En Sıcak Konular

EĞİTİM ÖĞRETİM KADERİNE TERKEDİLDİ

20 Haziran 2011 14:32 tsi
EĞİTİM ÖĞRETİM KADERİNE TERKEDİLDİ Sona eren ders yılını değerlendiren Türk Eğitim-Sen’in raporu olumsuz: Okullar kaderine terk edildi. Özelleştirme hızla sürüyor. Sorunlar kangren oldu, çözüm üretilemedi.

TES: Eğitim-öğretim kaderine terk edildi!

Sona eren ders yılını değerlendiren Türk Eğitim-Sen’in raporu olumsuz: Okullar kaderine terk edildi. Özelleştirme hızla sürüyor. Sorunlar kangren oldu, çözüm üretilemedi. 

“Sorunlar kangrenleşti hiç çözüm üretilemedi”
TES Genel Başkanı Koncuk, sona eren eğitim-öğretim dönemi değerlendirmesinde, özelleştirmenin hızla devam ettiğinden ve okulların kaderine terk edildiğinden yakındı.
"Öğretmenlerin belirsizliğine son verilsin. Ağustosta en az 60 bin kadrolu atama yapılması talebimiz dikkate alınsın."

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, eğitim-öğretim yılının kangren haline gelen sorunlarla sona erdiğini belirtti. Koncuk, “Eğitim ehil olmayan ellerde yönetilmiş, eğitimin temel sorunlarına çözüm üretilememiş, çalışanlar yalnız bırakılmıştır. Eğitime ayrılan bütçe yetersizdir. Eğitimde özelleştirme, son sürat sürmüş, sınav sistemleri iflas etmiş, okullar kaderine terk edilmiştir” dedi.  Eğitime ayrılan bütçenin yetersiz olduğunu belirten Koncuk, eğitim-öğretimde en büyük sorunun öğretmen açığı olduğunu savundu. 380 bin atama bekleyen öğretmenin bulunduğunu vurgulayan Koncuk, şunları kaydetti: “Bilindiği gibi Milli Eğitim Bakanlığı 2011 için Ağustos ayında 55 bin öğretmen ataması yapılacağını açıklamıştı. Daha sonra fikir değiştirmiş, 1 Haziran’da seçim yatırımı olarak 28 bin 486 atama yapmıştır. Ancak bu atamaların yaklaşık 15 binini sözleşmeliden kadroya geçenler oluşturmuştur. Yeni atananların sayısı ise 13 bin civarındadır. Kanun Hükmünde Kararname ile sözleşmeliler kadroya geçirildiği için yeni atanacak öğretmenler mağdur olmuştur.” Koncuk, açıklamasında, “Bakanlık 6 Temmuz’da 6 bin 575 kadrolu öğretmen atanacağını açıkladı. Başbakan’ın açıklamasına göre MEB’in Ağustos ayında atayacağı öğretmen sayısı ise sadece 10 bin. Bu alım ne atama bekleyen öğretmenlerin talebini, ne de öğretmen ihtiyacını karşılayacaktır” dedi. MEB’nin atama takviminin, en kısa sürede açıklanması gerektiğini belirten Koncuk, öğretmenlerin yaşadığı belirsizliğe son verilmesini ve ağustosta en az 60 bin kadrolu öğretmen ataması yapılmasını istedi.

 

Kaynak:

 



Bu haber 1,010 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,766 µs