YÖK’ün, hatta yargının aklamaya çalıştığı Ali Demir milletin vicdanında mahkum olmuştur. Hiçbir kişi ve kuruluş tüm bu yaşananların ardından Ali Demir’i masum gibi gösteremez. Ali Demir öğrencilerin geleceklerini çalmış, hayatlarını karartmış, ÖSYM’nin adına leke sürmüştür. ÖSYM’nin adına sürülen bu leke Ali Demir o koltukta oturduğu müddetçe silinmeyecektir.

Türk Eğitim-Sen olarak ÖSYM Başkanı Ali Demir hakkında soruşturma izni vermeyen YÖK’ü millete havale ediyoruz. İktidarın yan kuruluşu gibi çalışan, siyasi erk’e zarar geleceğini düşünerek, Ali Demir’i sütten çıkmış ak kaşık gibi lanse eden YÖK’ün bu çok tartışmalı kararı sistemin ne denli kokmuş, çürümüş olduğunu da gözler önüne sermektedir. KPSS skandalıyla birlikte ÖSYM’ye duyulan güven sarsılmıştır. YGS ve sonrasında yaşananlar da ÖSYM’nin tamamen itibar kaybetmesine neden olmuştur. Dolayısıyla bugün ÖSYM eski ÖSYM değildir. Bunun müsebbibi olanlar eserleriyle ne kadar gurur duysalar azdır.

Öğrenciler sınav şaibeleri nedeniyle uykusuz günler geçirirken, yetkililerin ÖSYM Başkanını sahiplenici tutumu tam bir fiyaskodur. YÖK ve ÖSYM’de kadrolaşmayı gerçekleştirenler, YGS’de yaşananları hasır altı etmek için ciddi bir uğraş vermektedir. Bu kadar kısa sürede bu kadar çok skandalı gerçekleştiren bir kişiye kol kanat gerilmesi ve yeni sınavların emanet edilmesi bile bile lades demektir.

Bundan sonraki süreçte yaşanması muhtemel sınav skandallarının sorumlusu Ali Demir’i temize çıkarmaya çalışanlar olacaktır. Ali Demir büyük bir pişkinlikle makamında otururken, YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan’ın da aynı pişkinlikle Ali Demir’i korumasını, kollamasını kınıyoruz. Talebimiz, hem Ali Demir’in hem de YÖK Başkanı Özcan’ın istifa etmesidir. Zira bu ikili daha çok rezalete imza atarak, gençlerin umutlarıyla oynayacaktır. 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

Kaynak: turkegitimsen.org.tr {http://www.turkegitimsen.org.tr/haber_goster.php?haber_id=13711}



Bu haber 905 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,271 µs