En Sıcak Konular

SURİYE ASKERLERİ TÜRKİYE SINIRINDA

20 Haziran 2011 13:30 tsi
SURİYE ASKERLERİ TÜRKİYE SINIRINDA Yerel halk, Suriye ordusunun dün sabah Türkiye sınırına iki kilometre mesafedeki Bdama kasabasına girdiğini söylüyor. Ordunun kentte bazı binaları ateşe verdiği ve çevreye ateş açtığı ileri sürülüyor. En az 70 kişinin de tutuklandığı belirtiliyor.

Suriye askerleri Türkiye sınırında

Yerel halk, Suriye ordusunun dün sabah Türkiye sınırına iki kilometre mesafedeki Bdama kasabasına girdiğini söylüyor. Ordunun kentte bazı binaları ateşe verdiği ve çevreye ateş açtığı ileri sürülüyor. En az 70 kişinin de tutuklandığı belirtiliyor.

Suriye yönetimi muhalefete karşı güç kullanmayı sürdürürken, ülkenin kuzeyindeki askeri operasyonlardan kaçan binlerce kişi sınır bölgesine kaçıyor. Başta Cizr el-Şuğur olmak üzere ülkenin kuzeyindeki şiddet olaylarından kaçarak Türkiye sınırında toplananların sayısının on bini geçtiği belirtiliyor. Türkiye'den yetkililer, sınırın Suriye tarafında bekleyen Suriyelilere yiyecek, temiz su ve ilaç yardımı göndermeye hazırlanıyor.

Gösteriler dinmek bilmiyor
Suriyeli göstericiler, ülke çapında kent ve kasabalarda sokağa çıkarak Cumhurbaşkanı Beşar Esad rejimini protesto etti. Güvenlik güçlerinin gösterilerde en az 19 kişiyi öldürdüğü ileri sürülüyor. Devlet medyası da bir polisin öldürüldüğünü, birçok diğerinin de yaralandığını bildiriyor. Sokak gösterilerinin düzenlendiği yerler arasında ülkenin üçüncü büyük kenti Humus ve Baniyas'ın yanı sıra başkent Şam'ın arka mahalleleri de sayılıyor. Aylardır süren gösterileri bastırmak isteyen Suriye ordusu ülkenin kuzeyindeki Maarat en-Numan ve Han Şeykun kentlerine girdi. Protestolar karşısında bu kentlerde kontrolü sağlamak için tanklar, zırhlı personel taşıyıcıları ve askeri otobüsler kullanılıyor. Humus'taki bir muhalif, BBC'ye telefonla bilgi vererek, Kaldea'da bir göstericinin öldürüldüğünü ve askerlerin hastaneye kaldırılan yaralıları dahi tutukladığını söyledi.

 

Kaynak: MİLLİ GAZTE {http://www.milligazete.com.tr/haber/suriye-askerleri-turkiye-sinirinda-206446.htm}



Bu haber 762 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,419 µs