En Sıcak Konular

ANONYMOUS’A UYMAYIN, OYUNA GELMEYİN

17 Haziran 2011 12:13 tsi
ANONYMOUS’A UYMAYIN, OYUNA GELMEYİN Seçim öncesinde Türkiye'de devlet kurumlarına birbiri ardına saldırı düzenleyen Anonymous, hedeflerini vurmak için kurbanlarını kullanıyor

Anonymous sizi de yakabilir

Seçim öncesinde Türkiye'de devlet kurumlarına birbiri ardına saldırı düzenleyen Anonymous, hedeflerini vurmak için kurbanlarını kullanıyor

Anonymous yani Anonim olarak bilinen ve kimliği belirsiz hacker’lardan oluşan grubu bugüne kadar pek duymadık. Ancak 22 Ağustos’a karşı Türkiye’de devlet kurumlarına saldırı düzenleyeceğini beyan eden ve bu saldırıları söylediği gibi gerçekleştiren Anonymous, kısa zamanda Türkiye’nin gündemine oturmayı başardı.

ANONYMOUS NASIL SALDIRIYOR

Anonymous, hedeflerine saldırırken gönüllü zombi bilgisayarlardan faydalanıyor. Zombi bilgisayarlar, çalıştırılan bir uygulama sayesinde kullanıcının kontrolü dışında hacker’larca kullanılabiliyor. Anonymous, saldırıyı gerçekleştirmeden önce ise Operation Turkey başlığı altında Türk kullanıcılardan bilgisayarlarının kontrolünün kendilerine verilmesini istiyor. Elbette grup isteğini bu kadar açık şekilde ifade etmiyor. Anonymous, size bir uygulama indirmenizi öneriyor, bu uygulamayı kurduğunuzda ise artık bilgisayarınız kimliğini bilmediğiniz bir grubun emrine giriyor.

ANONYMOUS SİZİ DE YAKABİLİR

Anonymous, saldırı yaparken kullanıcıların bilgisayarlarını kullanıyor. Gönüllü kullanıcıların sayısı arttıkça, saldırının gücü de artıyor. Hedeflenen bir siteye aynı anda milyonlarca bilgisayardan saldırı yapıldığını düşündüğünüzde, durumun vahametini anlamak çok da güç değil.

Ancak bu saldırıya katılan kullanıcıların atladığı çok önemli bir nokta var. Gruba yardım etmek için Anonymous’un önerdiği uygulamayı çalıştıran kullanıcı, bilgisayarını tamamen hacker’ın kontrolüne veriyor. Bu durum, kullanıcının tüm kişisel bilgilerinin gönüllü olarak hacker’a verilmesi anlamına geliyor. Ayrıca hedefteki siteye saldırırken kullanıcı IP adresini kullanıyor. Bu da güvenlik güçlerince saldırıyı yapanın kolayca yakalanması demek... Bu anlamda şu ana kadar 12 ilde 32 kişi gözaltına alınmıştı.

BTK BAŞKANI ACARER: HEYECAN OLSUN DİYE SALDIRIYA KATILMIŞLAR

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu(BTK) Başkanı Tayfun Acarer, gözaltına alınanlarla ilgili yaptığı açıklamada, yakalananların daha çok heyecan olsun diye saldırıya katıldığını, bilgisayar konusunda profesyonel olmadıkları için IP’lerinin kolayca tespit edildiğini dile getirdi. Ayrıca Acarer, paket programları kullanan profesyonellerin IP’lerini gizlediğine de dikkat çekerek, kullanıcıların bu konuda çok dikkatli olması gerektiğinin altını çizdi.

ANONYMOUS’A UYMAYIN, OYUNA GELMEYİN

Anonymous, 22 Ağustos’ta uygulamaya girecek filtreye karşı olan Türk kullanıcıları kullanıyor. Yurtdışı kaynaklı bir oluşum olan ve kimliği belirsiz kullanıcıların oluşturduğu grup, daha önce de çeşitli suçlar işlemiş ve dev şirketleri hedef almıştı. Grubun profesyonel üyeleri saldırıyı gerçekleştirirken zombi bilgisayarları kullandığından, kendi kimlikleri ortaya çıkmıyor, bu sayede Anonymous, bir nevi maşa kullanarak hedeflerine yöneliyor.

Anonymous, genel seçimlerin ardından saldırıların devam edeceğini açıklamıştı.(Selim ÖZTÜRK - hurriyet.com.tr)

 

Kaynak: hurriyet.com.tr {http://www.hurriyet.com.tr/teknoloji/18047362.asp?gid=381}



Bu haber 812 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,461 µs