En Sıcak Konular

PKK'YA AF MI GETİRİLMEK İSTENİYOR?

22 Haziran 2011 12:15 tsi
PKK'YA AF MI GETİRİLMEK İSTENİYOR? Devlete karşı işlenen suçlara yönelik af getirilebileceğini ilişkin Bakan Nihat Ergün'ün açıklamasına tepkiler sürüyor...

AKP, PKK'ya af mı getiriyor? 

Devlete karşı işlenen suçlara yönelik af getirilebileceğini ilişkin Bakan Nihat Ergün'ün açıklamasına tepkiler sürüyor...AKP'li Burhan Kuzu af iddialarıyla ilgili olarak, "Af, kitabımızda da defterimizde de yok" derken muhalefet, AKP'nin gizli gündemi olduğunu belirtiyor.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, devlete karşı işlenmiş suçların affının parlamentoda tartışılabileceğine işaret ederek, "Bir insan rejimi eleştirmiştir mesela.

Düşünce suçu olmuştur, protesto yapmıştır. Bu protestolarda insanlar zarar görmediyse, kişiler zarar görmediyse, birtakım fiillerden insanlar zarar görmediyse, doğrudan doğruya devlete yönelik, sisteme yönelik birtakım eylemler ortaya konulmuşsa bu eylemlerden ortaya çıkan suçlar, cezalar bunların affıyla ilgili tartışma yapılabilir" demişti.

Af tartışmalarına son olarak AKP Burhan Kuzu dahil oldu. Kuzu af iddialarıyla ilgili olarak, "Af, kitabımızda da defterimizde de yok" dedi.

TEPKİLER

OKTAY VURAL

"PKK'ya af getirmek istediklerinin açık bir göstergesi. Bunun için belli yerlere sözler verdiler. Şimdi bu sözlerin gereğini yerine getirmenin dayanılmaz arzusu içindeler. Karnından konuşma, çık, 'PKK'ya af getireceğim'de. Böyle böyle bu tür açıklamalarla toplumu buna alıştırmaya çalışıyorlar. Devlete karşı işlenen suç ne demek? PKK'nın yaptığı şey. Devleti yıkmak, milleti bölmeye çalışmak suçu. Yani bu suç olmaktan çıkacak. Bu suçu işleyenleri affedeceksiniz. Bunların istedikleri, devleti yıkmak isteyenler serbest olsun. Bu sözlerden bunu anlıyoruz."

ALİM IŞIK

TBMM'de kayıt işlemlerini yaptıran MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık gazetecilerin sorusu üzerine Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün'ün devlete karşı işlenen suçların affedilebileceğine yönelik sözlerini değerlendirdi.

Işık, "Bunlar artık sürpriz değil. Bunları Türk Milleti artık görmeli, alışmalı. Biz seçim öncesinde söylemiştik. Açıkça " Abdullah Öcalan'ı da affettirmek istiyoruz'desinler, daha doğru ve dürüstçe olur. Çünkü tüm hazırlıklar onun için. Varacağı nokta budur. PKK ve AKP anlaşması seçim öncesi yapılmıştı. "15 Haziran ya savaş ya barış günü'diyen birisi, eğer bugün bir Bakan'ın ağzından affı telaffuz ettiriyorsa, bunu milletimiz görecektir" dedi.

Işık, Ahmet Türk'ün "KCK tutukluları serbest bırakılmazsa Meclise gelmeyiz" şeklindeki sözlerinin hatırlatılması üzerine de "Bu millet, bunları öncesinden görmeliydi. MHP olarak biz bunu söyledik. Bu anlaşmaların Türkiye'yi yarın nereye götürmek istediğine iyi bakın, dolayısıyla bunlar sürpriz değil" şeklinde konuştu.

MHP olarak kırmızı çizgilerini ortaya koyduklarını söyleyen Işık, Anayasa'nın ilk dört maddesine dokunulmaması kaydıyla Anayasa değişikliğinin konuşulabileceğini söyledi. Işık, "Türk Milleti'ni Türk Milleti yapan, Türkiye Cumhuriyeti devletinin bölünmez bütünlüğünü ve Cumhuriyet'in temel niteliklerini garanti altına alan ilk üç madde yerinde kalmak kaydıyla her şey konuşulabilir. " Türklük'kavramı kalmak zorunda. Bu ülkenin adı Türkiye Cumhuriyeti devleti, ülkenin adı da Türkiye, Türklük kavramından yarası olanların buraya gelmemesi lazım " diye konuştu.

 CHP'Lİ HURŞİT GÜNEŞ

" Devlete karşı suçların içeriğinden ne kastediyorlar onu bir anlayalım. İçeriğini görmeden yorumda bulunmak istemem. Türkiye'de silahı bırakıp toplumsal uzlaşmaya ihtiyaç olduğu konusunda kuşku yok. Ama bu affın ne şekilde geleceğini görmemiz lazım. Silah bırakılıyor mu, bırakılmıyor mu? Bu çok önemli. Silahın mutlaka bırakılması lazım. CHP baştan itibaren affa çözüm olarak karşı olmadığını, fakat o çözümün önşartının silah bırakma olduğunu öteden beri söylüyor, hala da söylüyor.''

BDP'Lİ BENGİ YILDIZ

"Ergün'ün dile getirdiği şey tüm partilerin de dönem dönem dile getirdiği bir şey. Cezaevlerinde on binlerce tutuklu var. Bizler de dahil olmak üzere on binlerce insan yargılanıyor. Biz bu davalarla birlikte mi yaşayacağız. Türkiye'de toplumsal barışı gerçekleştirmek için bu bir zorunluluktur. Sadece af getirilmesi yetmez. Anayasa'yla birlikte başta Terörle Mücadele Kanunu olmak üzere tüm kanunların da değiştirilmesi gerekir." 

 

Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ {http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?haber=akp-pkk-39ya-af-mi-getiriyor&id=20500}

 



Bu haber 771 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,547 µs