En Sıcak Konular

SEÇİM ÖNCESİ VAATTİ SONRASİ HAYAL OLDU!

17 Haziran 2011 19:49 tsi
SEÇİM ÖNCESİ VAATTİ SONRASİ HAYAL OLDU! AKP'nin seçim öncesi vaat ettiği 15 bin öğretmen ataması yarı yarıya azaltıldı.

Vaatti, hayal oldu!

AK Parti'nin seçim öncesi vaat ettiği 15 bin öğretmen ataması yarı yarıya azaltıldı.
 
Milli Eğitim Bakanlığı, daha önce duyurduğu 15 bin kadrolu öğretmen atamasını sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçirilmesinin ardından boşalan 6 bin 575 kadroya düşürdü.

Başvurular 27 Haziran-4 Temmuz, atamalar ise 6 Temmuz 2011 tarihlerinde gerçekleşecek. Ataması yapılan öğretmenler, 1 Eylül'den itibaren göreve başlayacak.

12-26 Mayıs tarihleri arasında başvuruya açılan 30 bin öğretmen kadrosuna sözleşmeli pozisyonda görev yapanlardan, kadroya geçmek üzere başvuran ve KPSS puan üstünlüğüne göre kadrolu öğretmenliğe ataması yapılanlardan boşalacak pozisyonlara daha önceki yıllarda olduğu gibi sözleşmeli öğretmen görevlendirilecek.

4 Haziran 2011 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan “632 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname” hükümleri çerçevesinde, resmi eğitim kurumlarında halen görev yapan sözleşmeli öğretmenlerin kadrolu öğretmenliğe geçişlerine imkân sağlandığını belirten Bakanlık, bu kapsamda görev yapanların başvuruları doğrultusunda 14 Haziran 2011 tarihinde kadroya geçişlerinin yapıldığı kaydedildi.

14 BİN 277 ÖĞRETMENDEN 6 BİN 575'İNE KADRO

1 Haziran'da yapılan kadrolu öğretmen ataması kapsamında ilk atama çeşidiyle atanan 14 bin 277 sözleşmeli öğretmenden, söz konusu kararname çerçevesinde kadrolu öğretmenliğe geçenlerden boşalan ve boş olan toplam 6 bin 575 kadroya yeniden kadrolu öğretmen ataması yapılacağı bildirildi.

"60 BİN ATAMA YAPILMALI"

Cumhuriyet gazetesinin haberine göre; Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, MEB’in 2011 yılı için Ağustos ayında 55 bin öğretmen ataması yapılacağına ilişkin açıklama yaptığını ve 1 Haziran’da da seçim yatırımı olarak 28 bin 486 öğretmenin atamasının gerçekleştiğini hatırlattı.

YENİ ATANACAKLAR MAĞDUR OLDU

Koncuk, söz konusu atamaların yaklaşık 15 bininde sözleşmeliler kadroya geçirildiği için yeni atanacak öğretmenlerin mağdur olduğunu kaydetti ve şunları söyledi:

“MEB, 6 Temmuz tarihinde 6 bin 575 kadrolu öğretmen ataması yapılacağını açıkladı. Başbakan’ın açıklamasına göre MEB’in ağustos ayında atayacağı öğretmen sayısı ise sadece 10 bin. Bu kadar az sayıda alım ne atama bekleyen öğretmenlerin talebini, ne de öğretmen ihtiyacını karşılayacaktır.”

Koncuk ayrıca öğretmenlerin yaşadığı belirsizliğe son verilmesi ve ağustos ayında en az 60 bin kadrolu öğretmen ataması yapılmasını istedi.

 

Kaynak: GAZETEVATAN {http://haber.gazetevatan.com/vaatti-hayal-oldu/384084/1/Gundem}

 



Bu haber 824 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,680 µs