En Sıcak Konular

SEÇİM ÖNCESİ HAKARET YAĞDIRDI ŞİMDİ ŞİRİNLİK YARIŞINA GİRDİ

17 Haziran 2011 18:25 tsi
SEÇİM ÖNCESİ HAKARET YAĞDIRDI ŞİMDİ ŞİRİNLİK YARIŞINA GİRDİ Anayasayı değiştirecek milletvekili çoğunluğunu bulamayınca seçim kampanyası boyunca ağır hakaretler yağdırdığı muhalefetten helallik isteyen Başbakan Erdoğan, şimdi de açtığı davalardan vazgeçti.

Bu kadar ucuz mu

Küfür ve hakaretle emeline ulaştı, şimdi şirinlik yarışında.
MHP ve CHP’lileri, yandaşlarına yuhalatan Başbakan, anayasayı değiştirecek çoğunluğu elde edemeyince yelkenleri suya indirdi. Erdoğan, siyasetçi ve gazetecilere açtığı davaları geri çekiyor.
Başbakan Erdoğan davaları geri çekti
MHP ve CHP tabanı, helallik isteyip açtığı davalardan da vazgeçen Erdoğan’a, “Bu iş bu kadar
ucuz mu” diyerek tepki gösterdi.
Anayasayı değiştirecek milletvekili çoğunluğunu bulamayınca seçim kampanyası boyunca ağır hakaretler yağdırdığı muhalefetten helallik isteyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, şimdi de açtığı davalardan vazgeçti. MHP’ye yönelik kaset kumpasına seyirci kalan, suçluların bulunması için harekete geçeceği yerde miting meydanlarında siyasi malzeme yapan Erdoğan’ın tavrı, muhalefet partilerinin seçmenlerini öfkelendirdi. Başbakan’ın savurduğu ağır hakaretlerin yenilir yutulur olmadığını söyleyen MHP ve CHP tabanları, “Söylemedik laf bırakmadı, şimdi helallik istiyor. Bu iş bu kadar ucuz mu” sözleriyle tepkilerini dile getirdiler.

Sarfınazar etti
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, seçim sürecinde siyasetçi ve köşe yazarlarına açtığı davaları geri çektiğini, AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik açıkladı. Katıldığı bir televizyon programında açıklamalarda bulunan Hüseyin Çelik, Başbakan Erdoğan’ın balkon konuşmasında vurgu yaptığı “Hesaplaşma değil helalleşme dönemi” sözlerini hatırlatarak bu lafın sözde kalmaması için bir adım attığını kaydetti. Çelik, “Sayın Başbakanımız, propaganda döneminde, seçim kampanyaları döneminde diğer siyasi parti liderlerinin kendisine yönelik kişilik haklarına saldırı anlamına gelebilecek sözlerinden dolayı davalar açtı, Sayın Kılıçdaroğlu’na, Sayın Bahçeli’ye, sayın Namık kemal Zeybek’e davalar açtı. Sayın Başbakanımız, balkon konuşmasındaki helalleşmenin hayata geçirilmiş somut bir yansıması olarak, bu davalarını geri çekti. Sayın Başbakanımız şikayetini geri alıyor, davasından sarfınazar ediyor” dedi.

Tekrar açarız
Hüseyin Çelik, Kemal Kılıçdaroğlu’na açtığı 10 bin liralık tazminat davasını geri çekeceğini belirterek, “Bu bizim de, sayın Başbakan’ın da hukukta hakkını aramayacağı anlamına gelmez. Bundan sonra da olursa hukukla hakkınızı arayacaksınız” diye konuştu. Genel seçimde milletvekili seçilen Erdoğan’ın avukatı Fatih Şahin, kişisel “twitter” hesabından yaptığı açıklamada, seçim döneminde, Kılıçdaroğlu’na 10, Bahçeli’ye 3, Zeybek’e 1, gazeteciler Velidedeoğlu ve Altan’a 1’er tazminat davası açıldığını anımsatarak, tüm bu tazminat davalarından feragat ettiklerini belirtti. Şahin, ayrıca Ahmet Altan hakkında açılan ceza davasında da şikayetlerinden vazgeçtiklerini bildirdi.

Hakaretler havada uçuşmuştu
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan seçim kampanyası sırasında MHP ve CHP’ye yönelik bir çok hakarette bulunmuştu. Erdoğan’ın miting ve TV konuşmalarında MHP’ye yönelik hakaretlerinden bazıları şöyle: “Bu ülkede milliyetçilik yapan değil, milliyetçiliği pazarlayanlar var. Bu ülkede milliyetçiliği slogan atmak, el işareti yapmak zannedenler var. Bu ülkede, milliyetçi geçinenler, milliyetçilikten geçinenler var. Bunlar kafatası milliyetçisi, bunlar ırkçı, dürüst değil... MHP’ye, CHP ile kurduğu çete ittifakından, çete kardeşliğinden geri dönmesini tavsiye ediyorum.” Erdoğan’ın CHP’ye ve Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik hakaretlerinden bazıları ise şöyle: “Sorumlu arıyorlarsa AK Parti’de değil, kendilerine baksınlar. Avukatlığını yaptıkları çetelerde, mafyalarda, karanlık çetelerin içinde arasınlar. Kaset mamülü genel başkan... Ergenekon ile aynı kefedeler... Çete suçundan yargılanan bir başhekimin Meclise taşınmasında gayret, çaba nedir? Uçan yalancı... Ben bu kadar edepsiz, ahlaksız, alçak değilim bunu yapamam.”

 

Kaynak:

 



Bu haber 1,133 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,579 µs