En Sıcak Konular

SURİYE'DE TOPLU MEZAR DEHŞETİ

18 Haziran 2011 10:35 tsi
SURİYE'DE TOPLU MEZAR DEHŞETİ İdlib kentine bağlı Cisr Eş Şuğur kasabasındaki olaylarda ölenlerin gömüldüğü toplu mezarlar insanın kanını donduruyor.

Toplu mezar dehşeti

SURİYE'nin İdlib kentine bağlı Cisr Eş Şuğur kasabasındaki olaylarda ölenlerin gömüldüğü toplu mezarlar insanın kanını donduruyor. 72 askerin hayatını kaybettiği askeri istihbarat binasının arkasında bulunan ilk toplu mezardan 12 ceset çıkarıldı. Kasaba çöplüğünün altında bulunan ikinci toplu mezardan çıkarılan 8 ceset, kasabada yaşanan dehşeti ortaya koydu.
 
İKİ toplu mezarın açılması sırasında olay yerlerinde bulunan adli tıp doktoru Zahir Hacco, "Cesetlerin çeşitli organları kesilmiş. Kafatasları parçalanmış, elleri ve kolları kesilmiş cesetler tespit ettik. Askeri istihbarat binasının arkasındaki toplu mezarda başı kesilmiş cesetler vardı. O toplu mezardan çıkarılan bir ceset üzerinde yaptığımız incelemede, gömüldüğünde canlı olduğunu tespit ettik" dedi.
 
Suriye'nin İdlib kentine bağlı Cisr Eş Şuğur kasabasındaki olaylarda ölenlerin gömüldüğü toplu mezarların bulunması için çalışmalar devam ediyor.
 
Askeri yetkililer, toplu mezarların faili olarak, yoğun çatışmaların ardından kasabanın denetimini ele geçiren "silahlı grupları" gösterdi. Kasabaya giden AA muhabiri önceki gün, bazı toplu mezarların açılmasına tanık oldu. 
 
Gözaltına alınanların ifadeleri ve kasaba sakinlerinin tanıklıklarıyla şimdiye kadar 2 toplu mezar bulunduğu belirtildi.
 
72 askerin hayatını kaybettiği askeri istihbarat binasının arkasında bulunan ilk toplu mezardan 12 ceset çıkarıldı.
 
Kasaba çöplüğünün altında bulunan ikinci toplu mezardan çıkarılan 8 ceset, kasabada yaşanan dehşeti ortaya koydu.
 
Cesetlerden birinin bacakları kesilmiş, biri yakılmış, birinin kafatası parçalanmış, biri de parçalar halinde çöplüğün altına gömülmüş. Çöplükten başka cesetlerin parçaları da çıkarıldı.
 
İki toplu mezarın açılması sırasında olay yerlerinde bulunan adli tıp doktoru Zahir Hacco, cesetlerin 10-12 gün önce gömüldüğünü tespit ettiklerini söyledi.
 
ÜRKÜTEN DURUM
 
Hacco, "Cesetlerin çeşitli organları kesilmiş. Kafatasları parçalanmış, elleri ve kolları kesilmiş cesetler tespit ettik. Askeri istihbarat binasının arkasındaki toplu mezarda başı kesilmiş cesetler vardı. O toplu mezardan çıkarılan bir ceset üzerinde yaptığımız incelemede, gömüldüğünde canlı olduğunu tespit ettik" dedi.
 
İfadeleriyle çöplüğün altındaki cesetlerin bulunmasına yardımcı olan kasaba sakinlerinden Mahmud Dakka, "Bir vatandaş, Nehr El Abyad'da cesetler bulunduğunu söyledi. Cesetleri gömmek için almaya gittik. Silahlı gruplardan bazı kişiler bizi durdurdu. Cesetleri vermediler. Sonra onları takip ettik ve cesetleri buraya gömdüklerini gördük. Bu civarda 40 cesedin daha olduğunu tahmin ediyorum" diye konuştu.
 
Kasabada 40 cesedin daha çeşitli yerlere gömüldüğü biliniyor, ancak kasabadaki olaylarda kaç kişinin hayatını kaybetmiş olduğuna ilişkin kesin bilgi bulunmuyor. Bazı cesetlerin Asi Nehri'ne atıldığı, bazılarının parçalandığı belirtiliyor.  Halkın önemli bir kısmının kasabayı terk etmesi nedeniyle kayıp, ölü ve yaralı sayıları tespit edilemiyor.

 

Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ {http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=20453}



Bu haber 843 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,880 µs